Демерджиев от Скопие: Драконовските мерки за сигурност не бяха необходими

Проблемите на граничните пунктове били заради токови удари
4 фев 2023 16:15, Анисия Иванова
85
Демерджиев от Скопие: Драконовските мерки за сигурност не бяха необходими
Снимка: БГНЕС

Такива мерки за сигурност не са необходими. Отношенията между нашите два народа не предполагат такива драконовски мерки, на каквито сме свидетели, заяви вътрешният министър Иван Демерджиев в Скопие.

Демерджиев е начело на българската делегация, която се поклони на гроба на Гоце Делчев в църква „Свети Спас“ в Скопие. Днес отбелязваме 151 години от рождението на големия български революционер и водач на ВМОРО.

Честването протича при изключително строги мерки от страна на македонските власти. Невижданите мерки предизвикаха дори протести от страна на местните медии в РС Македония.

Още по темата

„Сигурността означава всички, които искат да дойдат да могат спокойно да почетат паметта на Гоце Делчев“, подчерта Демерджиев и добави, че има данни, че българските граждани са били възпрепятствани на границата.

„Взаимното уважение, което ние декларираме към народа на РСМ и каквото уверение получихме от министър Оливер Спасовски означава именно това: да се даде възможност на всички да дойдат и да почетат паметта на апостола Гоце Делчев“, заяви вътрешният ни министър.

Той заяви, че към момента няма точна информация колко български граждани не са били допуснати в РСМ, но е получил съобщение от Спасовски, че имало токов удар на граничните пунктове. За да няма такива проблеми в бъдеще, България ще изпрати три генератора. Те ще бъдат дарени за трите гранични пункта още следващата седмица. „Разбрах, че проблемите са продължили и след ръчната обработка на документите. Подобно поведение е неприемливо и то не съответства на нагласите и настроенията на нашите два народа, където няма сянка на каквото и да е негативно отношение и няма причина за подобен род провокации“, каза Демерджиев.

Той подчерта, че този едностранен проблем е направил много лошо впечатление. „Проблемът беше само на влизане в РСМ… Не е това пътят. Пътят, към който вървим напред е обединена Европа. А тя предполага стабилност, взаимно доверие и уважение“, посочи вътрешният министър. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един бой както сте свикнали беше необходимо
22
3
 
7
 
! Отговори
Случаен преди 1 година
Как може един човек да е роден в 2 държави, тоест - в случая - да е погребан. Гоце Делчев е истински българин и няма какво да коментираме. Не им искаме нищо - да съобразят историята. Интересно, след като Филип Македонски е основал Пловдив, един вид негово име носи, то следва ли, че Пловдив е македонски и други безумия. Само ни дразнят.
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Управлението на радев и неговите хора Киро и Асен ще остане най-позорното в цялта нова история на България
20
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македонците се гаврят на границта бият българи, нашия министър се хили и си прави снимки, нямаме държава , всики съседи ни се смеят и гледат скоро да късат територии
19
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе заебете това пропаднало племе кво ме занимавате с тая шепа хора дето ако решим точно за два дена няма да има и помен от македонско племе. Но нямаме президент на място
18
1
 
18
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
Е ясно е ,че рсм-ейците нито ни харесват, нито ни уважават,нито искат да имат нещо общо с нас. Общо взето ни мразят дълбоко и ни презират. Още повече се озлобяват ,към нас,защото единствено ние ги спираме към ЕС. И това никой не може да го промени в близките десетилетия.
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това правителство и чорапа са чужди марионетки! Днес го доказаха, не направиха нищо за защита на българите!
16
2
 
16
 
! Отговори
aa1820 преди 1 година
Токовия удар е в главата на македонистите - директно от Белград.
15
13
 
15
 
! Отговори
Дрън дрън преди 1 година
Този Гоце Делчев, не е никаква фигура в Бг историята. Самият той е подръжник на автономия на Македония в рамките на Османската империя. Никой от тук пишещите нищо не знае за него. Самата ВМРО е чиста организация на престъпници, които са отвличали и убивали хора. От баба ми го знам. Отново потуркьовци си мислят, че темата за Македония е важна. На 90% от българите не им пука за Македония. А тия провокатори пуснати по границите са едни обикновени неудачни алкохолици, които за ракия и гьза си дават.
14
3
 
9
 
! Отговори
Дони преди 1 година
И едните, и другите kpaTyHkoBцu, плод на коминтернските напъни, да се смлaтят... Priceless!!! :D Само не мога да разбера опорката, че кирчо и кокорчо са ви виновни. Че тая зле прикрита омраза си тлее от десетилетия. Че на какво друго могат да изразят идентичност, пЪрдон, антидентичност...
13
5
 
21
 
! Отговори
Иво преди 1 година
Не се е родил този, който ще затрие България. Спрете да плещите глупости. България е страдала, но винаги е оцелявала. Българските гени са силни,вечни, и да намаляваме, пак сме тук, на Балканиту. На края на турското робдтво сме били 2 милиона и пак сме се възродили. Бог да пази България.
12
2
 
7
 
! Отговори
Дони преди 1 година
Е тва с побоя над депутат бе разкошен автогол. Честито, Античари! :)https://actualno/politics/vyzrajdane-se-oplakaha-che-tehen-deputat-e-bit-ot-makedonskata-policija-video-news_1898182.html
11
2
 
22
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Блокирайте тия сърбомани и да се приключва. От тях добро няма да видим. Само мачкане ще ги оправи.
10
23
 
3
 
! Отговори
Soli Invictus преди 1 година
Поклонете се всички нацисти пред бог Александър Непобедимото Слънце! Да живее Македонската световна империя без граници!
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Става ти ясно от такива писачи защо сме били толкова години под всякакво робство.Защото са се родили само няколко мъже с топки-Ботев,Левски и още няколко..
8
10
 
13
 
! Отговори
"За" Възра преди 1 година
Започнало е вече пълното унищожаване на страната ни, с помощта на платени краварски шпиони /Банкяра,Кирчо и Христаки/ по върховете на властта. Започна се с газа, продължи с електроенергията и цените на храните. Съсипахме и дългогодишните си братски отношения с Русия. Накрая и продадохме братята си в Македония. И когато местното ни население бъде изтребено или прогонено, ще могат спокойно да дойдат тук джалатите от АЗОВ и ДЕСЕН СЕКТОР воглаве с украинската Жана Д'Арк - Наталия Вовк ! За да си основат "новата" държава, защото от Украйна няма да има и помен !?
7
2
 
26
 
! Отговори
Ххх преди 1 година
За стабилност и взаимно доверие говрим само ние, а ония ни плюят,стига вече аванта за гези неблагодарници,няма ли мъже
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин сияе,цъфти и ще върже...
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Депутат от 48 НС е пребит на границата и арестуван. Тоталните откачалки сами си режат моста.
4
1
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Стига подаръци за тези неблагодарници,да продължават да палят и пребиват,какво още чакате да убият някой ли?На високото ниво нищо Не се вижда,какво става долу във ниското от обикновените хора