Османи: Няма системна дискриминация спрямо българите в РСМ

Той бе категоричен, че културните клубове ще трябва да сменят имената си
23 яну 2023 09:03, Нели Христова
108
Османи: Няма системна дискриминация спрямо българите в РСМ
Снимка: БГНЕС

Българските културни клубове ще трябва да сменят имената си.

Това заяви министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи в ефира на "Тази сутрин" по bTV.

Дипломат номер 1 на Северна Македония пристигна в България в неделя заради случая с побоя над секретаря на българския клуб в Охрид Християн Пендиков.

Османи разказа, че е посетил Пендиков и му е пожелал бързо възстановяване.

По думите му няма системна дискриминация спрямо българите в РСМ.

Важно е, че са идентифицирани насилниците, нека да завърши разследването и след това ще коментираме. Причината е изразяване на етническата му принадлежност, по негови думи и тези на майка му. Разследването сигурно ще потвърди това, разказа Османи.

Той посочи, че ще бъде назначен специален прокурор, който да следи за речта на омразата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, албанец, ние не си сменяме имената като вас. Имената на клубовете остават такива, капиш? Недейте много да лаете, защото България има механизми, чрез които можем да ви нараним и ще страдате.
46
3
 
10
 
! Отговори
123 преди 1 година
Османи, нагъл си!
45
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като са фалшификат, как да ги оставим маке ? Проблема дори не е в това, че се определят като макета, проблема е, че изпитват сръбската омраза към нас :))) Капиш комрад :))))
44
3
 
7
 
! Отговори
българка преди 1 година
Да сменим имената на културните си клубове, така ли ?!?! Нещо друго да поискаш ?!? Да сменим името на държавата си, да я прекръстим както на вас ви е удобно ? Не си се сетил да предложиш такова нещо, нали ! Ами ето идея - може да пробваш и да поискаш, а пък нашите "политици", които са се заклели да защитават интересите на Майка-България, може и да се съгласят, ако успееш да ги убедиш, че това би било изцяло в наш интерес....... Ама ти не си виновен, нашите изедници са за трепане !
43
2
 
3
 
! Отговори
БГ-рин от Ск до 52 преди 1 година
Никой не им преши да си живеят, искаме да спре фалшифицирането на историята и представяне на всички българи от област Македония като етнически македонци нямащи нищто общо с България и българския етнос в област Македония!
42
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аааа истината боли а еничарин?Да забравим историята,а? Да оставим лъжата да трови душите на хората в Македония а? Да ги оставим да бият българи да изчегъртват по църквите всичко което пише че са българи и българи са ктитори а? Да забравим за племенника на Самуил Иван Владислав които в Битоля е написал аз Иван Владислав българин за защита на българите построих тази крепост, да забравим а?
41
2
 
11
 
! Отговори
Ицо преди 1 година
Значи тази седмица забранвят да си кръщаваме клубовете. Другата им трошат прозорците. Следващата ги подпалват. След това пребиват българин. КАК НЯМА СИСТЕМНА ДИСКРИМИНАЦИЯ?!?! И как знаят че няма, като на праквитка комисия за защита от дискриминацията там не съществува. Мръсни сръбски-еничарски-кучета. Фашистка държава. Грам не се сещат че както мачкат малцинставата сега и тях така ще мачкат като станат малцинство сред албанците съъъъвсем скоро.
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бащата на сегашния председател на МАНУ Коцарев през 1941 е били начело на българите в Охрид и кмет на града до 1945г. След като сърбите се връщат избиват хиляди българи които са отказали да стават измислени славоязични македонци , това е нещо като дървено желязо. И 70 години с терор налагат тази глупост за истина, целият свят им се смее! Всички по света знаят истината че са българи.
39
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко факти от 1919г до 1941г област Македония е окупирана от Сърбия и се казва Вардарска бановина, на местните българи/тогава македонци няма/ им е отнета земята и е дадена на сърби колонизатори, българите им работели като роби,убивани,бити унижавани и принуждавани да се наричат прави сърби. През 1941 г България влиза в Македония гони сърбите, връща земята на местните българи, строи училища жп линии,болници, всеки работещ в полицията, армията е бил местен. Бащата на председателя на МАНУ Коцарев
38
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не показвате с нищо, че немало дискриминация Османи :))) Аз ако пратя биячи да те набият зверската, дали ще си измия ръцете като тебе :)))
37
3
 
11
 
! Отговори
L. преди 1 година
Тоя рeзняк ден през ден у нас да облъчва тъпuте ни политици!
36
2
 
11
 
! Отговори
Наши македонци- преди 1 година
чисти украинци!
35
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи са насилници,а не само насилника местния трениращ жиу-жицу печелил местни състезания и събрал градска група от трениращи биячи,за туй никой не се отзовал на помощ на нападнатия и бития злостно с отмъщение щот почуствали страх от злобата с която действали биячите,почуствали,разбрали,че злобата вложена в побоя е дълбоко заложена в замисъл плюс туй между познати,което въобще ги объркало да окажат помощ на бития,че биячите с численото превъзходство над нападнатия и причините огласявани от тях.
34
2
 
5
 
! Отговори
До 39 преди 1 година
А да напиша ли за теб и бежанците?
33
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А великите мЪкедонци(125 000) защо не си върнат българските паспорти
32
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога ли ще имаме подобен политик? Интелегентен ,искрен и благороден.
31
2
 
8
 
! Отговори
мъдераторчето бая преди 1 година
бързо замита тази сутрин коментари
30
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо никой не напише ,че бития е приятел на Джамбаски? Защо нито една медия не отрази какво са говорили Костадинов и Джамбаски на площада в центъра в Скопие преди няколко дни по повод 95- годишнината от смърта на Мара Бунева?Защо никой не напише ,каква присъда има бития в началото на декември 2022 година? Защо не напише някоя медия,какви отношения са имали побойниците и бития преди боя?
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 40 Всички медии са подчинени на ДС и кремъл!
28
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А не фе!?