Добре облечени бизнесмени били тайни агенти на МВР

Братя Галеви, Самоковеца, Маджо, Маргините – сред нещатните сътрудници
28 фев 2010 23:05,
145
Добре облечени бизнесмени били тайни агенти на МВР
Снимка: БГНЕС

„Добре облечени бизнесмени” били привлечени за нещатни сътрудници на МВР. Сред тях са Братя Галеви, Косьо Самоковеца, Маргините, Маджо, съобщава "24 часа". Твърди се, че и Иво Карамански е бил таен агент.

Привличането на знаковите фигури било елегантен начин част от политическите сили да използват финансовите ресурси на групировките по време на избори.

"Определен кръг от хора, включително свързани с подземния свят, са имали карти за нещатни сътрудници", коментира бившият шеф на контраразузнаването Атанас Атанасов.

Братя Галеви, Косьо Самоковеца, Младен Михалев – Маджо, братя Маргини били сред нещатните сътрудници на МВР. Според Атанасов нещатните сътрудници злоупотребявали с картите си.

"Ползвали са ги да си уреждат например нарушенията на пътя. Дори работихме по сигнал, че някои са си плащали, за да вземат карта. Не успяхме да съберем достатъчно информация и да го докажем. Факт е обаче, че част от нещатните сътрудници освен карта са получавали и оръжие", твърди ген. Атанасов.

По думите му като нещатни сътрудници освен хора от подземния свят били привлечени публични фигури от различни сфери - телекомуникации, едър бизнес и др.

"Работа на службите е да вербуват хора от тези среди, но категорично заявявам, че Поли Пантев не е бил сътрудник на НСС. За други служби – не знам. Нямам информация и за Иво Карамански", отсече генералът.

Високопоставен източник от службите по времето на НДСВ, от 2001 до 2004 г., обаче твърди, че и при генерал Атанасов Братя Галеви, Маргините, Маджо и още прочути имена са продължили да бъдат агенти под прикритие и никой всъщност не им бил събрал картите.

Тогавашният министър на вътрешните работи Георги Петканов е разпоредил по онова време да се изземат документите им от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Този привлечен, на оня карта за сътрудник дадена. Резултат от мероприятието : способните българи - в чужбина, а останалите - ще си изтлеят бавно и сигурно. Защо ли въобще ще празнуваме на 3-ти март, като не знаем какво да правим със свободата си.
134
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мине не мине и Гнома се изкаже!
133
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 14 години
otkoga na kradcite na naroda i nadarzavata im kazva dobre oble4eni biznesmeni
132
0
 
3
 
! Отговори
uha преди 14 години
ei-iztyrwah pak.]e si wzema i az karta na sytrudnik da ne me spira KAT.Абе де се дават такива карти,аааааааа
131
0
 
1
 
! Отговори
съгласен преди 14 години
Съгласен съм. Тъжна история.
130
0
 
6
 
! Отговори
ГМО преди 14 години
Какъв е българския ГЕН-ГМО от азиатско-византтийско ориенталски материал. На какво се учудвате.Нима не познавате историята.АКО ИСКАТЕ ДА ПРОМЕНИТЕ НЕЩО първо се преброите после се обединете и променете статуквото. За сега си оставате само с Васил Иванов Кунчев.
129
1
 
1
 
! Отговори
Honorik преди 14 години
Hm,da ne se okaje nakraq kato v edin vic,4e policaite rabotqt za mafiqta,a mafiqta-za policiqta?!
128
0
 
12
 
! Отговори
ники преди 14 години
Само си представям какво би станало ако това се бе случило в цивилизована държава. Минимум затвор на този който е наредил да се издадат картите...и зная какво ще стане тука... Първоначално ще се отрече ... после ще се спомене че може би е вярно но не е било точно така... след това ще се инструктират медиите да пишат за нещо друго.. после ще обещаят разследване и накрая...резултата го знаем!
127
0
 
2
 
! Отговори
диян иванов преди 14 години
КЪДЕТО ИМА ПАРИ,ИМА ЛЪЖА И ИЗМАМА.
126
0
 
9
 
! Отговори
JJ преди 14 години
"Добре облечени бизнесмени .........Сред тях са Братя Галеви, Косьо Самоковеца, Маргините, Маджо," ......Тези "добре облечените" диктуваха модата през последните години! Въведоха анцунга като официално облекло, а след това тъмните дрехи в комбинация с черни цайси! Стил и имидж! Сами си ги създадохме, а те си повярваха!
125
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
нека преди това да обяснят конкретно какви са резултатите в полза на държавата от сътрудничеството им
124
0
 
8
 
! Отговори
Joro преди 14 години
Забравих, сега трябва всички да ги оправдаят, да им дадат ордени и пожизнена пенсия. Добре, че бяха всички тези нещатни сътрудници да бдят над нас та да спим спокойно.
123
0
 
10
 
! Отговори
Joro преди 14 години
Това нашето не е държава. България е рай за пиявици наричани с каквито си искат имена - щатни, нещатни, офицери, генерали, герои, защитници на родината, мутри...
122
1
 
17
 
! Отговори
избирател преди 14 години
Мутри ,мутри преследват.Мутра до мутра,депутат до депутат..Мутра,депутат,мутра,депутат.Глупави избиратели
121
1
 
4
 
! Отговори
334 преди 14 години
Бил или не агент, сътрудник, нещатен, защо този факт трябва да се обявява? Що за профанизъм в МВР, НССР, ДАНС И КЪДЕ ЛИ ОЩЕ НЕ. дОРИ някои да е бил такъв, то закона е еидн за всички, без значение. Съдът е този който би трябвало да вземе крайното решение. Нормално е, ако едно лице има заслуги с реалните си действия за държавността - националната сигурност е този факт да се вземе предвид, когато предстои да му бъде произнесена присъда за извършени от него престъпления. Няма по-голямя беда от това
120
0
 
3
 
! Отговори
ddt преди 14 години
Eiii mishok A.Atanasov, tochno ,kogato ti beshe stanal general bez kapka operativna rabota, tochno togava se razdavaha tezi karti be djudje murshavo , ne si li gi razpisval ti, 150 lv struvaha ??? Vitiata rusnaka /sin na Lada Bulgaria/ imashe takava karta lichno sum ia vijdal, kvo se pravish djudje, ti susipa slujbata neshtasnik
119
0
 
4
 
! Отговори
НЕЛИ преди 14 години
А СЕГА НАЧЕЛО КОЙ Е? ГОСПОД МАЙ Е СЛЯЗЪЛ НА ЗЕМЯТА ТАКА СЕ ОТЪЖДЕСТВЯВАТ НЯКОЙ ХОРА! МАФИЯТА СИ СТОИ САМО СМЕНЯ КОЖАТА СИ КАКВО СЕ МАЕТЕ!
118
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това са новите господари на България през последните 20 години - дебеловрати бизнесмени, бивши спортисти и криминални престъпници. Няма нищо учудващо, че те са част от тяхната си държава, все пак 20 години България е държава на мафията
117
0
 
5
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
Ако Цецо Пчеличката-бившето началниче на Шесто е хукнал по телевизиите да обяснява, то е ясно. И нека С. Станишев се провикне гороломно, че са патриоти. Всички ще му повярваме. От години разправям, комунистите ги бива само в краденето, лъженето и убиването.
116
0
 
14
 
! Отговори
ЦИТАТ преди 14 години
Всяка държава има мафия, но българската мафия си има държава

Спонсорирани публикации