Велев: "Газпром" казва, че Гърция е платила в рубли, права е

Гърция казва, че е платила в евро - и тя е права, обяснява той
24 май 2022 19:54, Нели Христова
110
Велев: "Газпром" казва, че Гърция е платила в рубли, права е
Снимка: БГНЕС

Гърция казва - платихме в евро. И са прави. Те са превели евро. Но имат и сметка в рубли, която Газпромбанк им заверява след превалутиране на борсата и от където рублите се превеждат автоматично на "Газпром експорт". И "Газпром" казва - Гърция плати в рубли. И те са прави, защото собствеността на газа преминава към клиента, когато доставчика си получи рублите. Така коментира в социалните мрежи разнопосочните новини за газа на Гърция от днес индустриалецът Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал.

"И да. След като наредят еврата (доларите) клиентите не трябва да правят нищо друго. Е, това беше изяснено от началото на април. Добре, че гърците, за разлика от нас, го разбраха. Иначе щяха да им врътнат и на тях крана. А от там и на нас, тъй като ние получаваме пак руски газ, но през Гърция. По-скъпо, от по договора с "Газпром експорт", който имаме", завършва той коментара си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според мен простото кире, си е тапир,но все пак и тапирите могат да си правят сметката. Нарочно ни наби тези цени,и се прави на ударен. Явно е получил кинти,кариерата му на амбулантен търговец на хранителни добавки е била провал,и сега трупа пачки за наша сметка. Оставка, съд и затвор.
14
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Лудост "През нас минава газ а ние се правим на герой и купува от другата страна на земята?!" ----- ами не. В грешка си - гърците просто поръчват повече газ от Русия, а руснаците ни го пращат на нас и го пишат на сметката на маляките. А ние хитреците си плащаме за "услугата" на маляките и на пара.зитите, които кирчо и кокорчо сложиха по веригата. Демек газът, който ние ползваме дори не е помирсвал грък!
13
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това само наш киро не го разбра или ни лъже,че не разбира, за да си направи далаверите - финансови и управленски. Глупав или продажен - ВСЕ ТАЯ! Не става! Оставка!
12
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе всичките тия политици на т.ъ.пи ли се правят или наистина са?
11
4
 
46
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ЗА ПЪРВИТЕ ЧЕТИРИ МЕСЕЦА НА 2022 РУСИЯ ИМА 37 МИЛИАРДА ПОВЕЧЕ ОТ ПРОДАЖБАТА НА ПЕТРОЛ И 1ОО МИЛИАРДА ЕВРО ПОВЕЧЕ ОТ ПРОДАЖБАТА НА ГАЗ В СРАВНЕНИЕ С 2021 Г. КИРО ГИ УПЛАШИ , БИЛ МЪЖ ????
10
2
 
42
 
! Отговори
Лудост преди 2 години
През нас минава газ а ние се правим на герой и купува от другата страна на земята?!
9
4
 
41
 
! Отговори
УРСЪСЕЛ ФОРДОЛАЙНО преди 2 години
Бяло знаме развявам от Азовстал до Брюксел. Капитулацията на европата.
8
3
 
69
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
В момента по Канал 1 на Руската телевизия коментират България като най- глупавата страна в ЕС, заради това, че е отказала да плаща, докато всички останали страни си получават газа безпроблемно. Нищо лично.
7
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано мисирките дето списват този сайт най-накрая разберат схемата за плащане и да престанат да публикуват нелепи статии. За министрите ни е ясно че се правят на луди и ни лъжат най-нахално, но явно си им е в кръвта да лъжат.
6
2
 
42
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Киро къде са ти евтините танкери *** каза три четири пъти били по евтини специално за България братята от САЩ за нас ги подаряват с анонимни договори Няма ли кой Киро да ти търси отговорност за саботажите за кражбите за фалитите за пропадането за погрома да инфлацията
5
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом краварката наднича в левия ъгъл всичко е под контрол. Капиш?
4
2
 
56
 
! Отговори
София преди 2 години
Важното е, че харвардското недоразумение ходи в Щатите да договори газ на неизвестно какви цени, но се скъса да се хвали, че било по-евтино от Газпром. В същото време, почти цяла Европа купува от Газпром след превалутиране в рубли. Въпросът, който мен ме мъчи е- харвардското недоразумение ли е в грешка и пак ще плащаме по-скъпо или другите европейски лидери извозиха народите си? Май ще да е първото.
3
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро ТАНКЕРА си гушка комисионни, народа *** мухите. Всички са доволни щом не го бият с камъни. Напред, разрухата е Киро!
2
2
 
54
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
БЪЛГАРСКИЯ ПОЗОР !!! ПРЕДАТЕЛИ И ЛЪЖЦИ !!! ОСТАВКА КИРЧО !!!
1
2
 
58
 
! Отговори
Споко преди 2 години
Киро капитана се задава с танкера