Руският "убиец на самолетоносачи" тръгва към Средиземноморието

Ракетният крайцер "Москва" ще поеме ролята на флагман
Обновена: 4 сеп 2013 17:05 | 4 сеп 2013 16:21, Елка Василева
134
Руският "убиец на самолетоносачи" тръгва към Средиземноморието
Ракетният крайцер "Москва". Снимка: архив, Reuters

Ракетният крайцер на руския черноморски флот "Москва", наричан от НАТО "убиец на самолетоносачи", вместо към първоначално планираната си дестинация в порт Минделу (Кабо Верде) се отправя към Източното Средиземноморие. Това съобщи агенция Интерфакс, като се позовава на военно-дипломатически източник в Москва.

Още по темата

Ройтерс посочва, че това става в момент, в който САЩ готвят въздушни удари по Сирия.

Очаква се крайцерът да достигне Източното Средиземноморие до десетина дни. Там той ще поеме от големия кораб за борба с подводници "Адмирал Пантелеев" ролята на флагман на оперативното съединение на руския военноморски флот в района, допълва агенция Интерфакс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
2
 
! Отговори
Претория - ЮАР преди 10 години
До ИвоПозицията им спрямо екватора е от минимално значение-под 1%. Факт е, че Сатурн5 е най-голямата ракета някога правена на тая земя и успешно действала в десетина мисии. 3600 ТОНА. Следващ по размер е комплектът който излита совалката - около 2400 тона. Ракетата Енергия е от този порядък, но руската совалка не е пълноценна, понеже няма основен тягови ракетен двигател както американската, а има две самолетни турбини. Назад са руснаците, още повече, напоследък доста ракети отидоха в океана
113
0
 
1
 
! Отговори
Претория - ЮАР преди 10 години
До До ЮАРРакетният двигател се прави първо от Роберт Годард в Щатите през 30-те. След това е Фон Браун. В СССР работи Королев и той заедно с други създава реактивните снаряди (англичаните също ги създават и качват на крилете на Москито през 44-та). Когато свършва ВСВ, Годард е изумен от напредъка на германците (много по-големи ракети от неговите). Годард е първият, който създава ракета с течно гориво - малко преди германците. След ВСВ и Русия и Америка си прибавят немските достижения.
112
0
 
2
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Ракетата Енергия,като възможности изпреварва сатурн 5.Престанете с тази пропаганда!Винаги се пропуска един важен момент когато се сравняват ракетите,каква е позицията и им спрямо екватора
111
2
 
1
 
! Отговори
Претория - ЮАР преди 10 години
До До ЮАРИма една камара американски ракети, които могат да изнасят товари - Атлас например. Плюс това, Спейс Екс е първата частна сертифицирана компания за превоз в космоса - на Елон Муск (който между другото е от ЮАР и сега живее и работи в Америка). Че не са руснаците най-добри в космоса, това е ясно за цял свят, откакто още стъпиха на луната. Вояджер напусна Слънчевата Система, от Марс пристига неописуем обем информация, Джи-Пи-Ес (70 сателита) За военните сателити да не говорим.
110
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой да може да посочи класификация на НАТО където този кръстосвач е класифициран като "убиец на самолетоносачи"? Руска пропаганда.
109
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Също така правиш ли кразлика между дефанзивна и офанзивна доктрина.Американците винаги са развивали офанзивна доктрина, самолетоносачът е крайно и единствено агресивно въоръжение. На Русия не и е нужна такава техника. Самолетоносачът е оръжие за окупация и агресия, нещо с което САЩ се изхранват, не че Руснаците не са го правили, но отдавна нямат такива амбиции, да са неоколонизатори.
108
4
 
7
 
! Отговори
До ЮАР преди 10 години
Тъпчо ЮАР, когато руснаците са направили първият ракетен двигател със затворен цикъл американците са си бъркали по дупките и са се клели, че това е невъзможно.Да, руснаците нямат производствения и технологичен капацитет на американците за много неща, но на бялото черно не казвай, в ракетостроенето руснаците винаги са били много по-напред от американците чисто научно. То затова и сега совалките на американците са в музея, а единствените, които могат да изнесат нещо в космоса са руските ракети.
107
1
 
4
 
! Отговори
Претория - ЮАР преди 10 години
До АнонименАми представи си, че знам. Американски са двигателите - Сатурн5 качи първия екипаж на луната през 69 година и оттам насетне имаха още няколко мисии до луната. В онова време просто няма как да имат нещо общо с руснаците. Освен това, ракетните двигатели с течно гориво се правят от Фон Браун в Германия още през войната и от Роберт Годард в Щатите даже преди войната, та не са ги руснаците измислили. Руснаците правят два опита с подобна тежка ракета и се провалят.
106
2
 
6
 
! Отговори
Претория - ЮАР преди 10 години
До АнонименРуските авионосци са много далеч от американските по размери, въоръжение, брой самолети, електронно обезпечение, технологично ниво и пр. Стават за вторични суровини.
105
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
@112А ти знаеш ли на тази ракета чие производство е двигателя й? ;)
104
2
 
2
 
! Отговори
info преди 10 години
леле колко заблудени хора има!!!!!!после се чудим,защо сме на това дередже.
103
4
 
3
 
! Отговори
Петко преди 10 години
До 111. ***, ти за самолетоносача Адмирал Кузнецов чувал ли си ??
102
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ще бъде 98% елеменерано пхреди да достигне своите цели. С други думи тези "убийци" са да плашат другите флотилий, като нашата например. С американските "Тикондерога" и "Арлей Бърк" тези руски "страшилища" нямат никакъв шанс!!!
101
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Независимо от модернизацията, слабостта на този вид руски съдове е в ниското технолрогично ниво на БИС _бойно-информационни системи). Това предполага според руски източници малка степен на уязвимост на техните цели - американските самолетоносачи. Освен това, защитата на кораба е слабо ефективна срещу американските крилати ракети и палубната авиация. Така, че русите си признават, че този "убиец" ще бъде унищожен далеч преди да се опита да изтреля своето джепане! А дори и да изтреля, то джепането
100
4
 
6
 
! Отговори
Претория - ЮАР преди 10 години
До явявяТая съвеЦка митология хващаше дикиш на времето. Сега не само, че пълно с инфо навсякъде и нищо не може да се скрие, но и мнозина от нас работим на Запад във високи технологии и картината е съвсем ясна. Американците създадоха ракетата Сатурн5. Излитат 3600 тона, 110 м височина. С нея ходиха до луната и изстреляха Скайлаб (едно парче). Руснаците нямат нищо подобно по размери. Двигателите на совалките са си американски. Горивата също. И много по-надеждни са от руските. Не падат в океана.
99
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Грешка! Терминът "убиец на самолетоносачи" си е чисто руска приумица! Те така си мислят още при проектирането на този вид бойни кораби. А дали това има нещо общо с реалността ? Отговорът е не! Няма нищо общо с реалността! Руснаците проектират тези съдове защото не могат да си построят самолетоносачи - извън технологичните им възможности са самолетоносачите. В противовес създават огромен брой ударни подводници и т.н. ракетни крайцери с надеждата да портиводействат на американските ударни групи!
98
4
 
1
 
! Отговори
явявя преди 10 години
До RegistriranЗащото руснаците са успели да проектират двигател с по- малък шанс за дефект, който почти всеки път изстрелва совалките без аварии. Горивото е съществено важно по секретна " рецепта", докато на американците 1/2 от двигателите дават дефект.
97
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ООо Шамар-войвода иде с букетите...
96
0
 
7
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
И ордите тръгват с викове сърдити,и "Аллах!" гръмовно въздуха разпра.Върхът отговаря с други вик: ура!И с нов дъжд куршуми, камъни и дървье;дружините наши, оплискани с кърви,пушкат и отблъскват, без сигнал, без ред,всякой гледа само да бъде напреди гърди геройски на смърт да изложи,и един враг повеч мъртъв да положи.Пушкалата екнат. Турците ревът,
95
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В подкрепа на явеяв...Понеже сте любознателни потърсете в интернет информация за руско-китайският конфликт през 1967-*** година... И пак говорете кой с какви технологии разполага...