Мадона в Блогосферата - между еуфорията и разочарованието

Какво се случи на стадиона според блогърите
31 авг 2009 10:13,
308
Мадона в Блогосферата - между еуфорията и разочарованието
Снимка: БГНЕС

Безспорно концертът, с който ще запомним 2009 година, ще бъде този на Мадона.

И след като в последните месеци взриви медийното пространство, а след това – десетките хиляди фенове на стадион „Васил Левски“, поп кралицата завладя и блогосферата.

Ето какво пишат за нея някои от блогърите в Blog.bg...

От emil60.blog.bg
Еуфорията сред феновете си личеше още от ранните часове на следобеда, когато въпреки 32-градусовата жега се виеха опашки от чакащи да влязат на националния стадион "Васил Левски".

Шоуто започна към 20 часа с Пол Оукънфолд, който направи уникален едночасов микс и повдигна настроението на многохилядната тълпа.

Точно в 22 часа Кралицата на попа се появи в пълния си блясък – на величествен трон, след което към нея се присъедини и антуражът й от танцьори в бял ретро Ролс-Ройс.

Откриващото парче бе Candy Shop. Шоуто бе тематично разделено на няколко части.

Прозвучаха много от хитовете на певицата от 80-те и 90-те години в изцяло нов аранжимент. Публиката бе „взривена" от „циганската част" на концерта, изпълнена от Трио Колпаков по време на La Isla Bonita.

Шоуто продължи с Frozen, Ray of Light, 4 minutes.

Невиждано светлинно и визуално шоу, както и двете огромни букви "М", които бяха разположени от двете страни на сцената, допринесоха за уникалната атмосфера на националния стадион.

Звездата за пореден път показа уникалното си умение да танцува и пее, изискващо страхотни тренировки и прецизно дишане и вокални умения.

От mariamarinova.blog.bg
Мадона излезе на сцената и над 50 000 хиляди фенове на стадиона пощуряха. Мексикански вълни, екзалтирани възгласи и диви ръкопляскания я посрещнаха.

През следващите два часа светът беше сцена.

Едва ли Мадона си дава сметка какво всъщност направи насред София. За над 50 000 хиляди за два часа нямаше валутен борд, нарастваща безработица, икономическа криза, противна държавна администрация.

„ Готови ли сте, София!?” – и всички пощуряха. Светкавици от фотоапарати и мобилни телефони, възгласи и овации, подскачане и танци, усмивки и удоволствие, пееща публика...

...За сценария на спектакъла, за хореографията, за изявата на Мадона, танцьорите, музикантите има само една дума – перфектни.

Спектакъл, към който, дори и най-големите и критици, и скептиците не са останали безразлични и който за почитателите й ще остане незабравим и хубав спомен.

За мен лично, един умерен почитател на Мадона, концертът й беше съвършен и грандиозен. Два часа истинско удоволствие и насита на сетивата.

Дойде, пя, покори!

От vladikoff.blog.bg

"Мадона покори България" е водещото заглaвие в медиите. Дрън-дрън! Мен не ме е покорила. Kакто и голяма част от българите.

Пишещите подмазвачи са свикнали да слагат всички в един кюп. Тази жена може да е покорила масата манипулируеми и слабообразовани "фенове", които може и да са се наслаждавали на голите телеса на 50-годишна фалшива блондинка. Но едно обикновено събитие като концерт на стадиона не бива да се преекспонира като някакво велико културно провидение.

Никой от пишещите не коментира, че певицата се е появила с 50 минути закъснение на концерта, с което показа колко малко й пука за тълпата, чакаща я отпред.

Нито факта, че пя на плейбек и не показа и грам импровизация от предходните й изпълнения на това турне.

Самовлюбената певица си тръгна, без да се поклони на публиката.

Нали Мадона е уникална, защото прави шоу и провокира? Кое от двете е направила снощи? Три четвърти от хората, които се наблъскаха като скариди на стадиона, няма и да си помислят да пуснат песните й вкъщи, ама отидоха на концерта, защото с някакво странно за мен идолопоклонничество искаха да видят едва ли не култово полубожество.

Е, както се очакваше, не видяха нищо подбно.

Дали сега се радват, че си дадоха паричките на този маркетингов продукт на 80-те години на миналия век, когато милиони хора са изхвърлени на пазара като роби – без образование, професии, качества, само с желанието да оцелеят.

Мадона е олицетворението на успелия роб – нито певица, нито външност, нито интелект, само успели алчни очи, жилави мускули, яки зъби и послание – Мадона е шансът на непотребния човек.

От sparhawk.blog.bg

Преди малко се върнах от концерта на Мадона, на който по стечение на обстоятелствата имах възможност да отида, макар да не бях добре запознат с творчеството на звездата.

Бях смаян. Досега не си бях изкарвал така яко.

Мадона направо ни побърка... Невероятна жена, поклон пред енергията и волята й! Не се бях забавлявал така никога, досега никога не бях ходил на концерт и, Бога ми, сефтето ми бе СУПЕР!

Атмосферата бе невероятна, стадионът бе фраш, а публиката ни бе ВЕЛИКОЛЕПНА, достойна за звездата, която приюти!

Освен за Мадона, поздрави и за Фънки и Амебата, организирали това шоу, НЯМАШЕ ГРЕШКА, влязохме в многохилядна опашка за 20 МИНУТИ на стадиона, навсякъде имаше къде да хапнеш, пийнеш, имаше тоалетни, всичко бе 6.

Нищо не можеше да наруши съвършенството на тази вечер!

Видео: SMBstan

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
308
0
 
0
 
! Отговори
Към стан преди 14 години
Защото така се прави шоу днес стан.С междукрачие ,и със силикон ,и с някоя "случайно' изтървана ци.ца.Тия дето слушаха музиката отдавна измряха.Повечето ходят или за да се надрусат яко или да погледат нещо голо.А истинските и фенове просто са там за да не пропуснат. .Както ние си ходим на рожденните дни на роднините или приятелите.Не съм и фен на Мадона затова съм далеч от еуфорията /това е като да се надишаш с райски газ -всичко ти е готино / на повечето тук.И не очаквам да ме разберат.
307
0
 
0
 
! Отговори
стан преди 14 години
да, това беше ШОУ на технологиите. перфектно, зашеметяващо, но да ми говорите, че била кралица, икона, мадона и какво ли още не.... не мога да го приема. на тази жена и пречи прекалената вулгарност и цинизъм в поведението. като гледам снимката ми се струва, че е забравила да си завре микрофона в междукрачието. не съм моралист в никакъв случай ама съгласете се........какво мисли, че постига като се чепати по този начин?
306
0
 
0
 
! Отговори
ненормален преди 14 години
захари петър *** да ядеи таз мадоня и тя
305
0
 
0
 
! Отговори
Deya преди 14 години
Ще имаш да вземаш, Хари Потър не е по-долу, а си е точно където трябва и това е на върха!
304
0
 
0
 
! Отговори
Фънки и Амебата преди 14 години
Щракнете на профила на sparhawk.blog.bg - Я, Хари Потър! Той харесва дори Хари Потър, а той е много по-долу от Мадона.
303
0
 
0
 
! Отговори
pebbles преди 14 години
Браво за клипчето :)
302
0
 
0
 
! Отговори
sev преди 14 години
аз пък се кефя на DEPECHE MODE и нищо друго не ми трябва. мога да си ги слушам по цял ден без да спирам. но се чудя що така ефтини им бяха билетите в сравнение с тая дърта ***? да не би тя да има по-велико творчество? едва ли !
301
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 14 години
България е на път да изчезне с Америка, защото се кефи от милярдите на това нищожество.
300
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тоз пък съвсем изпращя! да не си пил нафта бре човек или си се надрусал до козирката? мадона и лейди - нещо несъвметимо, дърта пръчка си е и тол'коз!
299
0
 
0
 
! Отговори
VASILIS QNIS GERMAN преди 14 години
GLEDALI STE MADONA....NANAI....ISTINSKATA LEIDI MADONA E NA KOMANDNO DISCHANE V IOHANESBURG...
298
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Мадона е олицетворението на успелия роб" -подкрепям 283, тя беше тук да ви забавлява и вие си платихте за това удоволствие, какво я идеализирате толкова
297
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
alo paranoicite da spr1t drogata pls 4e imat golqm problem lekuvaite se we eiiiiiii
296
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
tiq deto gi izbroih po dolu da ne bi sa bili pridvorni 6utove 4e maik1l bil kralq hahaha kolko si jal1k i ograni4en
295
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Aло ,предния ти със сигурност ще стигнеш годините й,но нейния интелект никога!!!Много злоба има в нас българите бреееейййй!!!!!!!!!!!
294
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
a kade ostanaha fredi merkuri i elvis presli ili jim moris1n ta toq bil kraq ili jon len1n
293
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Може да не сте я гледали ,ами само да си мислите ,че е тя! Тая конспирация около пристигането и заминаването и нещо не ви ли усъмни ,бе хорица ?!
292
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
i az 6te si pokajq onaq rabota ako nqkoi mi plati 5 mil.euro
291
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
дърта пръчка е и толк'оз.
290
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дискусията е на ниско ниво, нормално за този сайт за чалгановини.
289
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
всички сте изпушляци