Сърбия никога няма да пусне РС Македония в ЕС преди себе си!

РСМ не иска да влезе в Евросъюза, смята проф. Топалов
18 авг 2021 10:41, Елка Василева
92
Сърбия никога няма да пусне РС Македония в ЕС преди себе си!
Снимка: архив, БГНЕС

Моето предположение, че Северна Македония не иска да влезе в ЕС под претекст, че България не ги пуска, се оправдава. Белград никога няма да ги пусне преди себе си в ЕС, но може би самата Сърбия също не иска да влезе в Съюза. Това заяви проф. Кирил Топалов, член на българо-македонската комисия по въпросите на общата история, пред bTV.

Още по темата

„Би трябвало договорът за приятелство и добросъседство, подписан между България и Северна Македония преди четири години, все още да има тежест, защото е официален договор между две държави и ако те се отнасят сериозно към международните отношения, към бъдещето си, към народа си, то би трябвало да се зачита“, добави той.

Проф. Топалов допълни, че за съжаление, той не се изпълнява от Северна Македония.

„Те гласуваха декларация, която почти обезсмисля договора между нашите две държави и взривява нашите бъдещи отношения, защото тя регистрира крачка назад не само в отношенията с България, но и с Гърция. Гръцкото общество масово вече не приема Преспанския договор и е настроено срещу него. На Гърция ѝ трябва само един опит на Северна Македония да се върне към „антиквизацията“, за да се развалят отношенията“, допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълни глупости! Тоя Топалов е срам за Бг..и глупостите му не спират..Тотален невежа..Каква бе Сръбия..стига вече с тази "дълбока" или "плитка" државе бе..самата РСМакедония е антибългарска..Стига и с тази флоскула "братовчеди и всеки трети Българин е от Мк"..И още нешто..Гърците с Преспанското споразумение изиграха отлично..а и признаха македонски език.. преди два месеци президента Байден потписа указ срещу неспазването на Преспа..каде е Бг договорот .С *** като Топалов толко се може..
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тя и Пжна Македония е българска ама наште историци ди траят кога ще извадят архивите на Османската империя че да се види кое какво е
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбия никога не се е кланяла на чужди мнения гледат собствените си интереси в интерес и на себе си промиха мозъците на онези от РСМ че са македонци а не българи
54
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Тоя професор, защо си мисли че от Сърбия зависи това." - Ами елементарно - защото Северна Македония се управлява от сърби, затова...
53
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя професор, защо си мисли че от Сърбия зависи това.
52
4
 
9
 
! Отговори
генералисумус тито преди 2 години
Република Српска Македония от създаването си е в рамките на Югославие. Северна Македония е българска а южна гръцка.
51
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все едно сега да се обяви държава Тракия и живеещите в нея да започнат да се считат за чистокръвни потомци на тракийците и все едно никой друг не носи тракийски гени в себе си.
50
9
 
7
 
! Отговори
Бунгур преди 2 години
Аман от измислени лъжци историци и то добре платени на държавната хранилка.Народа е заблуден от тях,както и от чалгата. Велики,по велики,най велики...ала,бала. Създават грешна представа и замъгляват истината и затова получават пари....държавна политика.Ако сме били нещо ,и сега ще сме.С исторически лъжи и измишлйотини станаха професори и академици даже.
49
5
 
17
 
! Отговори
Правилно преди 2 години
Паздравления професоре!
48
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 48 - България като е в ЕС защо е по бедна от Северна Корея?
47
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сваляйте новината ...не ми се чете за 2 попаднали страни на едната която най високият и процен в БВП е от магистрални такси
46
28
 
12
 
! Отговори
Бунгар преди 2 години
Заради такива платени ченгета агитатори пишман историци професори ни мразят македонците,както и другите съседни славянски държави.Северна Македониа рано или късно ще стане член на Европейския съюз,но омразата към България ще остане.Не познаваме съседите си и истината за тях,заради побони платени лъжци и манипулатори като този,както и създават искривена история с цел измислен патриотизъм.
45
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бравона Сърбия и Гърция, гюбрето нищо не заслужава.
44
2
 
7
 
! Отговори
до 48 преди 2 години
До АнонименСеверна Корея като не е колония богата ли е ?
43
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коя европейска колония е богата днес? Индия, Африка, Латинска Америка? Те са бедни и гладни след столетия европейско управление. Източна Европа е новата колония на Запада и САЩ. За нея е отредено да е бедна и източник на евтина работна ръка.
42
7
 
8
 
! Отговори
Мойсти преди 2 години
Абе пускайте ги в ЕС, че да се отделят от тая Югославия веднъж за винаги- те другите неща ще се наредят от самосебе си. Като го няма влиянието на сръбската наденица, ще си оправят и език и всичко.
41
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европа направи ли Европа в Африка, където бяха и грабиха столетия наред? Направиха ли там нещо като Европа? Защо си мислите, че като грабят сега България, и България ще стане като Европа?
40
15
 
7
 
! Отговори
Господ Бог преди 2 години
Топалов,скоро ще се явиш пред Св.Петър на тест в чистилището.Ще те питаме защо си слугувал на червените атеисти в Ссср?Внимавай какво ще отговориш на апостола ми!
39
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Българите са като украинците. Българите са оптимисти по отношение на ЕС, както и украинците също са убедени, че Русия скоро ще се разпадне и ще си върнат Крим.
38
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Инвестиции, съвместни проекти и технологии от ЕС за 30 години така и не видяхме (разрушете си икономиките а после си развийте сами технологии, до тогава купувайте наши стоки), но за това пък имаме американски военни бази а Черно море гъмжи от натовски военни кораби, вече е опасно да отидеш на море. Ние ще ви даваме жалките подаяния наречени европари, вашите правителства ще ги крадат и ще изпълняват в замяма нашите нареждания.