Китай застана зад признаването на палестинска държава

Пекин подкрепя страната да е в границите до 1967 г. със столица Източен Ерусалим
Обновена: 27 сеп 2011 14:17 | 27 сеп 2011 14:17,
13
Китай застана зад признаването на палестинска държава
Снимка: Reuters
Китайският министър на външните работи Ян Цзечъ заяви, че правителството в Пекин подкрепя създаването на независима палестинска държава след преговори с Израел, предаде ДПА.
 
В реч пред Общото събрание на ООН китайският външен министър потвърди позицията на страната си, че палестинците трябва да получат пълноправно членство в Световната организация. 
 
"Ние подкрепяме усилията за осъществяването на решението за две държави чрез политически преговори, така че въз основа на границите от 1967 г. независимата палестинска държава със столица Източен Ерусалим да се радва на пълен суверенитет", каза първият дипломат на Китай.
 
Съветът за сигурност на ООН започна късно снощи консултации по искането на палестинския лидер Махмуд Аббас за пълноправно членство в организацията. На палестинците им е необходима подкрепата на девет от 15-те членове на съвета, но САЩ обявиха, че ще наложат вето. 
 
Искането на палестинците е за суверенна държава в границите отпреди окупацията на Западния бряг през 1967 г. Израел настоява за преговори за мир без предварителни условия. 
 
Очаква се Съветът за сигурност да прехвърли палестинското искане на специална комисия, включваща представители на всичките 15 членки, която да направи предложение. 
 
Палестинският представител в ООН Рияд Мансур заяви, че две трети от Общото събрание на организацията подкрепят палестинска държава. 
 
„Надяваме се Съветът за сигурност да бъде в синхрон с това развитие на историята и да позволи Палестина да стане член на Организацията на обединените нации“, каза Мансур.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
те са фтасали ама за сега си прожектират филма който не е с хепи енд,и ще останат само азиатските пари актуални и обезпечени с не само злато
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Китай ще бъде взет съвсем насериозно като спре да ползва долари за разплащане по сделки!Е тогава щатите ще го втасат!
9
1
 
5
 
! Отговори
999 преди 12 години
Китай е надеждата на човечеството да го оттърве от юдеомасоните
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до номер 5Ще си го преместят в другия крачол.
7
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
браво на Китайсега оная черната *** ще наложи вето над резолюцията естествено, и за пореден път целия свят ще се убеди в това, че политиката в САЩ се купува за жълти стотинки от няколко долни и подмолни ционисти, и най-вероятно това ще прелее чашата на търпението, и след това на Израел ще му запари под ***
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Китайците не са зависими от еврейте. Лесно ги различават сред коренното население.
5
23
 
6
 
! Отговори
Мене преди 12 години
Казва се ИЗРАЕЛ, а не Палестина! Жалко, че жълтурите набраха толкова икономическа сила в последно време, та станаха и те световна сила... ех много добре си бяха 70-те по дърветата...
4
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами сега? Яките какво ще правят?
3
1
 
24
 
! Отговори
Killuminati преди 12 години
Точно така още малко и всички *** и ционисти ще духат яко какалашката
2
3
 
20
 
! Отговори
мен преди 12 години
малко китайско полово органче в дебел американо еврейски дирник :-) цуцко твоите хора скоро сьвсем ще се грохнат, ще секне дрогата, ще секнат кинитите, ще секне протекцията, и тогава цуцко яко ти дупе, ще те разпорим, и теб и оная *** ***, и станишев, и костов, всичките хьхряци дето ни изпивахте животеца като кьрлежи, а па ти ако искаш до тогава и цял блок панелки открадни тьпо ***.
1
6
 
31
 
! Отговори
Виртуален Палячо преди 12 години
Еваларката на Китай! Вижда се края на Израелско-Американската "демокрация"