Османи: Няма системна дискриминация спрямо българите в РСМ

Той бе категоричен, че културните клубове ще трябва да сменят имената си
23 яну 2023 09:03, Нели Христова
108
Османи: Няма системна дискриминация спрямо българите в РСМ
Снимка: БГНЕС

Българските културни клубове ще трябва да сменят имената си.

Това заяви министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи в ефира на "Тази сутрин" по bTV.

Дипломат номер 1 на Северна Македония пристигна в България в неделя заради случая с побоя над секретаря на българския клуб в Охрид Християн Пендиков.

Османи разказа, че е посетил Пендиков и му е пожелал бързо възстановяване.

По думите му няма системна дискриминация спрямо българите в РСМ.

Важно е, че са идентифицирани насилниците, нека да завърши разследването и след това ще коментираме. Причината е изразяване на етническата му принадлежност, по негови думи и тези на майка му. Разследването сигурно ще потвърди това, разказа Османи.

Той посочи, че ще бъде назначен специален прокурор, който да следи за речта на омразата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България ,няма признато Македонско Малцинство,няма партия в Парламента на Македонците.В Македония има Българско Малцинство и Български партии,както и над 20 Български Културни Центъра(не са само тези два с имена на про-нацистки фена).Това което искат да се случи е в Конституцията им да се впише, че Българите са държавотворен народ.Понеже това ще се случи,хора като бития се опитват да спрат този процес.Но това няма как да го разберете,понеже няма медия в България,която да има право на свобода.
26
2
 
7
 
! Отговори
само омраза към бг преди 1 година
***: Няма системна дискриминация спрямо българите в РСМ
25
8
 
0
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ преди 1 година
НЕМА *** ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИА
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България няма свобода на медиите.Има 100% контрол. Ужас!!! Живеем в държава с пълно медийно затъмнение. Нещо като в Русия е!
23
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До И как според теб Представяте ли си Културен клуб "Баязид Светкавицата" в Кърджали, примерно? Как бихме реагирали ние българите на това?
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До И как според теб "Димитър Талев", "Иван Вазов", "Пейо Яворов", "Елин Пелин", "Пенчо Славейков", "Христо Ботев", "Симеон Радев"....още предложения искаш ли?
21
0
 
3
 
! Отговори
расист преди 1 година
До АнонименА Кадиров защитава християнска вяра с *** в Украйна?
20
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според медиите в Македония има друга причина за побоя над бития приятел на Джамбаски.Ще се разбере ли истината за това че бития е бил задържан за притежание на наркотици,както и единия от побойниците. Като и това ,че те са били близки преди това.
19
9
 
4
 
! Отговори
Това последното преди 1 година
беше просто едно намигване от страна на САЩ, че нашите тука много се вживяха в ролята си на спасители, нежелаещи да делят трона с никого. Още някой друг месец без правителство и ще има терористични актове, извършени от македонци у нас. Случайни неща няма. Проблемите с Македония започнаха, след като казахме, че няма да пращаме оръжие на Украйна. Случайност, ама друг път!
18
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя албанец кой го е упълномощен да дава акъл как ще си наричаме българските клубове, къде пише че той трябва да определи как да се казват.Да не забравя, че България първа от балканите призна Косово и им помагаше когато бяха в изолация. Добре да си помисли преди да говори.
17
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България живота,медиите ,свободата е подобна като в Русия и Турция.Македонците не трябва да се занимават с нашите политици и медии, които са под Руско-Турски контрол.
16
4
 
10
 
! Отговори
до 15 преди 1 година
Раздвояваш нещата. Основното в случая е, че е бит защото е българин. Аз лично разбирам,че това могат да го направят само четирихилядници или ***. Че българи и македонци трябва да живеем в мир, като отделни нации, с отделен език и възпитание, но...никой не трябва да бъде бит в другата държава ,защото е македонец или българин. Сега нашите и македонските "патриоти" щедро подпомагани с руските пари,дано да са рубли, ще нагнетяват напрежение.Колкото до имената, това е акция на руснаците в БГ.
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Системна дискриминация е когато държаваните институции те дискриминират На пр. МВР, Здравеопазването. Пример за дискриминация е закона за Евреите приет омт нашия парламент през врората световна война,с който се отнемат всички орава на Евреите.В Македония няма системна дискриминация в момента,а има негативузъм към Бълагария заради ветото
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човека с цялата си ителигентност опитва се даразреши проблема но червената фашистка структура едва ли ще разбере
13
5
 
3
 
! Отговори
Пипера преди 1 година
С Македония всичко трябва да е на реципрочна основа: щом няма българско малцинство, значи не трябва да има и македонско в България,не искат български културни дружества, да няма и македонски такива тук и т.н.
12
6
 
8
 
! Отговори
бг преди 1 година
при такава провокация нормалните държави късат дипломатически отношения а не приемат съвети как да си наричат културните клубове .Титовистите искат да ги неречем н имената на палачите на лгарите и на сръбските концлагери как да наречем клбуба георги димитров или Генералисимус Тито.
11
5
 
11
 
! Отговори
И как според теб преди 1 година
До АнонименТрябва да се наричат тези клубове?(Които са основани от МЕСТНИ БЪЛГАРИ - подчертавам това и те са избрали имената,не някой Българин от Старата България!).Може би Лазар Колишевски,Светозар Вукманович - Темпо,Тито,или Майка Тереза?Как?
10
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо лъжеш,че не са помогнали на пребития?Той беше в болница в Охрид. Радев с популистка цел предложи да го лекуват в България.Сега е интересно,кой ще плати за лечението на пребития , като не е осигурен.Защо един бой между нарко -зависими се превърна в политически скандал между две държави? Бития има предупредителна присъда за притежание на кокаин. Има такава информация в някои медии.Трябва да се провери.Както и един от побойниците ,че е с Българско Гражданство.
9
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като няма системна дискриминация, защо е нужен специален прокурор? Да следи нормалността ли?
8
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма системна дискриминация. Ето това е голямата лъжа и от там тръгва всичко. Османи прочети какво пишат РСМ медиите за този случай. Това момче може да е пребито, нооо то е дилър. В РСМ ако си българин, просто няма как да не си и престъпник!