Сирийската армия предприе сухопътна операция

Тя се провежда с руска въздушна подкрепа
7 окт 2015 13:37, Елка Василева
148
Сирийската армия предприе сухопътна операция
Снимка: архив, Reuters

Сирийските правителствени войски, подкрепяни от руски бойни самолети, днес започнаха сухопътна операция по няколко направления срещу бунтовнически позиции северно от град Хама в централна Сирия. Това съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитиран от ДПА.

Сирийските войски настъпиха на север към контролираните от бунтовниците градове и села, включително Хас Шейхун и Латамина, които бяха мишена на руските въздушни удари, започнали преди седмица.

Още по темата

Боевете в района са най-ожесточените от месеци насам и са придружавани от интензивни руски въздушни удари, отбелязва неправителствената организация, базирана във Великобритания. Според нейния директор Рами Абдел Рахман действията на правителството са "първият тест за сухопътна офанзива, подкрепяна от руски бойни самолети".

Офанзивата изглежда цели да се обезопаси военното летище на Хама, както и подстъпите към контролирани от правителството части от главната магистрала север-юг в страната, отбелязва Рахман.

Военен експерт от бунтовническия съюз Свободна сирийска армия смята, че днешната операция бележи началото на мощна сухопътна офанзива. Според експерта Осама Абу Зеид ирански военни "командват нападението по суша".

Абдел Рахман съобщи също, че бунтовниците са извикали подкрепления и са унищожили най-малко седем бронирани машини по време на боевете тази сутрин.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПЪЛНИ ТЪПИЗМИ!Днес ги пуснаха от Каспийско море (крилатите ракети) , прелетяха над 1500 , през Иран и Ирак и попаднаха в целите си с точност 3 м.. Вижте феисбук -Минобороны России. КРАСОТАААААА.
86
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименTова филмче на Мосфилм или на Ленфилм е?Не , това филмче е на ССА / Свободната Сирийска Армия/
85
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Новина за сухопътна операция, на картинката - самолети. Браво днес.
84
19
 
1
 
! Отговори
ПЪЛНИ ТЪПИЗМИ! преди 8 години
Крилати ракети имат само САЩ....с ядрени бойни глави!Руснаците имат само балистични ,драги..../може и насочвани ..някак/!!!АКО ИМАХА КРИЛАТИ РАКЕТИ ....защо тогава не ги приложиха в Украйна...??! /от съжаление ли..?/
83
5
 
29
 
! Отговори
привети с ракети преди 8 години
Русия изпраща привети, с крилати ракети! От Каспийско море.
82
4
 
2
 
! Отговори
сириец... преди 8 години
...и аз бих го захапал ,бе...а , Асад ще го изям с парцалите...
81
16
 
2
 
! Отговори
АМИ ДААААААА.... преди 8 години
....ДА СИ СЛОЖИМЕ БУРКИТЕ И ДА ВИКАМЕ , ДА ДОЙДАТ ГРУЗИНЦИТЕ И ЧЕЧЕНЦИТЕ НА ***!А, може и Хизбула да дойдат да ни "освобождават"....ха,ха,хаааааааВече знаят пътя към Бургас --НАЛИ ТАМ ВЗРИВИХА РЕЙСА ...!ТЕ --Хизбула , били съюзници на Путин ...пък ние да не сетим , кой стои зад АТЕНТАТА В БУРГАС...!ВЕЧЕ Е ЯСНО---КОЙ Е ИСКАЛ "ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ" С ТОЯ АТЕНТАТ....и СВАЛЯНЕТО НА ГЕРБ ОТ ВЛАСТ!!!
80
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Снимката кърти))), поне и бомбите да бяха пастирали)))Ройтерс при това))))()(((
79
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Сирийската армия предприе сухопътна операция"----НЕМА ЛАБАВО ... (Т. Живков)
78
6
 
34
 
! Отговори
до 101 преди 8 години
Американската мишка се скри в дупката си от страх.
77
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ми е интересно тези хора, обладани от примитивно русофобство на чия страна са в този конфликт - на страната на ИД и въоръжените ислямисти или на светския, макар и автократичен режим на Асад. Да не забравят обаче онзи клип с "умерения Бунтовник" , който яде сирийски войник на живо. А да, и да обяснят на *** и ушанките, та белким разберат, като какво е това 'законна опозиция" в Сирия. /очакван отговор- Донбас , ама има разликааааа:)/
76
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАТО нали твърдяха че без наземна операция руснаците нямало да се справят!Май вече имаме и наземна операция и като чели руснаците са напът да се справят :)
75
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 103Как на коя страна е България ...на губещата ...както винаги...,
74
5
 
57
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
За сега всичко върви по руския план.Първо казаха че с Асад трябва да се преговаря-не ги послушаха(от Запада)!После казаха,че когато Асад започне да печели,преговорите ще се задвижат-пак не повярваха!Сега,когато Русия започна въздушни удари,а Асад (и съюзниците)-наземно настъпление,от Запад се чу страхотно квичене!Ами хората ги предупредиха и предложиха решения,защо не им обърнаха внимание???Високомерието се наказва лошо!Сега щат не щат ще се наложи да приемат Асад и то от по лоша позиция!
73
52
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господа руски мишки не бързайте да се радвате всичко ще завърши много зле за вас.
72
3
 
77
 
! Отговори
Не е коректно преди 8 години
Уважаеми руснаци, не е коректно да съсипвате американска инвестиция в терористи и ислямисти. Всеки долар е спечелен с честен еврейски труд. Обучиха бандити, въоръжиха ги и сега инвестицията отива на вятъра. Не ми е ясно на какво са ги научили американците, след като самите янки са неграмотни военно. Вярвам че Путин ще се извини на инвеститорите. Не е хубаво така. Хората не смеят вече на сватба да отидат или в болница. Това са много големи военни обекти. Стреляйте по-внимателно и по вежливо.
71
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето по този начин трябваше запада да подкрепи Русия и в Украйна, а не да се прави преврат за законното правителство.
70
4
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правдата възтържествува. Да живее Христянството и добрите хора ...доли ЦРУ и *** американски
69
23
 
2
 
! Отговори
TACC преди 8 години
"Лиуа Сукур ал Джабал" действа в райони в западна и северна Сирия, където бяха извършени много от руските въздушни удари и където "Ислямска държава", обявената от Москва мишена на операцията, няма значимо присъствие, отбелязва агенция Ройтерс. "Лиуа Сукур ал Джабал" се сражава също срещу ИД, опитвайки се да попречи на опитите й да превземе райони северно от Алепо близо до турската граница.
68
7
 
17
 
! Отговори
..за 91... преди 8 години
Русия ,Иран и Хизбула ...налиииии...ха,ха,хаааааааааааЕто ги "новите диспечери"!!!!!За петрола --не съм сигурен...ама за "бомбените терористични атаки"......ПЪЛНА ОСИГУРАЦИЯ!!!