Сърбия никога няма да пусне РС Македония в ЕС преди себе си!

РСМ не иска да влезе в Евросъюза, смята проф. Топалов
18 авг 2021 10:41, Елка Василева
92
Сърбия никога няма да пусне РС Македония в ЕС преди себе си!
Снимка: архив, БГНЕС

Моето предположение, че Северна Македония не иска да влезе в ЕС под претекст, че България не ги пуска, се оправдава. Белград никога няма да ги пусне преди себе си в ЕС, но може би самата Сърбия също не иска да влезе в Съюза. Това заяви проф. Кирил Топалов, член на българо-македонската комисия по въпросите на общата история, пред bTV.

Още по темата

„Би трябвало договорът за приятелство и добросъседство, подписан между България и Северна Македония преди четири години, все още да има тежест, защото е официален договор между две държави и ако те се отнасят сериозно към международните отношения, към бъдещето си, към народа си, то би трябвало да се зачита“, добави той.

Проф. Топалов допълни, че за съжаление, той не се изпълнява от Северна Македония.

„Те гласуваха декларация, която почти обезсмисля договора между нашите две държави и взривява нашите бъдещи отношения, защото тя регистрира крачка назад не само в отношенията с България, но и с Гърция. Гръцкото общество масово вече не приема Преспанския договор и е настроено срещу него. На Гърция ѝ трябва само един опит на Северна Македония да се върне към „антиквизацията“, за да се развалят отношенията“, допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
17
 
8
 
! Отговори
Микис Теодоракис преди 2 години
Този Болшевик Кирил Топалов--ще яде голям бой от ГРЪЦКИТЕ ПРОФЕССОРИ ПО ИСТОРИЯ И АНТИЧНОСТ ....ВСИЧКИ НАХОДКИ В Билгария---СА ГРЪЦКИ , И НА ГРЪЦКИ ЕЗИК = Каменни Стелли, мрамори, коллони и др. !!...КАК ЩЕ ОБЯСНИ ТОВА БОЛШЕВИКА ТОПАЛОВ ? ММ ?
36
2
 
16
 
! Отговори
аа1830 преди 2 години
Вчера гледах История.bg с участието на Бойко Василев. Накрая каза нещо което е доста вярно според мен. Бг след Балканската война е трябвало да се укроти и избере Македония или Беломорието,но амбициите ни (най-вече заради святата идеята всички бг да са в една държава) са ни провалили. Следващия провал е на Гърция след Гръцко-Турската война където 1,5 млн гърци се изселват от Малаазия където са живели векове. Сърбия изяде дървото след юго периода и войните. Всяка държава повтаря същите грешки...
35
22
 
10
 
! Отговори
Микис Теодоракис преди 2 години
СЕВЕРНА МАКЕДОНИА Е ГРЪЦКА ЗЕМЯ..ГЪРЦИЯ ПОДКРЕПЯ НА 200 ПРОЦЕНТА ФИРОМ ....БАЛГАРИТЕ ЩЯ ЯДАТ МНОГО БОЙ ОТ МНОГО СИЛНИ ПРОТИВНИЦИ.
34
4
 
9
 
! Отговори
е преди 2 години
До Da, za MakedonijaТук се пише САМО на БЪЛГАРСКИ, бе!!!
33
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Владо ПуткатаНАПЪЛНО СИ ПРАВ НЕ СИ СТРУВА ДА СЕ ЗАНИМАВАТЕ С ТИЯ,НО ЗА СМЕТКА НА ТОВА ТУРЦИЯ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ ЗАНИМАВА С ВАС...СТОЙ САМО И ГЛЕДАЙ.ВЕЛИКАТА СТЕНА НА ВАЛЕРКАТА СИМЕОНОВ ВЕЧЕ МОЖЕШ ДА Я БУТНЕШ С ПОГЛЕД И ТАКА ЕРДОГАН РАЗЧИСТВА ПЪТЯ ЗА ЗАСЕЛВАНЕТО НА АЗИАТЦИ И АФРИКАНЦИ В БЪЛГАРИЯ.ТОВА Е САМО НАЧАЛОТО.ПРЕДИ ДНИ В ТУРЦИЯ ИМАШЕ АНТИСИРИЙСКИ ПОГРОМИ...ТЕЗИ СИРИЙЦИ ТРЪГВАТ ПОЗНАЙ НАКЪДЕ...
32
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тия македонци, писнаха ми.
31
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименУАУ КОЙ СИ ТИ БЕ?САМО С ПОГЛЕД И ВЕЧЕ СИ Н.А.Е.Б.А.Л.СРЪБКИНЯ И МАКЕДОНКА...И ПОСЛЕ КАКВО СРЪБКИНЯТА И МАКЕДОНКАТА ТИ ХВЪРЛИХА ЕДИН БОЙ,НАЛИ?БРАВО,БРАВО ПРОДЪЛЖАВАЙ ДА МЕЧТАЕШ...ТЕ МЕЧТИТЕ СА БЕЗ ПАРИ.АПРОПО МАКЕДОНКАТА И СРЪБКИНЯТА КОЛКО ТИ ПЛАТИХА ДА ГИ УВАЖИШ
30
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На кой му пука за клошариге от Сърбия и севМак.. тези ЕУ няма да видят никога. Най големият им износ е леки жени до 23годишни. За да спиш с СевМакедонка или сръбкиня не нужно дори да говориш с тях, нужно е само да ги погледнеш въпросително ???? И тя ти отговаря ..Даааа. лахаахаахф тези 2 държави винаги сме ги гаврил и ще продължим
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИВАН КОСТОВ ПО ВРЕМЕ НА КОСОВСКАТА КРИЗА 1999:НЯМА ДА ДОПУСНЕМ НИТО ЕДИН АЛБАНСКИ БЕЖАНЕЦ ДА СТЪПИ НА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ!
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНищо не каза???
27
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой в ЕС не иска България. На тях - САЩ и ЕС, им е нужна територията на България и Румъния, като България е по важна. ЕС и САЩ просто си взеха територията, а към нея трябваше да вземат и нещото българска държава и народ. Влизането на България в ЕС беше катастрофа за България, ЕС доуби българската икономика за да ликвидира всякаква конкуренция, и я заместиха с клиентелистки режим под формата на "помощи" (евро-пари) за местната политическа върхушка която ги краде, стига да изпълняват нарежданията и да не забрявят да дадат процента на добрите чичковци от Брюксел.
26
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонименами дойде ми от косовската криза,когато българите масово на битово ниво подкрепяха брата сърбин и казваха:сърбите са наши братя и са добре дошли,шиптарите ги не щем...все пак не забравяй,че българските възрожденци започват своята борба от белград заедно с брата сърбин.
25
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за гърция е по-важно да докаже колко е гръцка македония отколкото колко е гръцка гърция...същото се отнася и за българия-по-важно е да докаже колко е българска македония отколкото колко е българска българия...и така достигаме до извода,че нито гърция е гръцка нито българия е българска камо ли македония.
24
2
 
13
 
! Отговори
Излъгах Тъпия Народ преди 2 години
Пацо Шнорхела ще съдейства на Гърция за отмяна на Преспанския договор :)
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен .....сърбоманията в българина е дълбоко вкоренена..... И откъде ти дойде това великомудро заключение, уважаеми. Толкова кухо твърдение скоро не бях срещал.
22
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От ЕС видяхме само мизерия. Съсипана икономика, опустошена страна.
21
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако искаме да се оправиме требе първо да изчегъртаме комунистите от ГЕРБ и комуниста Борисов. Слави и Радев да си наредат министрите на следващите избори през октомври и да започват изчегъртването.
20
8
 
6
 
! Отговори
Друга тема преди 2 години
Ако желаете България да се оправи и да бъди реално - българска и да се дава път на българското в България, тогава издигнете Живко от Варна да управлява България ! България е мястото на нас - българките и българите !
19
9
 
7
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
А бре веселинчо,доста весел човек си бил ти, та ни развеселяваш тука!Кой ви пита вас,па и сьрбия кьде какво по света да става ?Толкова ли сте кухи и двата народа да не осьзнавате, че нито в балканските,нито в европейските,още повече в световните дела не играете никаква,ама никакаа роля!Те,сьрбите напоследьк здраво се вкопчиха в руснаците(на които по титово време гледаха с насмешка) и се надяват на тях-вие на кого и какво се надявате?! С мегаломания от живково време не става тая работа...
18
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той вече се разпада ЕС.