Перев: Антибългарската кампания в РС Македония не стихва, а напредва

Официално се търсят права на македонците в българската конституция
6 яну 2022 16:14, Елка Василева
154
Перев: Антибългарската кампания в РС Македония не стихва, а напредва
Снимка: архив, БГНЕС

Очакват се много неща от Консултативния съвет и президента Румен Радев, каза македонският българин и журналист Владимир Перев по повод свикания от държавния глава Консултативен съвет за национална сигурност заради Република Северна Македония, който ще се проведе следващата седмица.

Още по темата

"Очакват се много неща от Консултативния съвет и президента Румен Радев за бързото разрешаване на въпроса за правата на българите в Македония. Почти всички надежди са вложени в този съвет, от който да има заключения и констатации, които да отворят пътя за разрешаване на въпросите между македонските българи и македонците", каза Перев пред БНТ.

Журналистът коментира, че следи внимателно пресата и телевизията и е забелязал, че антибългарската кампания в РС Македония не само, че не стихва, но напредва – влиза в друга фаза.

Вече официално се търсят права на македонците в Пиринска Македония в българската конституция.

"Срещата между премиерите на България и РСМ не дава надежда, че нещата ще се променят скоро", допълни Перев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
9
 
! Отговори
До гуру преди 2 години
А ти от какъв произход си щом пишеш ТУК - НА БЪЛГАРСКИ И АЗ ТЕ РАЗБИРАМ ОТЛИЧНО??!
50
1
 
1
 
! Отговори
Нен преди 2 години
До Анонимен 52Радвай се, но македонското име няма да загине.
49
21
 
3
 
! Отговори
Гуру преди 2 години
Разпознавате самоличността, но трябва да признаем, че сме от български произход. Вие не разбирате езика, но трябва да признаем, че е български. Това не е ли смешно.Вие първи ни разпознахте, дадохте ни оръжие и сега очаквате да кажем, че сме българи. Защото не налагаме вето веднага. Понеже никой по света не разбира вашите искания, вие си измисляте, че българите са застрашени у нас и няма нито един доклад от западните посланици за такова нещо. Вие налагате вето, докато не приемем всичко, което иска България. И ние трябва да ви обичаме и да празнуваме празниците заедно. В сила. Не става така.
48
4
 
10
 
! Отговори
Дако от Сокако преди 2 години
България може лесно да обърне играта в своя полза като постави само едно условие на макетата - официално да премахнат думата Северна и да останата само Република Македония - тогава им подписваме всичко и да влизат където искат.
47
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ами то след 10 години всички северно македонци ще са албанци - гака е според раждаемостта в северна мЪкедония - тогава с албанците ще се споразумеем - те са разбран народ и не са промити сърбоманитака че ОСТАВЕТЕ Я ТАЯ северна мЪкедония - тя саме ще се самозатрие
46
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руския шпионин да бъде изхвърлен от България.Не ни трябва омраза.
45
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите в РСМ са хитри и подли. Имам роднини там. Идват в България само ако някой от нас умре и да могат да докопат някой апартамент или нива в наследство.
44
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макетата сега ще платят на българи в Кюстендилско да се пишат македонци, че да измислят македонско малцинство в България и ще искат да им го признаем.
43
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новите правителства на РСМ и РБ казаха,че ще има сближаване и се активираха руските шпиони в двете държави.
42
3
 
7
 
! Отговори
Бн преди 2 години
В Пиринско има българи.Единственото антично нещо са алкохолици от Омо....
41
2
 
8
 
! Отговори
Гоце Делчев преди 2 години
Нека за Новата 2022 година да си пожелаем твърдост, постоянство и последователност в отстояването на позицията на България спрямо Северна Македония!Боже, укрепи десницата българска, за да сече безпощадно сръбските еничари!А на безродниците - македонисти АНАТЕМА, АНАТЕМА, АНАТЕМА! Нека да гният вечно в пъкъла на преизподнята! Огън да я гори Македония без България!
40
0
 
0
 
! Отговори
top преди 2 години
Super
39
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антибългаризмът в Македония е професия.Ако не си я усвоил до съвършенство, няма кариера, няма научни титли, няма нищо.Затова не трябваше да започваме този процес с тях.Там наистина има и българи, но те нямат думата за нищо.Всяко заиграване със СМ за политически дивиденти у нас ще ни носи само негативи.Затова вето докато не решат въпросите с бездомните кучета и котки, възможностите на мечките да преминават свободно границата без стресиране, миграцията на щъркелите и луксозни хотели за емигрантите
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
някой ми пише минуси :D
37
0
 
11
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
Виждам, че някой ми пише минуси. Родата на жена ми и при тях е така, поливната са в Сърбия. Обаче и днес когато пътувам от Видин за ЕС и минавам по пътя Видин-Зайчар-Парачин и о, чудо!!! 80% от имената на населените места са със същите имена като тези във Видинско, Монтанско и Врачанско. Имат и манастир св. Петка, единствен във Сърбия който е до село Мали Извор, също като във Видинско. А местните посърбени българи казват "До Искаро, све еь србско". А сърбите от западна Морава им викат бугараши.
36
7
 
3
 
! Отговори
Девойче преди 2 години
Македонско девойче съм аз, искам да уча в България всеки ден и час. Там семейство да създам и на бугарин се дам ! Храниме ви да, но вие сте нашата съдба , скоро ще ни претопите и ще ни стопите. Девойче съм аз, македонска митричка за вчас. Хайде всички на хорото, да ми обърнете Хорошото !
35
6
 
7
 
! Отговори
Курнишон преди 2 години
Стига надъхвали бе !!! В наще медии пише анти тех у техните анти нас ??? И така си живееме кво ми дреми кой кво говори и кво мисли???? Вие у ред ли сте бе?????? Яжте, пийте и си носете потурите и тва е, че утре не се знае....дреме ми за макетата и кво мислят за нас !
34
0
 
1
 
! Отговори
О, Македонийо! преди 2 години
Как да повярвам, че ме предаде ти, бях готова с тебе да страдам, за да не те боли. В една лъжа се препъна, счупи се любовта и за миг света се превърна в тъжна горчива сълза. Припев: Не, не вярвам, че си грешка в живота ми, дори да ме боли, не, не вярвам, че превърна се любовта в горчива сълза. Дори да ме боли, в горчива сълза. (х2)
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно защо СРМ не изпълнява Нато-вските си ангажименти?Лустрация на ДС -агенти. разграничаване от Путин, участие в учения в черноморския регион, допускане на американски бази, модернизация на съветска техника и пр. и пр.Впрочем като Нато-всак държава СРМ трябва да се откаже от всякакви териториални претенции спрямо съседни държави.
32
1
 
6
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
Така се обезбългарява Поморавието. Останалите българи създават своя воено-терористична организация "Въртоп" и правят няколко атентата в българската част на Сърбия. избиват сръбски управители на области и полицейски началници. Най големия атентат го правят в Белград. Взривяват военния клуб и ликвидират почти целия генерален щаб на югославската армия. Тази организация е ликвидирана от Югославските служби, чак през 60те години. Днес братовчедите ми в Сърбия са върли сръбски националисти ...