Мащабна акция в РС Македония срещу Любчо Георгиевски

Вчера той предложи план за подобряване на отношенията с България
28 фев 2021 19:00, Нели Христова
128
Мащабна акция в РС Македония срещу Любчо Георгиевски
Снимка: БГНЕС

През последните 24 часа в РС Македония се провежда масирана и напълно координирана атака срещу бившия македонски премиер Любчо Георгиевски. Вчера той предложи собствен план за изход от задънената улица на двустранните ни отношения

Огромната част от медиите не публикуваха краткия текст от неговите предложения, но за сметка на това публикуват десетки коментари, анализи и реакции на “възмутени” политици, журналисти и анализатори.

Кметът на град Куманово, който е част от управляващата партия Максим Димитриевски поиска прокуратурата да се самосезира, а Георгиевски да остане без македонско гражданство.

Депутатът от партията на премиера Зоран Заев Мария Георгиевска направи специално изявление, в което съобщи, че управляващите “нямат абсолютно нищо общо с личните позиции на Георгиевски”.

Коалиционният партньор на Зоран Заев Павле Траянов от Демократическия съюз е сред най-шумните и за да бъде забелязан изрече следното: Нямаме обща история с българите. Ние съществуваме от векове, а на македонския език, както и на другите, са минали илядници години, за да се утвърди. Според него “позициите на Любчо Георгиевски са пробългарски и антинационални”.

В същото време опозицията в лицето на ВМРО-ДПМНЕ обвини Георгиевски, че “обезличавал идентичността на Македония”. Говорителят на партията заяви, че “тезите му са опасни и нанасят щета на националните интереси”.

В атаката се включиха “дипломати”, които обслужваха и подкрепяха антиквизацията на Никола Груевски в миналото.

Всички меди, както проправителстевни, така и опозиционни, публикават “гневните реакции”, но никъде не се среща поне едно неутрално мнение или коментар.

Всичко това напомня за периода след 1945 г., когато всеки инакомислещ в Македония се обявяваше за “предател, шпионин, терорист, сътрудник на окупатора или част от петата колона”.

В предпложенията на Любчо Георгиевски никъде не се оспорваше съвременната македонска идентичност, а имаше призив страната да приеме историческата истина, а властите в София да признаят реалностите днес в РСМ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
28
 
! Отговори
Езоп ги възпя преди 3 години
Кацнало северно маке на трънка,па започнало на българо-сръбски да дрънка.В студио гледа го нежно сръбска мушица,с примряла коминтерновска душица.Дрън,дрън,дрън...Бръм,бръм,бръм...античен паметник той сътвори нерукотворньй.Ах,велик,велик е античния северномакедонски плазмодий....!!!!!!
47
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
40 Хаах, я се погледни, сите сте ниски,косматиимургави в психиатрията РСМ, какви словени сте?
46
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РСМ е дърво без корен, при сегашните си управници. Такова дърво се люшка от вятъра и всеки момент, може да се срути. Веднъж, се огъна вече, с Преспанския договор, напът е, да се сгромоляса, докато не се върне към корените си. България маже да го продължи, да го подкрепя и му помага, да диша самостоятелно, но ако се върне към корена си.
45
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Болна нация, която не се държи като нация, а като стадо, подбутвано с остен отБелград и Москва. Това еРСМ. Езикът е и начин на мислене, античките, които до вчера се кълняха, че са наследници на гръкаАлександър Македонски и се отказаха от този си произход, с Преспанския договор, говорят на език, създаден след инженеринг на български диалект, сиреч, осакатен български език. Затова и мисленето им е осакатено, защото са загубили връзката с културата и дълголетие традиции на древен език, българският
44
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До македонци=фашистиТе ни наричат фашисти, татари и агресори, не знам откъде го измъдри това :)))) България е най-големия враг на Сърбия, впоследствие пропагандата им засяга макетата, като не могат да ги направят сърби ще ги македонизират и настроят против нас :)) Също играят роля медиите там, те са си сръбски, няма ги "античките" там, тоест слушат всекидневно сръбска пропаганда, как разбираш ли сме искали да ги затрием :)))
43
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
40 Това, което са направили българските комунисти в Пиринско, е национално предателство. България отрече комунизма, определен като престъпен строй, на Парижката Асамблея,2008 и я ратифицира в парламента. От което следва, че действията на червената хунта, са незаконни. Няма македонско малцинство в пиринско. Червените престъпници създадоха измислената македонска нация и език, с решение на Коминтерна 1945. Държавица има край Вардар, от 1992, под управлението на нагъ..те към Москва и Белград. Вето.
42
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всеки в РСМ който е против българите е фашист.управляващата банда от родоотстъпници в повордарието са фашисти и използват фашистки методи.
41
3
 
22
 
! Отговори
македонци=фашисти преди 3 години
Ръководството на таканаречената реплика северна македония са фашисти.
40
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някакъв Богоевски, пък настоява за реципрочност...Няма реципрочната в историята, българи има в РСМ, но в България, не. Защото Вардарска Македония е откъсната насилствено от България,а не обратното и не по естествен път.
39
53
 
7
 
! Отговори
Обединета Македонија преди 3 години
Болгарии рикате и пискате като магариа оти се побслику е дено кога е си а ослободиме Пиринска Македониа. Тоа вас ве плаши бре М***нгали туркиски. Сите е давате газо като през 1990-те за 2 черверни.
38
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой трябваше да каже болната истина там. Но, е още рано, дървените глави, на сърбоманите, тарикатите, които се надяват, да измамят България, и родоотстъпниците, които се отричат от своя род, да я приемат. Не е лесно, да признаеш, че си осквернил паметта на дядо си, който е убит защото е българин, като този на военната министъра Шекеринска. Достойна само за презрение. Да не споменавам, шефа на ВМРО,ДПМНЕ, Мицковски, чиято съпруга има сестра от едни и същи родители, българка, но самата тя, не е.
37
1
 
44
 
! Отговори
Асо преди 3 години
Тия още са в дълбокия социализъм, какъв ЕС търсят? По скоро със Северна Корея са си близки по идеология.
36
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама давайте, наливайте масло в огъня, на макетата вече не са на себе си. Още малко и нацията от лунатици ще я освидетелстват, хахах.Тъжна история с промити мозъци. Матрицата е черпила материал за сценарии от там.
35
3
 
46
 
! Отговори
Алооооооо преди 3 години
В какво се превърнаха "макетата"!? От джеба му стърчи "бугарски пасош", хойка по "целиот свет", печели доволно и пцова бугарите колко са лоши!!!! Висша форма на наглост и безочие е това!
34
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е седемнайсти век а 19-ти след създаването на една малка територия около Атина наречена Гърция и тяхната МЕГАЛИ ИДЕА!От средата на 19-век започва гръцката пропаганда че Македония като стара елинска земя се простира до Кюстендил и Ниш а българите са славофонни елини.Сръбските шовинисти поемат щафетата,Коминтернът финишираС ПОМОЩА НА ЕДНА КАМРИЛА БЪЛГАРСКИ ИЗРО..ДИ=КОМУНЯРИ!Първи са от ВМРО-ОБЕДИНЕНА,чак после е БКП а между тях и разни други звенари,земеделци и други продажници.
33
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя Георгиевски СИ Е МАКЕДОНИСТ НО С АКЪЛ ако може така да се каже.НЕ СЕ чуства българин,признава историческата истина макар че понякога >случайно>прави >грешки>но казва 95% от истината.Иска си обаче македонски език и си се чуства македонец по произход.Това ако не е доказателство че и комунарите на Заевич и >демократте>на античния сърбоман СА ЕДНО СЪЩО не знам какво може да отвори очите и най-големите наивници да не каж *** в България.Те не искат истината,искат си фалшификата.ВЕТО ДО ДУПКА.
32
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност, "Македония" е измислена около 17 век от фанариотите, преди това цялата Македония,се е наричана "Долната земя" в средновековните източници и НИКОГА НЕ се е наричала - Македония.В допълнение към това,мога да добавя,че и гърци никога не е имало в областта Македония ,нито в днешна северна и централна Гърция,те се заселват там, чак през 19 век, но българско население винаги е имало по тези земи
31
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крадци и лъжци не можем да приемем в Европейския съюз.
30
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
люпчо георгиевски-типичен пример за пинг-понг политик подритван на ляво и дясно.лошотое,че този люпчо не го искат нито в македония нито в българия!
29
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кажи КОЯ Е МЕДИЯТА НА ГЕРБ бе гал..фон??Разсипахте се да плюете за щяло и нещяло от БНТ през БЪТЪВЪ до НОВА,за кабеларките ала Сащо Диков да не говорим,КАК НЕ ВИ Е СРАМ ДА ПИШЕТЕ ТАКИВА ПРОСТОТИИ БЕ,КАК НЕ ВИ Е СРАМ..ВЕТО НА ФИРОМ-РСВ ДО ВТОРОТО ПРИШЕСТВИЕ!Разговорите с лудаци и про..стаци е като да сееш пшеница на камънак и да чакаш богат плод.