Хусите обявиха условията, при които ще разговарят за отвлечения кораб

Великобритания осъди незаконното задържане на плавателния съд
21 ное 2023 14:36, Елка Василева
22
Хусите обявиха условията, при които ще разговарят за отвлечения кораб
Снимка: архив, БГНЕС

Членът на Върховния политически съвет на Йемен Мохамед Али ал Хуси разкри кога би било възможно да се говори за отвлечения в неделя в Червено море кораб "Galaxy Leader", похитен от йеменските бунтовници, става ясно от публикация в близката до хусите агенция ЙТА (YPA).

Още по темата
"Ако Америка и Израел спрат да убиват палестинците в Газа и донесат вода, лекарства и храна, тогава ще могат да говорят за израелския кораб", заяви Мохамед Али ал Хуси в публикация в своя профил в "Екс".

Той добави: "Това, което направиха йеменските военноморски сили, е в съответствие с принципа на реципрочност". ЙТА припомня, че в неделя корабът беше пленен и отведен до йеменския бряг.

Междувременно Великобритания осъди незаконното задържане на търговския кораб "Galaxy Leader" от хусите в Червено море и призова за незабавното освобождаване на съда и екипажа му, предаде Ройтерс.

"Обединеното кралство осъжда незаконното завземане на "Galaxy Leader" от хусите в Червено море и призоваваме за незабавно и безусловно освобождаване на кораба и неговия екипаж", заяви говорител на министерството на външните работи, Британската общност и развитието.
(БТА, Пламен Йотински)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
тъпомер преди 5 месеца
Хути хуси,ай проверети си най накрая кви са.Междувпрочем се наричат бунтовници си някакви спонсорирани от Ирак,а Йемен знае ли че са овлекли кораб,надали Йемен като държава би пиратствала.В неговия профил разкрил,къде прочетохте официално това от Йеменското правителство.
15
1
 
1
 
! Отговори
ха ха ха преди 5 месеца
англичаните осъждали, я пак? А жителите на поробените 11 колонии искат окупаторите да напуснат страната им, каква наглост, най големите колонизатори осъждали.
14
3
 
2
 
! Отговори
Влади преди 5 месеца
Това си е чисто пиратство. Заради мераците на Иран. Въшливите палестинци са само предтекст.
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ЯСНО Е! РАЗБРА СЕ , Е САЩ И ЮК СЕ ДЪРПАТ ДА ВЛЯЗАТ В ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА, КАКТО В ПЪРВАТА И ВТОРАТА, НО ОТРСРЕЩА СА НАХАЛНИ, ТЪРСЯТ СИ Б=О=Я! И ЩЕ СИ ГО ПОЛУЧАТ ПАК!
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Особено пък като се разбра, че е британска компания, е от ясна по- ясна работата. На наглосаксите им трябва верна проеврейска България, затова нарочно са пуснали там кораба с българите. Фактът, че няма ни един евреин на борда, доказва това също.
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това че ще е обица на ухото,да не работят никога повече за израелци
10
7
 
7
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 5 месеца
Хути, хуси, руси - някой скоро и с тях ще закуси...
9
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Има ли тъпири, които още не са чатнали, че юдеите нарочно са пуснали кораба с български капитани да щъка там, та белким го пленят, както и стана. Тия двама български завалии, отишли да бачкат на евреите, след като световната еврейска мафия разруши България, включително корабоплаването, са едни гои без никакво значение за еврейските фашисти.
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Йеменските военноморски сили ли са хусите ? Нищо се не разбра...
7
7
 
10
 
! Отговори
= преди 5 месеца
Хусите са на ред след хамас. И никой друг няма да им помогне освен иран, а сами иран също е на мушката.
6
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Бен Гурион - По-скоро оная територия наречена НЕзаконно "Държавата Израел" ще бъде зачиетена.... Арабите са повикали китайско подкрепление по вода и китайците с удоволствие им го изпращат! Техни военни корабите са на път от 4 дни вече, а същевременно янките се изтеглят от Сирия, щото - както обясниха от Пентагона "вече не могат да поддържат военен контингент там
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Англоговорящите пък не се накрадоха, вкл. и в Близкия изток... Обаче сега им открадват целия Близък изток )))
4
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
англичаните що не осъждат осупацията на палестински територии от еврейските терористи?
3
10
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 5 месеца
Хахаааа, тея Хуси май скоро ще станат на мармалад като ги запукат с ракети големите батковци :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тия Хуси сега друго племе ли са от ония Хути?
1
17
 
31
 
! Отговори
Бен Гурион преди 5 месеца
Изравняването със земята на базата на "невинните и мирни" йеменски терористи и техните помагачи ще ги убеди да преговарят. Виж Хамас как омекнаха, и това за тях е само началото.