Сирийската армия предприе сухопътна операция

Тя се провежда с руска въздушна подкрепа
7 окт 2015 13:37, Елка Василева
148
Сирийската армия предприе сухопътна операция
Снимка: архив, Reuters

Сирийските правителствени войски, подкрепяни от руски бойни самолети, днес започнаха сухопътна операция по няколко направления срещу бунтовнически позиции северно от град Хама в централна Сирия. Това съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитиран от ДПА.

Сирийските войски настъпиха на север към контролираните от бунтовниците градове и села, включително Хас Шейхун и Латамина, които бяха мишена на руските въздушни удари, започнали преди седмица.

Още по темата

Боевете в района са най-ожесточените от месеци насам и са придружавани от интензивни руски въздушни удари, отбелязва неправителствената организация, базирана във Великобритания. Според нейния директор Рами Абдел Рахман действията на правителството са "първият тест за сухопътна офанзива, подкрепяна от руски бойни самолети".

Офанзивата изглежда цели да се обезопаси военното летище на Хама, както и подстъпите към контролирани от правителството части от главната магистрала север-юг в страната, отбелязва Рахман.

Военен експерт от бунтовническия съюз Свободна сирийска армия смята, че днешната операция бележи началото на мощна сухопътна офанзива. Според експерта Осама Абу Зеид ирански военни "командват нападението по суша".

Абдел Рахман съобщи също, че бунтовниците са извикали подкрепления и са унищожили най-малко седем бронирани машини по време на боевете тази сутрин.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде, почвайте с БМ 21 ГРАД И БМ 30 СМЕРЧ !!! Достатъчно време им дадохте да се предадат ! Направете ги на смола !
6
6
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бог да е с Вас, руски братя!!!
5
2
 
30
 
! Отговори
Т.Критик преди 8 години
САЩ веднага да изпрати безпилотни дронове, и да каже че ИД са им откраднали дистанционните.Поддръжниците им ще клъвнат, събудените хора нямат значение - те им се смеят на изказванията така или иначе...
4
4
 
50
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Снимката е красота, предполагам трудно ще изпълнят валящите поръчки за Су-34 ;)
3
3
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е честно така-веднага Ислямска държава да повика своята авиация-самолетите на НАТО за достоен отпор! Обаче натовците знаят че няма да гърмят по лекари и болници и затова тихо си бичат карти в Инджирлик.Ние като съюзници на Ислямска държава за съжаление не може да помогнем защото имаме само 2 самолета и те отиват на ремонт.
2
75
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредното доказателство, че Русия не се противопоставя на ИД, а на всички онези които са против касапина Асад! Рожденика терорист, подкрепя другия терорист.
1
5
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Друго си е с подкрепа от въздуха!