Ужасът в Сърбия: Те са седели и са си говорели, той просто ги е застрелял

21-годишният убиец Урош Б. се издирва
Обновена: 5 май 2023 08:10 | 5 май 2023 08:10, Елка Василева
118
Ужасът в Сърбия: Те са седели и са си говорели, той просто ги е застрелял
Снимка: архив, БГНЕС

Те са седели там и са си говорели, той се приближил до тях и просто ги застрелял. Уби внука и внучката ми, каза за сръбското издание „Блиц“ дядото на полицая Милан Панич и неговата сестра, които стахана жертва на убиеца Урош Б. Освен тях той е убил още шестима души, ранил е 13 души и е избягал. Малко преди полунощ е започнало издирването му.

„Обадиха ни се, че са простреляни. Когато отидох там, бяха мъртви, покрити. Народ се беше събрал, започнаха да плачат...какво да ви кажа“, каза потресеният човек.

Още по темата
Той каза още, че неговият внук не е дружал с убиеца, защото по думите на дядото той е бил „пропаднал“.

„Те са седели и са си говорели, той се приближил до тях... Един му казал „какво правиш“, той извадил от колата калашников и започнал да стреля. Един комшия, който е бил тук с тях, е бил ранен, починал е в болницата. Още едно момиче е ранено, но е живо“, разказа дядото.

Той твърди, че в селото се говори, че с убиеца в колата е имало още едно момче, което е шофирало. „Казват, че първо са били в Орашйе и след това са дошли тук. Казват, че е застрелял внука ми и внучката ми в тила, не са го и видели“, разказва човекът.

Сръбската полиция издирва нападателя. В издирването участват специалните и хеликоптерните части на МВР. За издирване е обявен 21-годишен мъж.

По информация на РТС полицията е обкръжила мястото, където той се крие.

Нападателят първо е стрелял в село Дубона, а след това в Мало Орашйе и в село Шепшин (край град Младеновац).

В Дубона е убил младия полицай и сесра му, стреляйки хаотично в двора на училището, където е и ранил няколко души.

По думите на живеещите в селото младият мъж е известен като проблематичен човек. Той е от съседното село Доня Дубона.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евроатлантически ценности.
89
0
 
0
 
! Отговори
уау преди 1 година
Подозирах, че са прости, ама чак пък толкова, не подозирах.
88
2
 
13
 
! Отговори
Juls преди 1 година
Сравнете например филма Спартак от 60те години и сериала, който излезна преди няколко години, в първия случай сцените на насилие са доста обрани ако сравниш с втория случай, мозък, кръв, черва по арената колкото повече толкова по - добре и това важи за всички нови филми - насилие, кръв, садизъм, отрязани глави в най дребните детайли, а сценарий никакъв. Сравнете Супер Марио с някоя съвременна игра, колкото по - кървава и психопатска, толкова по - добре. Е това е резултата !
87
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Майка съм и баба. Ужасявам се при последните новини от Сърбия. Имам не добро отношение към тях от липсата им на търпимост и толеранс към другите. Отдавна гледах един филм " Спасителят" за войната в бивша Югославия. Покъртителни гледки на човешка жестокост.
86
6
 
4
 
! Отговори
Психодиспансера преди 1 година
Откакто забраниха боя в училище се нароиха едни чуствителни ,крехки нарцисчета егоцентристчета.Като изядеш няколко тупаника се кротвахме навремето.Дори в пилотно училище от 1868 в България забранили боя като резултат в училището не останали ученици.Родителите си ги взели от там и заявили,"Че какво училище ще е това щом няма да ги бият децата-безмислено.Боя възпитава и калява дори тигрите в цирка...
85
1
 
4
 
! Отговори
Нормален зомби преди 1 година
Синче на лекари и друго на военни с законни оръжия и с отрицателни тестове за наркотици-примерни ортличници избиват другарите си.Мерките са :тестове за наркотици изземване на незаконното оръжие!?Наркоманчетата и мафиотите си гледат схемите тех за кво го барате НОРМАЛНИТЕ се оказаха убийците .Все едно кученце да ухапе некоя лелка и да избием вълците в гората като мярка ....
84
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някак много едновременно се хванаха за оръжията.
83
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами да не тормозят учениците, за да не стават такива неща.
82
4
 
14
 
! Отговори
FedExpress преди 1 година
Има информация, че този също е бил тормозен и подиграван в училище. Събирал и въздържал е злобата дълги години. Но виждаме как нещата са се отключили, след като е бил завършил. Изводът е да не тормозите по-слабите си съученици, защото не знаете кога и след колко време ще ви застигне бумеранга.
81
3
 
6
 
! Отговори
А в БГ-то преди 1 година
всички стоят и си говорят от 30 години, и май това е проблема...
80
9
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Това е политически почерк за конфликт. Проба.Само една страна има интерес от това.....само една ... ----///---- Да, тази, която затъна в 14-месечна Специална военна операция. Търсят си некой да отвлече вниманието о тех и сподели опирането на пешкира.
79
4
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Доня Дубона значи Долна Дубона, можеше да го преведете...
78
7
 
20
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 година
КОМУНИСТА ВИНАГИ СТРАШНО СЕ ОЗЛОБЯВА, КОГАТО ПОЧНЕ ДА ГУБИ ВЛАСТТА---ЗАЩОТО НЯМА КОЙ ДА МУ РОБУВА И ДА ГО ХРАНИ...И НЯМА ОТКЪДЕ ДА КРАДЕ! ....ОТ "ОБЩОТО"---КРАДЕНЕТО Е НАЙ-ЛЕСНО И НАЙ НЕ ЛИЧИ...!.
77
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До81 . И в царст. България е ставало . Но си малък и незнаещ. Вела Пеева от Велинград да не е била луда като застреляла жандармеристите или Цола с пищака или Н. ВАПЦахмего. На гарата Варна
76
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбите извършиха масови кланета в Сребреница и на много други места. Сърбите се имат за по-велики от съседите си и мразят всички. Много страшно нещо е сръбския шовинизъм и кражбата на чужди територии... В Македония забърка каша.
75
11
 
23
 
! Отговори
Само питаме: преди 1 година
КЛАНЕТАТА В БИВША ЮГОСЛАВИЯ ПРИ РАЗПАДА Й НЕ ГИ ЛИ ПОЧНАХА СЪРБИТЕ...!!!????
74
22
 
12
 
! Отговори
Мараша преди 1 година
Оставете я Сърбия добре си е държавата ама Бг гетото на Европа хич не е добре
73
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До74. Мутрите по време на Югоембаргото 1990- 1999г. Се чувстваха спокойни и всемогъщи. БСП и ДПС им определи ролята на рекетьори . От чуваха си децата с мръсни и леки пари. Дружбата ни с руската мафия се прехвърли към сръбската мафия узаконена от Милошевич. То не бяха цистерни гориво, патрони, цигари, тенекии сирене , всичко , което Запада спря за Сърбия да получава . Борчета и мутрета започнаха да доставят с вагони и камиони. Е затова се помни сръбската чалга
72
14
 
6
 
! Отговори
Дискавъри преди 1 година
До 86 природно са по умни сърбите от бегетата в гетото на европа
71
10
 
14
 
! Отговори
До 86 преди 1 година
Е те се набухаха с руски ваксини и Путин им включи чипа!