Каракачанов към РСМ: Защо такава ожесточена антибългарска кампания?

Без компромис с историческите факти и с общата история на България и Македония
9 дек 2020 15:48, Елка Василева
178
Каракачанов към РСМ: Защо такава ожесточена антибългарска кампания?
Снимка: архив, БГНЕС

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов се срещна със специалния представител на Република Северна Македония /РСМ/ за България проф.Владо Бучковски, който е на посещение у нас, съобщиха от пресцентъра на МО.

На срещата проф. Бучковски е изразил становището на македонската страна, че диалогът между двете съседни държави трябва да продължи и именно чрез диалог да се върви към възстановяване на доверието.

Според него приятелският тон в двустранните разговори е единственият начин за постигането на разбирателство.

Вицепремиерът Каракачанов е изразил задоволство от изразеното от македонска страна желание за диалог и за възстановяване на доверието.

Още по темата

Същевременно Красимир Каракачанов е изразил недоумението на огромната част от българското общество към продължаващата антибългарска риторика от редица медии и политици в РСМ.

След повече от 30 години системна подкрепа за Македония от България, намерила конкретен израз в дипломатическа, финансова и военнотехническа подкрепа, българският народ недоумява защо се води такава ожесточена антибългарска кампания срещу една приятелска страна, е посочил Красимир Каракачанов.

Вицепремиерът е подчертал, че българският народ няма да приеме никакъв компромис нито с историческите факти и с общата история на България и Македония до 1944 година, нито с кръвта на над 200 000 души, загинали не като окупатори, а за свободата на своите братя в Македония.

Красимир Каракачанов е подчертал също необходимостта от спиране на езика на омразата спрямо България, като е напомнил, че от десетилетия образователната система на Скопие насажда омраза към България, българския народ и всичко българско.

България няма претенции как се самоопределя една част от македонското общество, но това самоопределяне не може да става за сметка на присвояване на части от българската история и идентичност, е посочил вицепремиерът Каракачанов.

Той е напомнил, че в РСМ има и немалко хора, които определят себе си като българи, а езика си като български и това тяхно право не може да бъде отричано и потискано.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
16
 
6
 
! Отговори
Благоевград преди 3 години
България ще спази Резолюцията на ЕС , и българският съд в срок до 01.06.2021 г. трябва да регистрира всички македонски сдружения и организации в страната.В противен случай ще последват определени санкции от ЕС към България.За ветото - САЩ и Германия натиснаха България и тя ще даде ,, зелена светлина,, на С.Македония.
132
8
 
3
 
! Отговори
друго преди 3 години
аз пък си мислим друго, дръж приятелите си близо враговете още по-близо. пусни ги макетата в ЕС и след това санкции, санкции за всичко докато се научат, те си мислят че като влязат в ЕС и ще станат германци или холандци, има много етапи и срокове, може даже да не получат нищо ако ги обвържем с разни договори за всичко.незнам дали съм прав, ама например, може да ги търгуваме даже, нас ни пускат в шенген ние тях в ЕС т.н. Като са вътре няма мърдане вече всичко може да им се наложи, сега се репчат
131
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че то всеки дето срещне Ювиги Крали Каракачан-ага по дефолт се наточва срещу страната.
130
4
 
10
 
! Отговори
до 138 преди 3 години
До ЕСточно тогава могат да се мислят за македноци или марсианци никой няма да им пречитва се едно аз да си отцепя селото и да кажа от днес това ще е тракия и ще говорим на тракийски език, всички герои от този район стават тракийци
129
5
 
20
 
! Отговори
ЕС преди 3 години
европа не насърчава кражбата на история, език и култура от друга държава и присвояването им за собствени, особено ако е направено от държава която е създадено от тито, сталин и димитров, по изкуствен начин дефинирана, както народност, език и националносттова няма как да бъде допуснато в европаако македонските власти се откажат от комунистическото си минало, ако признят официално че говорят диалект на българския език и че тяхната държава е създадена върхо области от гърция, българия - ОК
128
4
 
23
 
! Отговори
Велик Краси преди 3 години
И какво стана Америка казала какво иска, Германия казала какво иска, а накрая станало каквото иска Каракачанов! Краси е велик - ще гласувам за него!
127
0
 
13
 
! Отговори
Българин преди 3 години
В статията би трябвало да се пише и какво е отговорил Бучковски на Каракачанов, но се пише само за казаното от втория.
126
1
 
0
 
! Отговори
Добрите новини преди 3 години
Не спират с деня, тъкмо гледам сега един как се издаде и си проси дисциплинарно наказание ... Сигурно е качил портрета ти Симо на най-почетно и видно място в къщата си и всеки ден ти се моли. Промит мозък ...
125
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БРЮКСЕЛ ВИ ХРАНИ, АМА НЯМА ДА ВИ ФИНАНСИРА ПРЕТЕНЦИИТЕ ЗА ЕКСПАНЗИЯ
124
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименСеверна Македония ще влезе в Шенген преди България.
123
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма кой да ви пусне да освините и европейската политика. Достатъчно е, че ви хранят от Брюксел и ви търпят простотиите, та чак ви и бършат фекалиите от време на време.. Но всичко до време. До догодина по-точно или до края на епидемията както се получи..
122
1
 
3
 
! Отговори
Сине Фердинантов преди 3 години
Чуваш ли ме Симеоне - целехме се в теб и само в теб - с тях щяхме да се разберем в съдилищата след като те трупясаме, обаче свещенниците ти са се престарали... и отскочи ... и сега не ти остава нищо друго освен да умреш бъкан с парите откраднати от образование, телекомуникации, мафията и да няма даже кой да разтопи злато в гърлото ти. Остава просто да си чакаш смъртта. И цялото това богатство изчезва след теб ... Егоист до последния момент в който си жив ...
121
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я ПА ТОЯ МИЛИЦИОНЕР ОТ БКП КАКОВ БИЛ ПАТРИОТИЧЕСКИ АХАХА БЕГАЙ ОТ ТУКА БЕ, ***. ОСВЕН ДА КРАДЕТЕ ПАРИТЕ НА БРЮКСЕЛ ЗА НИЩО НЕ ВИ БИВА.
120
0
 
2
 
! Отговори
Ей Симоооо преди 3 години
Чакай че забравих - колко ти беше комисионната за продажбата на БТК? Колко бяха към 100 милиона ли плюс разходите по другите? Айде сега да те видя като знаеш едно нещо ... ти си последният Сакскобургот на този свят. Y - хромозомата ти ще умре с теб, може да плуваш в пари повече от чичо Скрудж, обаче кръвта ти е перманентно мъртва. А ти цял живот точно това се искаше да избегнеш по всякакъв начин. Горкичкият Симеон, не се пазарил с комунисти.А с болшевики-имаше три изгодни сделки, които ти отказа
119
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАРАКАЧАНОВ:ДО 1945 ГОДИНА НЯМА ОБЩА ИСТОРИЯНЕ МОЖЕ ЕДИН НАРОД ДА ИМА ОБЩА ИСТОРИЯ СЪС СЕБЕ СИ.Обаче...... Краси Каракачанов е създаден доста след 1945 година...
118
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КРАСИ КАК МОЖЕ ДА ИЗДИГАТЕ В КУЛТ ЕДИН ТЕРОРИСТ ИЗБИЛ ПОВЕЧЕ БЪЛГАРИ ОТ ФАЗУЛ ПАША? СТАВА ДУМА ЗА ИВАН МИХАЙЛОВ..
117
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС трябва да разкара БГ и да приеме вместо нея МКБГ след това трябва да стане Руска губернийка
116
0
 
0
 
! Отговори
А леелеееее! преди 3 години
Какъв невероятен въпрос, опасявам се, че го задаваш на най-малко антибългарите в цялата история. Хахахаха. Предайте на Симо следното - престави си, че сме искали да очистим само тебе ... престави си, че свещенниците и твойте хора са се престарали и са убили за пореден път един от хората дето знаеше цялата истина за теб, той си имаше свойте кусури, не беше идеален човек, но ако не го бяха убили, щеше само ти да си мъртъв Симо. И друг проблем има - като се има предвид какво си направил мислиш ли?
115
0
 
0
 
! Отговори
до 119 преди 3 години
еми спри да коментираш
114
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
де-бе-лия да не се прави много на мъжВъпрос на вереме е Албания и Турция да имат обща граница