Сърбия няма да действа срещу Русия

Това обяви Александър Вучич
26 май 2022 11:38, Росен Стойчев
28
Сърбия няма да действа срещу Русия
Снимка: БГНЕС/EPA

Към момента няма шанс за действия от страна на Сърбия спрямо Русия. Това обяви сръбският държавен глава Александър Вучич, съобщи Данас.

Сърбия е една от страните, които се опитва да запазят своето партньорство с Русия.

Още по темата
Двете правителства продължават двустранни преговори и сътрудничество в различни сфери.

"Ние защитаваме нашите интереси и се опитваме да ги отстояваме. Не знам какви решения ще трябва да взимаме в следващите седмици, но предпочитам да не давам обещания", заяви Вучич.

Сръбският държавен глава присъства на форума в Давос. Той призна, че е имал широк диалог с останалите държавни ръководители.

Повечето от тях са го упреквали за взетото решение и са го приканвали да заеме друга позиция. Предстои му и разговор с руския държавен глава Владимир Путин.

Според Вучич в него ще бъдат обсъдени важни теми и за двете страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: СърбиядиалогРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма Няма........Сърбия принадлежи към християнизираните/славянизирани Държави по Византия както и България ( в български материали няма умишлено Унфирмация но на други езици пише точно и ясно , славянско говорящите Прабългари забележете "славянизирани")
5
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Politico: Усилията на Пиндостан за изолация на Русия са обречени на провал, поради позициите на множество други страни. _______________________________________ "Златният" милиард е по-малко от 1/7 от хората, населяващи планетата.
4
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбите са въжеиграчи и руснаците ще се опарят с тях. През комунизма бяха със запада и си живяха пъти по- добре от руснаци и други източноевропейци. Това надали са го забравили сърбите и мерака им е да седят пак на два стола...
3
12
 
28
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
На Вучич не му е розово положението. През Хърватска му идва нефта, през България газа. Ако му врътнем крана е жив умрел :))))))))))))))))))) Цял живот не може да стои на 2 стола, накрая ще падне.
2
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ясно че няма да действа нали сте същите *** като тях. Питайте българите от Македония или от западните покрайнини. Колко избихте само заради факта че са българи?
1
4
 
11
 
! Отговори
Иво Андонов преди 1 година
Не дуумай