Хиляди демонстранти в Техеран след удара в болницата в Газа

Иран обяви траур за жертвите на атаката
18 окт 2023 09:18, Елка Василева
79
Хиляди демонстранти в Техеран след удара в болницата в Газа
Снимка: БГНЕС

Стотици демонстранти се събраха тази нощ пред френското и британското посолство в Техеран след бомбардирането на болница в Газа, съобщи фотограф на Франс прес от иранската столица.

Още по темата
Палестинското ислямистко движение "Хамас", което контролира Ивицата Газа, обвини за удара Израел. Израелската армия заяви, че отговорност за него носи групировката "Ислямски джихад", съюзник на "Хамас", която според израелските военни е изстреляла погрешно ракета, поразила болницата.

"Смърт на Франция и Англия", викаха демонстрантите в Техеран, замеряйки с яйца стените на френското посолство. Протестите приключиха мирно към 03:00 ч. местно време. По-рано няколко хиляди души се бяха събрали на площад "Палестина" в центъра на Техеран, за да изразят гнева си.

Израел и САЩ нямат посолства в Техеран, тъй като не поддържат дипломатически отношения с Иран, отбелязва АФП

Иранският президент Ебрахим Раиси обяви за днес ден на траур и предрече, че атаката срещу болницата ще се обърне срещу Израел и неговия американски съюзник.

"Пламъците от американско-израелските бомби, хвърлени тази вечер върху палестинските жертви, ранени в болница /.../ в Газа, скоро ще погълнат ционистите", заяви Раиси, цитиран от информационната агенция ИРНА. "Иран е в траур", добави той.

Иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахиан призова в пост в мрежата "Екс" за "световно единство" срещу Израел, "узурпаторски режим, по-ненавистен от Ислямска държава".

Техеран призова също арабските държави, установили отношения с Израел, да ги прекъснат.
(БТА, Десислава Иванова|)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мдааа Ще го търсите чичко Ади ама късно вече!
61
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сега бай дън няма ли да каже нещо, щото преди рева когато излъгаха че Хамас са трепали дечица... Даже излъга че ги е видял
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 65... За взривените от руски няма, ама за взривените от окрите има много..
59
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ЗА ВЗРИВЕНИТЕ ОТ РУСКИТЕ ФАШИСТИ БОЛНИЦИ В МАРИОПУЛ,БАХМУТ И АВДЕЕВКА НЕЩО?
58
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До: Българския народ започна сега пък на Хамас и Иран да се прекланя./ Още едно доказателство, че българският народ е справедлив народ. Е с изключение на някой финансово или по друг начин стимулирани непеотъри. Няма как нормален човек да остане равнодушен, като види касапницата в Газа.Има надежда за България!
57
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да взривиш работеща болница е едно от най-гнусните престъпления, вкл. повреме на война.
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В България се среща един вид птица, която не прави гнезда. Снася яйцата си в гнездата на други птици. Малкото им пиленце се излюпва много бързо, в повечето случаи преди другите и често избутва другите яйца или дори другите пиленца от гнездото. Другата птичка го храни като свое, а накрая то става агресивно и я наранява и изчезва. И започва също да снася в чужди гнезда. Птицата се казва Кукувица. Аналогията с евреите в чуждата земя Палестина е напълно случайна.
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Независимата разследваща журналистика казва, че разполагат с изтекли данни, например е-мейли и документи, според които Израел са планирали всичко. Например дори WikiLeaks на сайта си казаха, че Израел са поддържали Хамас. Всичко е било предварително измислено така да се случи, за да може евреите да смачкат врага си в Палестина, за да не им се пречка ако случайно Иран решат да им създават проблеми.
54
1
 
3
 
! Отговори
Последно? преди 6 месеца
...Стотици демонстранти се събраха тази нощ пред...В заглавието пишеше, че са хиляди. Може би сте имали половин дузина? Или милион?
53
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Голями войници са и израелците, и тия от Хамас. Те не воюват едни с други, а се съревновават кой повече цивилни да избие. Не видях никъде армии да воюват. За сметка на това мясово се избиват невинни.
52
2
 
17
 
! Отговори
Осама Бен Гурион преди 6 месеца
А какво е мнението на Международния съд за съдене на Путин и изпълнение на други поръчки, относно случващото се в Газа? Нещо май нищо не е разбрал или е в лятна ваканция? Накараха хората да отидат на юг, уж за безопасност и после бомбандираха преимуществено там, с приоритет болници и училища. А съдът мълчи и си бърка в носа. Скоро авторитетът му ще е като на предаването Съдебен спор, нещастници!
51
4
 
5
 
! Отговори
Мдаа преди 6 месеца
Пламачето във Германия започна да мъждука 15 милиона терористи са в готовност да започнат акцията подготвяна дълго от САЩ !! Европа скоро ще бъде опожарена от децата на Всевишния
50
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Турци и кюрди си живеят добре заедно, спрете с глупостите
49
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Европа е длъжна да застане смело до Израел!!! Защото сега ако са 100 милиона, след 10г ще са 300 милиона! Целта никога не е била, да има палестинска държава а Европа да стане Палестина! Факт! Не случайно се изпращат, към Европа, така нареченото "цивилно" насаление! Защо не бягат на Изток, към арабските държави??? Всичко е един огромен план с координатор Иран!
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"И каква им е ползата на ерреите да удрят по болница???" Дестабилизация и хаос. Идеята е, нешонкато снакциите срещу Русия. Че народът ще страда, ще си обвини управниците и ще им противодейства... Само детонзнаем, че не става така.
47
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Турция като даде от своята теротория на кюрдите и ги признае за държава, тогава може да иска същото от Израел! " ... Стига се прави на умен.
46
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Смърт на Франция и Англия" - Аххх колко меки са станли тези страни. Преди 70 години, това нямале да остсне ненаказано.
45
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Европа не може да си позволи "смело да застане до Израел", защото на нейна територия живеят почти 100 милиона мюсюлмани, да са мислили когато са приемали мигранти, за да угодят на американските интереси.
44
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Турция като даде от своята теротория на кюрдите и ги признае за държава, тогава може да иска същото от Израел! Всеки са прави на луд на тоя свят! Путин утрепа на 1 милион украйнци, ама дава акъл на Нетаняху, как да се въздържа!?! Всеки си гледа от неговата страна, нулева дипломация!
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Реджеп Дурмуш А бе ефенди! Какво направихте на Израел, когато турският кораб не се подчини на бреговата охрана и командосите изтрепаха целия екипаж като кучета? Размахвахте юмручета, но израелците позиционираха 2 атомни подводници до турските брегове и клекнахте! Това не е като да трепеш кюрди въоръжени с кремъклиййки!