Велев: "Газпром" казва, че Гърция е платила в рубли, права е

Гърция казва, че е платила в евро - и тя е права, обяснява той
24 май 2022 19:54, Нели Христова
110
Велев: "Газпром" казва, че Гърция е платила в рубли, права е
Снимка: БГНЕС

Гърция казва - платихме в евро. И са прави. Те са превели евро. Но имат и сметка в рубли, която Газпромбанк им заверява след превалутиране на борсата и от където рублите се превеждат автоматично на "Газпром експорт". И "Газпром" казва - Гърция плати в рубли. И те са прави, защото собствеността на газа преминава към клиента, когато доставчика си получи рублите. Така коментира в социалните мрежи разнопосочните новини за газа на Гърция от днес индустриалецът Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал.

"И да. След като наредят еврата (доларите) клиентите не трябва да правят нищо друго. Е, това беше изяснено от началото на април. Добре, че гърците, за разлика от нас, го разбраха. Иначе щяха да им врътнат и на тях крана. А от там и на нас, тъй като ние получаваме пак руски газ, но през Гърция. По-скъпо, от по договора с "Газпром експорт", който имаме", завършва той коментара си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
12
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
До *** , ПРЕДИ ДВА МЕСЕЦА НАТОВЦИ ПРИЕХА ,, ВОЕННА ПОМОЩ 500 МИЛИОНА " ЗА УКРАЙНА !! ШЕФА ИМ СОЛТЕНБЕРГ КАЗА ,, НАПРАВЕТЕ РАЗЛИКА - ЕВРОПА ПЛАЩА ЗА ГАЗ НА РУСИЯ ... ВСЕКИ ДЕН ПО ЕДИН МИЛИАРД И 150 МИЛИОНА ЕВРО " НЕ ПИШИ ГЛУПОНТИИ ЗА ЦЕЛУВКИТЕ !!!
34
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До номер 30:Чети внимателно в статията". Но имат и сметка в рубли, която Газпромбанк им заверява след превалутиране на борсата и от където рублите се превеждат автоматично на "Газпром експорт".България не е направила сметка в рубли.Иначе се плаща в евро по едната сметка,после самата банка ги обръща в рубли и ги превежда на втората сметка.България е имала само една,а не две.Върнали са ни парите,защото не са открили втората сметка.Кирчо така си е решил сам.
33
11
 
1
 
! Отговори
До БАНко преди 2 години
Искането за възстановяване е вече поредното, но по условията на договора. Няма нужда от фейк.
32
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога купувахме от Газпром и Газпром вдигаше цената ,защо не протестираха че купуваме скъп руски газ вместо по евтин азерски. Къде бяхте тогава настоящи работодатели и бивши ДС ченгета?
31
0
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
А бе ,къде ти толкова акъл в нашите ,че да го разберат.
30
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До *** "Шефа на Газпром да идва да целува предницата на нашите министри, защото губи клиент!!! И ще бъде осъден за НАРУШАВАНЕ а СЪЩЕСТВУВАЩ ОФИЦИАЛЕН ДОГОВОР!!!!" -------- сме6ко, сменяй дилъра!
29
28
 
6
 
! Отговори
ПКП преди 2 години
Шефа на Газпром да идва да целува предницата на нашите министри, защото губи клиент!!! И ще бъде осъден за НАРУШАВАНЕ а СЪЩЕСТВУВАЩ ОФИЦИАЛЕН ДОГОВОР!!!!
28
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 31 МунчоЦитат от РТР1 - Вести : "Сега на българския министър на енергетиката - Александър Николов, ще му се наложи да се поклони на "Газпром"))))))))))" Надай се коньо за зелена трева",, Гъзпром" е АУТ от България!Може да направим компромис, ако шефа на,, Гъзпром "се поклони гърбом към Кире Петков.
27
2
 
43
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
До Анонимен , ВИЕ СТЕ ПЛАТИЛИ , МАЛКО ПРЕДИ ДА ВИ ВРЪТНАТ КРАНА , НО МЕСЕЦ ПРЕДИ ТОВА БАНКАТА ЗА ПЛАЩАНЕ Е ЗАМЕНЕНА С РУСКА И ПАРИТЕ СЕ ПЛАЩАТ НА ПРОДАВАЧА ГАЗПРОМ , А НЕ НА УРСУЛА В БЛОКИРАНИ БАНКИ !!! НОМЕРАТА С БЕЗПЛАТНО НЕ СТАВАХА ЗА ТАРИКАТИТЕ !!!
26
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като има санкции и ембарго, естествено цената се вдига заради недостиг на суровината. Допълнително тя се вдига от мъдрото решение цената да се определя от борсата все едно Европа е залята от газ от сто страни. И като се добави преразпределението през трети страни, що се чудим, че цената става космическа? Къде са 200-300 долара преди 2 години, къде са 1000, 1200, дори стигна над 2000 долара по едно време. Сега щяла да спадне. Колко ще спадне? Ще стане ли 300 долара както беше?
25
16
 
0
 
! Отговори
дим дам преди 2 години
До МнениеТи от колко време търгуваш на енергийния пазар ,че така ги знаеш нещата за цените?Или копаеш градинки и четеш фейсбук новини за да си информиран?
24
5
 
24
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
Цитат от РТР1 - Вести преди минута : "Сега на българския министър на енергетиката - Александър Николов, ще му се наложи да се поклони на "Газпром". Дано само не е с гръб към тях и със свалени ***. Българският народ не заслужава това.
23
45
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е пълен иидиоот. Ние бяхме платили на Газпром в евро и онези ни ги върнаха малко преди да врътнат крана.
22
5
 
51
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Ние тази врътка сме я видяли от Полша и Украйна. Те също прекратиха договорите с Газпром, но си купуват от Германия вече по-скъпо пак руски газ. Но тръбят навред, че са независими от Газпром. А разликата в цената пълни нечии джобове. А сега кажете кой е глупавия?
21
12
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко газ пикае, че пръв не се е сетил за тази далавера... да се "откаже" от руския газ и да сложи негови хора за посредници, които да купуват същия този газ, но с комисионна... ама друго си е да си учил в харвард как да крадеш.
20
0
 
19
 
! Отговори
От15 До21 преди 2 години
До АнонименМайтап си правя просто с този коментар. Истината е прекалено тъжна за да я дъвчем по 100 пъти. (((
19
5
 
44
 
! Отговори
Кичу Простото преди 2 години
НИЕ сме Велики! Само Ние се опънахме на рашките и те ни опънаха, но ни харесва!
18
4
 
35
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ПРЕДИ ТРИ ЧАСА РУСИЯ СЪОБЩИ ЗА ПОИСКАНО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ ОТ МИНИСТЪР НИКОЛОВ НА ДОСТАВКАТА ЗА БЪЛГАРИЯ ???!!!
17
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че е платила Гърция в рубли, че и ние да имаме откъде да купуваме СКЪП газ. След като харвардските недокклатени тройкаджии и дупппппелизци направиха толкова бели.
16
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БАНкоИ това какво означава? Че парите които им блокираха, сега ще им ги върнат умножено на 3! )