Премиерът на Косово обяви плановете на Путин за Европа

Албин Курти смята, че руският президент опитва да внесе несигурност в Европа
22 мар 2022 19:20, Росен Стойчев
76
Премиерът на Косово обяви плановете на Путин за Европа
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин ще опита да прехвърли дестабилизацията на европейския континент. Това обяви премиерът на Косово Албин Курти, цитиран от Би Би Си.

Курти смята, че Русия може да има планове за Балканите. Премиерът на Косово допълни, че Путин опитва да договори нова среща за преразпределянето на света.
 
"Уверен съм, че идеята на Путин е да седне на масата за преговори със САЩ. Това е много притеснително. Той опитва да създаде нови кризи, за да разбие Европа. Подобен сценарий наблюдавахме преди повече от седем десетилетия.
 
Сърбия е единствената страна, която не обяви санкции срещу Русия. Тази страна не признава Косово, а чрез Република Сръбска се опитва да дестабилизира Босна и Херцеговина. Опитват се да направят тази страна нефункционираща и да я вземат под контрол. До този момент Путин споменаваше Косово веднъж в месеца. Сега го прави през ден", заяви Курти.
 
Сръбският президент Александър Вучич коментира информации за ускорено приемане на Косово в международни организации. Той обяви, че неговата страна готви мащабен отговор на подобни действия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
8
 
31
 
! Отговори
Офффф преди 2 години
Премиерът на Косово. Хахаха . Питайте и премиера на Македония 😅
57
39
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро Путин, няма да има сили за нищо.
56
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
58 С англосаксонците, както и с други народи, имаме обща съдба в свободния свят, в ЕС и Европа.
55
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо да се осланя на САЩ, за привилегии пред света, Косово трябва да се потруди и да стане правова държава. А не да преследва сърби, само защото са сърби, подкупвайки служители на ООН, УМНИК иИнтерпол. Да спре трафика на дрога и хора, незаконна търговия, през държавата Косово. Косовското правораздаване е ненадеждно, влияещи се от политическата конюнктура. Така е записано в Доклада на ЕК за Западните Балкани от 15.10 2021.
54
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слава на малките сливи бати да си ги по хапва вие драскайте още има време до два.
53
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно време имаше един откачен дръти курти, то се оказа че бил косовар....
52
11
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Като дадат 50 Джавелина и 100 NLAW на косоварите и толкова ще са им мераците на сърбето.
51
34
 
8
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Да живее Сърбия! Долу еврео-турците в Сръбско Косово! Да живее Македония ! Долу еврео-турците в Българска Македония! Да живее Русия! Долу еврео-турците в Руска Украина! Да живее БЪЛГАРО-РУСКО-СРЪБСКАТА НЕПОБЕДИМА ДЪРЖАВА!
50
1
 
10
 
! Отговори
Неуморния преди 2 години
До Жиката!Плосък да ти кажа че европа ЕС и НАТО НЕ СА Англосаксонците :) има всякакви има и турци има и гърци има поляци чехи скандинавците абе мазало е. НЕКОЯ ДРУГО ВЪПРОСЧЕ
49
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си гледа там кокосовото и изприщината, да не стане всичката велика албания да се събере пак под една круша.
48
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е може би първата страна в света е която 80% от държавните приходи са от продажбата и трафика на наркотици,хора и човешки органи...
47
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин - да, вчера му го казах във фейса :)
46
3
 
15
 
! Отговори
До 50 преди 2 години
То глупостта ще затрие хората не друго. Планета ще има и след тях. Само се чух "На агресията се отговаряло с двойна агресия". Е, явно си як примитив. Иначе, какво да очакваш.
45
3
 
12
 
! Отговори
Албански реотан преди 2 години
Бай курти е премиер на Кокосово, а Фандупкова е президент на Шопландия.
44
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До оня с ядреният удар. Пич знаеш ли, че една губернаторка на Аляска искаше първата атомна бомба срещу Русия да е в... СОФИЯ????
43
32
 
10
 
! Отговори
До 47 преди 2 години
На агресията се отговаря с двойно по-голяма агресия. Това е теорията на игрите. По този начин агресорът се паникьосва и се кротва, както и му се свиват перките. Един ядрен удар по русия доста сте ги кротне. 300 отрязани глави на сърбета от албанците и излъчено по телевизията, ще вразуми много сръбчетата.
42
13
 
35
 
! Отговори
стига бе преди 2 години
Какво да каже рожбата и пуделчето на САЩ. Изкуството създадена страна, за да е гара разпределителна на наркотици към Европа. САЩ си направиха и най-голямата база там, самолетите им си кацат без проверка от Афганистан. Даже не бива да се отразява мнението на този, но от *** какво да се очаква.
41
34
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Косово е света земя сръбска , Крим е Руски Луганс и Донецк също , слава Росии
40
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, факт е че по тоя начин, с тези злоби и никакви протегнати ръце, ще има Трета световна война. И тя вече хлопа. Само че, подстрекателите и в света и тук ще изгубят всичко. Тогава просто няма да има Европа. Ще има остатъци от САЩ и от Русия. За Китай не знам. Но, той е далече. Тук, в Европа няма да е същото. Та.....повече преговори. С агресия, агресия не се премахва Санкциите само влошават нещата. Тогава, цената имотите в София няма да имат никакво значение. Просто ще се борим за вода.
39
10
 
19
 
! Отговори
Ооооо преди 2 години
Не знаех, че мнението на премиера на Косово има такова огромно значение. Предполагам, че по важност е на 175 място в света от 195 държави и мноооогоооо и след това на нашия Кирчо. Нооооо....щом в "Днес" този "велик" водач на "велик" народ има тежест на мнение, не ми остава нищо, освен да преколоня глава, пред "могъществото" на Косово. Муа ха ха ха ха. А сериозно. Поредния у.мочко тръгнал да се изхвърля.