Дъжд, сълзи, емоции. Над 55 000 пяха със Слави!

Фенове от цялата страна препълниха "Васил Левски"
26 сеп 2015 08:14, Александър Попов
336

Снимка: Булфото

Слави Трифонов и Кук-Ку бенд направиха немислимото за български музиканти в новата история на шоубизнеса. Лошото време не спря над 55 000 души да изпълнят националния стадион "Васил Левски", нещо което са правили само чужди звезди.

Фенове от цялата страна започнаха да пълнят стадиона няколко часа преди шоуто, а в околностите му дъждобраните се харчеха като топъл хляб.

Пълните трибуни разчувстваха Слави, който се обясни в любов и заяви, че заради подобни моменти си струва да се живее. След което всичко започна със "Студио Х". Над три часа феновете пяха заедно с него, Нели Петкова, Годжи, Цветелина Грахич, откритието Крисия и Ку-Ку бенд хитове като "Няма не искам", "Цвете мое", "В джаза", "Френската гимназия".

Годжи не сдържа сълзите си и въобще не успя да започне изпълнението на "Жива рана", но пък хилядите го направиха вместо него. "Не ми се е случвало по-хубаво нещо", промълви басистът.

Организаторите не бяха жалили средства и за пиро шоу, заря на няколко пъти разцепи мрачното небе над Борисовата градина.

Бисът продължи над половин час, за да покаже, че нито публика, нито музиканти искат да напуснат стадиона. Независимо, че бяха подгизнали.

Финалът пък бе за Крисия, която изпълни "Моя страна, моя България", а хиляди развяха националните флагове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
1
 
0
 
! Отговори
атанас преди 8 години
До 226, айде не ми говори и ти глупости. Стринка ти Пенка...глупости! Да не даваме примери много с велики групи, които са се проваляли, когато са пробвали с други вокали. Ако човекът не правеше нещата както трябва, хората просто нямаше да си купуват билети. Те плащат за да чуят песните на Куин и очевидно оценяват, че с Ламбърт те звучат добре!
178
1
 
3
 
! Отговори
атанас преди 8 години
До 224Абе умнико, аз като ти казвам, че ти си музикалния инвалид не ме слушаш. Музикален инвалид си, защото не можеш дори да различиш тона на Фреди от тона на Роджър Тейлър (барабаниста на Куин). Известен факт е, че почти всички високи тонове на концертите се пеят от Тейлър, а Фреди прави хармонията под него. Ама то трябва и малко да се образоваш преди тръгнеш да дискутираш нещо, само на "мускули" и обиди не става!
177
0
 
3
 
! Отговори
атанас преди 8 години
Другата смешка "че Мей бил взел Ламбърт от липса на кандидати" - отново пълни глупости. Куин+Ламбърт правят фурор в момента и си разпродадоха турнето в САЩ, така че момчето има кой да го оцени. Както казах вземете слушайте малко повече изпълнители и се научете да уважавате талантите. Аз слушам блус, рок, хеви метъл, опера, соул и понякога дори джас и уважавам талантите от всеки стил музика.
176
4
 
3
 
! Отговори
атанас преди 8 години
До 216 Фреди на 90% от концертите си пееше по-ниско от оригинала и пропускаше почти всички високи тонове. До някъде е обяснимо, защото човекът си е пазил гласа, но това е факт, ако ти не можеш да го чуеш, значи ти си музикалния инвалид в случая. И какво значи "не може да ги вземе" както в оригинала. Адам Удря абсолютно същите тонове, както в оригинала и никога не излиза от тоналност, така че това са пълни глупости. И не, за мен Фреди е по-добър певец от Ламбърт, но Адам е достоен заместник.
175
2
 
1
 
! Отговори
Dani преди 8 години
Po dobre si giatni ezika i ne go pokazwai Kolkoto si dalak tolkowa e grozen i golam i toi0
174
2
 
8
 
! Отговори
Металист преди 8 години
До АнонименКато слуша рок защо не е направил едно парче с рок влияния ами само ЧАЛГА е в основата на всяка една от жалките му песни?Браво че му е бил прощалния концерт и няма да го видим никога повече!
173
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами за калта около Националния стадион и затова, че София прилича на Хирошима след бомбардировка, заслугата е изцяло на Фандъкова, не на Слави.Неговата работа е друга и си я върши добре. Показа го снощи.
172
15
 
5
 
! Отговори
справедливия Джо преди 8 години
Хората ходят на концерти на ергена Слави заради отличната пиротехническа презентация. Ако за концерт на Слави огласят предварително, че няма да има пиротехнически ефекти, ергена Слави ще събере максимум 200 души, главно роднини на персонала му.
171
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормално е гербаджиите да мразят Слави.Защото Алинея първа от Устава на милиционерската им партийка гласи:1.Никой не може да е по-велик от Вожда ни и да събира повече хора от Него.
170
1
 
0
 
! Отговори
атанас преди 8 години
До 208 Брайън Мей е повече от възхитен от Ламбърт. За какво ме наричаш музикален инвалид? Затова че не съм със затворен мироглед и че мога да оценявам таланта на хората ли? Да, Ламбърт е изключителен вокалист - тембър, диапазон, , техника, вибрато...човекът си има всички качества. Да не отивам повече, защото ме принуждаваш и да кажа, че дори самият Фреди не звучи толкова добре "на живо" и песните много често са му смъкнати с няколко тона надолу! Стига само си раздавал етикети на талантите!
169
3
 
0
 
! Отговори
Селски аристократ преди 8 години
До Софийски аристикратА тате ватман или металург беше...Пази боже сляпо да прогледа...
168
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слави Трифонов може да пее чалга, но слуша рок.Герберастите плюват Слави, защото прави на нищо Вожда им, но го слушат с удоволствие.Кажете сега кои са чалгарите и кои рокаджиите.
167
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чест прави на Слави, че и неговият имидж и този на останалите и декорите бяха в стил METAL, а не ЧАЛГА. Колкото и да се опитват последователите на бездарната Мутра от село Банкя да го изкарват чалгар. Слави е фен на рока и слуша AC/DC, Metallica и Judas Priest.Герберастите слушат Ивана, и който там се сетите. А също и Слави Трифонов.Ха-ха.
166
0
 
12
 
! Отговори
До 200 преди 8 години
Ми слушай си Бойко тогава! Само че той не успя да събере нито толкова хора в Чикаго, където се изцепи, нито в Арена Армеец. Да не забравиш, че в Арената бяха хора, които са отишли да вадят пари, а не да си плащат. Та ти вЕрвай на ББ, ние ще си слушаме който си искаме, пък бил той и от Учиндол, вместо Банкя.
165
6
 
8
 
! Отговори
.... преди 8 години
офф пак многоо хейтъри.. то винаги ги има, ама не мога да разбера като нещо не ти харесва, защо четеш статията и коментираш. аз не коментирам под статии, които не ми харесват и не ги и чета. много си беше як концерта и се кефиха хората, а ако и не валеше щеше да стане още по-голям купон. Браво Слави! Продължавайте!
164
10
 
14
 
! Отговори
Металист преди 8 години
Да си отддъхнем че му е бил прощалният концерт и няма да го видим повече да грачи
163
1
 
4
 
! Отговори
атанас преди 8 години
До 197Моля те, избягвай такива определения като "най-велики", защото нищо не е еднозначно. Аз ти дадох пример пък как Адам Ламбърт се справя повече от добре с песни на Куин, включително Show must go on. Също така не съм тръгнал да наричам Фреди некадърник, защото не може да изпее Nessun Dorma като Pavarotti нали? Това са различни стилове и все качествена музика, но не бих тръгнал да наричам никой от великите музиканти "некадърник".
162
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато Борисов напълни цял стадион да звънне на Славчо да му се похвали.Той напълни зала Армеец, но с организиран транспорт, който му платихме всички ние данъкоплатците и по 50 лв на човек, отделно яденето.За Трифонов хората сами си платиха билетите, които не бяха никак евтини за БГ стандарта.И бяха основно млади, а не средна възраст и застаряващи кариеристи както при ГЕРБ.
161
14
 
14
 
! Отговори
sue преди 8 години
Концертът беше уникален! Браво на Слави, браво на Куку бенд, както и на целият им екип!Не мога да разбера нещо, четейки по-долу - чалга било, лошо било - Слави го каза - балканска музика и хората я слушат и пеят неговите песни над 20 години. Ако не беше търговията на черно с билети, която търговия най-вероятно се поддържаше точно от хора, които не го харесват, на стадиона щеше да има поне 80 хиляди. Не стига, че изкарахте пари от него, ами го плюете, простаци.
160
1
 
1
 
! Отговори
атанас преди 8 години
До 194Ами аз нито веднъж не съм казал, че може да го замести. Даже не знам за какво спорим или просто държиш да се заяждаш. Просто за мен не е разбираемо да наричаш Пол Роджърс "некадърник", защото човекът си е изключителен певец, просто в друг стил и тоналност. Затова казах харесвам повече Адам Ламбърт като заместник в Куин, макар и като цяло да харесвам повече Роджърс като певец!