Англия започна предварително разследване срещу съпругата на Асад

Тя е подбуждала и насърчавала терористични актове?
50
Англия започна предварително разследване срещу съпругата на Асад
Снимка: БГНЕС

Асма ал Асад - първата дама на Сирия и бивш британски инвестиционен банкер, е изправена пред евентуално съдебно преследване и загуба на британското си поданство, съобщи вестник „Sunday Times“.

Лондонската полиция е започнала предварително разследване заради твърдения, че тя е подбуждала и насърчавала терористични актове по време на десетте година гражданска война в Сирия.

Говорител на полицията заяви, че на 31 юли 2020 г. е получило информация във връзка с продължаващия в Сирия конфликт, която е обект на проверка от служителите в отдела за военни престъпления.

Изданието съобщава, че полицията е започнала предварително разследване, след като международната адвокатска колегия „Guernica 37“ е изпратила „доказателства за влиянието на първата дама в управлението на Сирия и за откритата ѝ подкрепа за сирийските въоръжени сили“.

Подчертава се, че е малко вероятно Асма ал Асад да пристигне в Лондон на съдебно заседание и не е ясно дали ще се стигне до съд в нейно отсъствие. Вестникът допуска, че е възможно да бъде издадена червена бюлетина на Интерпол, която ще ѝ попречи да напусне територията на Сирия, за да не рискува да бъде арестувана.

45-годишната Асма ал Асад е родена и живяла в Лондон, където работи в инвестиционна банка до брака си с Башар Асад през 2000 г. и продължава да бъде поданик на короната. /БГНЕС

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: ЛондонСирияАсад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 13. И какво му е великото, че съсипа живота на милиони от населението си с неговия военен социализъм ли е, комнизъм ли е.? Диктатора може да се ьадържи на влас само като е обиколен от патени слуги/ апаратчици / да пу пазят тръбите на петрола пт баща му. Честни избори при диктори няма. България мина тоя период с един вожд и една партия. Крепещ се на страх, репресия, дефицит.
13
4
 
22
 
! Отговори
Цирк преди 3 години
Значи ако подкрепяш държавата и армията си срещу западните терористи си престъпник!?!?!?Англичаните са болни и вредни.
12
17
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До ЛудостКОГО ЛЪЖЕШ ТИ *** КОМУНДЕЛКЕ!!!НИТО Е ЗАЩИТАВАЛА РОДИНАТА СИ, НИТО АРМИЯТА!! ЗАЩИТАВАЛА Е ЛИЧНИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ ДА ОСТАНЕ НА ВЛАСТ СЪС МЪЖА СИ НА СИЛА!!!САМО ДА СЕ МАХНЕ МЕРКЕЛ И ЩЕ СТАНЕТЕ НА ПЕПЕЛ И КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ И ПРОИЗВОДНИТЕ И!
11
3
 
28
 
! Отговори
Факт преди 3 години
А кога ще осъдят Англия за подкрепа на тероризма и престъпления срещу човечеството в Сирия...
10
18
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
АСАД НИКОГА НЕ Е ИЗБИРАН!ТОЙ Е СЛУЖЕБНО ТУРЕН ОТ ЧИЧО СИ И ПРОВЕЖДА ИЗБОРИ И РЕФЕРЕНДУМИ КАТО ОБЯВЯВА КАКВИТО МУ СКИМНЕ РЕЗУЛТАТИ!!! 90% ПОБЕДА :DАСАД Е АЛАУИТ КОЕТО Е ВИД ШИЙТ А ТЕ НЯМАТ И 20% В СИРИЯ!!!СИРИЯ Е СУНИТСКА :DАСАД Е НИКОЙ В СИРИЯ НО ПРЕДАДЕ ТЕРИТОРИЯТА НА ДЪРЖАВАТА СИ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЗА ДА ОСТАНЕ ЖИВ!
9
5
 
23
 
! Отговори
Лудост преди 3 години
Съдят я защото е защитавала армията и родината ли?!
8
4
 
24
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Да е жив и здрав най големия борец против атлантическия империализъм и тероризъм - великия патриот Башар Ал Асад !!!!!
7
20
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
И АСАД И ФАЛШИВИЯ ПУТИН НЕ СА АРЕСТУВАНИ САМО, ЗАЩОТО МЕРКЕЛ ГИ ПОКРОВИТЕЛСТВА!!!
6
0
 
17
 
! Отговори
Жожо преди 3 години
И тея потомствени п.дали подобно на едни други зад океана ходят и се врат из половината свят....
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Асма ал Асад ще бъде привлечена, защото били събрани доказателства за влиянието на първата дама в управлението на Сирия и за откритата ѝ подкрепа за сирийските въоръжени сили. Според обвинителите горното означавало, че тя "подбуждала и насърчавала терористични актове". Искат да ни убедят, че подкрепа й за сирийските въоръжени сили била равнозначна на насърчаване на терористични актове.Наглосаксите пак се изложиха.
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
I ne samo. По всякакъв начин се е опитвала да оправдае кланетата на християните в завладените територии на Балк. полуостров и да предотврати защитата на хората и намесата на християнските дуржави.А в турската армия през17 и 18 век са командвали безчет английски офицери Това си било вътрешна политика.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тия шуТове от ден на ден стават за посмешище!
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смешници.
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Англия подкрепяше Османската империя срещу Русия.