САЩ се отказват от Близкия изток, Франция се разтревожи

Междувременно напрежението в региона расте
23 ное 2019 15:58,
54
САЩ се отказват от Близкия изток, Франция се разтревожи
Снимка: Pixabay

Френският министър на отбраната Флоранс Парли изрази днес в Бахрейн безпокойство от "постепенното дезангажиране на САЩ в Близкия изток" и липсата на американска реакция след нападенията неотдавна в Персийския залив, смятани за дело на Иран, предаде Франс прес.

Още по темата

От май насам напрежението в Залива растеше с атаките на петролни танкери, свалянето на американски дрон и ударите срещу важни петролни инсталации в Саудитска Арабия. Вината за тези актове беше хвърлена върху Иран, но Техеран отрече обвиненията. Вашингтон не предприе ответни наказателни атаки, а ден след унищожаването на американския дрон президентът Доналд Тръмп каза, че е отменил удари срещу Иран в последната минута, пише БТА.

Свидетели сме на постепенно и целенасочено дезангажиране на САЩ, заяви Парли на 15-то издание на годишната конференция по сигурността в бахрейнската столица Манама.
"След като нападението срещу кораби остана без отговор, беше свален дрон. След като и тогава не последваха ответни действия, бяха бомбардирани важни петролни инсталации.

Къде свършва това? Къде са стабилизиращите фактори?", запита министърката.
Близкият изток е свикнал с приливите и отливите в ангажираността на САЩ, но този път нещата изглежда са сериозни, допълни тя.

Тя все пак отбеляза, че американското оттегляне постепенно и отбеляза пристигането в Залива на американски самолетоносач.

Тази седмица самолетоносачът "Ейбрахам Линкълн" премина през Ормузкия проток, за да демонстрира, според Пентагона, ангажимента на САЩ по отношение на свободата на корабоплаването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 48 Никога няма да ги настигнат. Ти можеш ли да настигнеш Бил Гейтс? Причините са много за това, коуто се случва.
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как ще се откажат??? Кой ще цица петрола в Ирак? Да не забравяме, че " пазят" и петрола на Сирия от джихадистите, макар че Асад сезира няколко пъти ООН за това.
43
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещата ще се оправят след неудачника Тръмп, който разбира от външна политика колкото теле от математика.
42
0
 
12
 
! Отговори
А сега сериозно преди 4 години
Спрете да преписвате тези лъжи. САЩ хич не са спряли ангажирането си в Близкия Изток.Просто САЩ под управлението на Тръмп не иска да създава и да участва в безмислени военни конфликти от които не може да има изход. Ако на французите не им харесва това, да грабват пушкалата и да ходят те.
41
0
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
До АнонименЕ причината е съща поради която и търка талончета
40
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Макарон да си гледа Францията и бунтуващите се жилетки там,не му е работа да се меси в чужди държави и чужди континенти.
39
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ не са прости . Между другото една реплика на другаря путин. За какво ни е земя ,ние земя си имаме .Искаме ЧОВЕШКИ КАПИТАЛ. Кои разбрал ,разбрал. Ние и още няколко източно европеиски страни сме на ход. Много скоро играта започва . Лошо че ние пак сме не подготвени и трябва да наваксваме във движение .
38
3
 
17
 
! Отговори
Хххх преди 4 години
До Анонимен 37...Ееее колко щ я чакаме още тая Русия да свърши парите ...минаха 30г. колко още да чакаме че стана голямо чакане....а за ресурсите...забравяш че притежават 1/3 от цялата суша на планетата.
37
4
 
18
 
! Отговори
Хххх преди 4 години
До защо Русия е водеща 35Я прочети пак за статистиката в САЩ и тогава дрънкай глупости...колко са наркоманите колко са бездомните и колко са умрелите от наркотици, колко са застреляни от полицаи и т.н. нали са най могъщата и най най най ...защо имат безработни защо имат бездомни спящи и серя..щи на улицата...нали имат много пари.....ааа да тези пари се използват за рекет и нападения на други страни.Така че по полека с дезинформацията...
36
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 38Много лесен отговор бе гусин експерт....след 500г. кражби всички пари са в Запада...Холандия Англия Италия Белгия Дания Португалия Испания всички тези страни са имали и дори някои от тях имат колонии....А да каже експерт като теб зашо тогава не се емигрира в Азия...Китай Япония Ю.Корея...ами просто тези страни нямат имиграционна политика....Западът има таква от 50г. за да си източва младите готови да работят на Запад...разбира се всеки млад човек иска да работи за много пари....
35
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До защо народа емигрираточно така! Питал съм много пъти русофили, защо децата са им на Запад, а не в любима Русия, досега отговор няма :-)
34
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Руската империяРуската агресия сама ще спре. Рано или късно ще им свършат мангизите. При СССР Русия цоцаше от останалите, но сега е сама и пари няма, а докато се налива в оръжия руснаците обедняват прогресивно. При това Русия няма нови технологии, дори един Китай я превъзхожда в пъти. Скоро Китай ще заяви претенции в изтока и Русия няма да има какво да направи, освен да клекне и да се обърне за помощ от НАТО.
33
40
 
8
 
! Отговори
Руската империя преди 4 години
трябва да бъде разрушена за да се освободят поробените народи, като волжките българи. Българското правителство би следвало да повдигне въпроса в ЕС, НАТО и ООН за свободата на нашите български братя и сестри!Руската агресия трябва да се спре, ако трябва и с шут от страна на НАТО.
32
36
 
6
 
! Отговори
защо Русия е водеща преди 4 години
по брой на убийствата, наркоманията, а продължителността на жбивота е по-ниска от страните на третоя свят? Русофилите настояват българския народ да се влее в Руската империя, но това означава пълно изчезване на българския народ, къде са българските малцинства в Русия? Няма такива, те са записани с обидното татари.Може би страните в Евразийски съюз процъфтяват? Нека сравним статистиката - най-мизерните държави членуват в Руската *** ОНД, а е време НАТО да освободят поробените в РФ народи.
31
33
 
5
 
! Отговори
единствено САЩ преди 4 години
е причината за комунистическите хрътки от Русия и Китай да плъпнат по света за да раздават 'равенство и благоденствие за пролетарските маси' - разбирай охолен живот за една паразитираща комунистическа прослойка, в Русия я нарекоха олигархия, а мужика и работника опъват каиша и все ги заплашват със западния империализъм. Да обаче като сравним стандарта на живота в развития Запад и стандарта на населението в Русия и Китай може да си направим извода защо българите емигрират на Запад, а не на Изток.
30
4
 
4
 
! Отговори
панчо преди 4 години
До Конвенцконстатациите ти са на ниво *** не излизала по далече от съседното село оставям те да съществуваш в агонията на ограничена амеба
29
2
 
25
 
! Отговори
тиква преди 4 години
До само от Меракбойко е назначен за министър председател но по манталитет поведение и характер не личи да е нещо повече от квартален бабаит с его на бай тръмпдали той ще ни диктува нещо опира до нас а ние сме повече жадни за вождово управление а не за институционално и продължаваме да го избираме
28
2
 
27
 
! Отговори
До 24 преди 4 години
Путин разгони бандюгите финансирани от "Свободния Запад". Но го направи късно,"демократите" вече бяха разрушили каквото можеше да се разруши. Кой ще плаща милиардите за нови жилища на бежанците,та да има къде да се върнат?
27
6
 
2
 
! Отговори
панчо преди 4 години
До Конвенцбрех ти да видиш констатации на специалист..брех брех...та така казваш значи тцтцтцт
26
7
 
1
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
До Да та не е.. кирпичатук не е смисълът да констатираш с единственната си функционираща мозъчна клетка кой е зле и кой е добре а да коментираш по тематано сякаш ще ти се отдаде да го направиш едва когато ти порасне втора мозъчна клетка