Добре облечени бизнесмени били тайни агенти на МВР

Братя Галеви, Самоковеца, Маджо, Маргините – сред нещатните сътрудници
28 фев 2010 23:05,
145
Добре облечени бизнесмени били тайни агенти на МВР
Снимка: БГНЕС

„Добре облечени бизнесмени” били привлечени за нещатни сътрудници на МВР. Сред тях са Братя Галеви, Косьо Самоковеца, Маргините, Маджо, съобщава "24 часа". Твърди се, че и Иво Карамански е бил таен агент.

Привличането на знаковите фигури било елегантен начин част от политическите сили да използват финансовите ресурси на групировките по време на избори.

"Определен кръг от хора, включително свързани с подземния свят, са имали карти за нещатни сътрудници", коментира бившият шеф на контраразузнаването Атанас Атанасов.

Братя Галеви, Косьо Самоковеца, Младен Михалев – Маджо, братя Маргини били сред нещатните сътрудници на МВР. Според Атанасов нещатните сътрудници злоупотребявали с картите си.

"Ползвали са ги да си уреждат например нарушенията на пътя. Дори работихме по сигнал, че някои са си плащали, за да вземат карта. Не успяхме да съберем достатъчно информация и да го докажем. Факт е обаче, че част от нещатните сътрудници освен карта са получавали и оръжие", твърди ген. Атанасов.

По думите му като нещатни сътрудници освен хора от подземния свят били привлечени публични фигури от различни сфери - телекомуникации, едър бизнес и др.

"Работа на службите е да вербуват хора от тези среди, но категорично заявявам, че Поли Пантев не е бил сътрудник на НСС. За други служби – не знам. Нямам информация и за Иво Карамански", отсече генералът.

Високопоставен източник от службите по времето на НДСВ, от 2001 до 2004 г., обаче твърди, че и при генерал Атанасов Братя Галеви, Маргините, Маджо и още прочути имена са продължили да бъдат агенти под прикритие и никой всъщност не им бил събрал картите.

Тогавашният министър на вътрешните работи Георги Петканов е разпоредил по онова време да се изземат документите им от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
6
 
! Отговори
nedko todorov преди 14 години
Добро утро сетихте се че на ли точно ДС ги създаде тия и ги направи това ,което са това е от ясно по ясно ама чак сега излиза на яве официално.Нашата мафия е стеротип на руската ,ако гледате Бригада ще ви стане ясно .
114
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Те на бандитите вече бизнесмени ли им казват...? Не знаех !
113
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
съгласна съм с теб!На тези хора са раздадени нашите пари от т.нар.фалирали банки преди години зада ги умножават и зад тях стоят нашите управляващи в продължение на 20 години!Онзи който седи вече 20 години в парламента не може да не е обвързан с т.нар. МАФИЯ.
112
0
 
8
 
! Отговори
d преди 14 години
Правеха ги сътрудници, за да им осигуряват официално политически чадър и да си вършат престъпленията безнаказано. Трябва да се осъдят или поне да бъдат уволнени тези, които са ги 'предложили' за сътрудници.
111
0
 
10
 
! Отговори
бг преди 14 години
всички знаят, че така наречените мутри са изпълнителната власт на депутатчетата! и се стига до там, че умира дете, за да бъде спасен животът на мутрата! жалка държавица!
110
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Na ludi ni napraviha...tova vseki go znae i pri tova mnogo poveche se znae, no kakvo ot tova...trqbva durjavata da reshi, za da stane istina...
109
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
КВО СЕ ЧУДИТЕ БЕ БАНДИТИТЕ СЛУЖИЛИ ДА ДЪРЖАВАТА НИ ДАЖЕ СА Я УПРАВЛЯВАЛИ АМИ МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА ДЕТО СИЯ УПРАВЛЯВА ...ПОЗНАЙТЕ КОЯ Е ТЯ
108
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А ето защо нокой досега не ги пипаше.Ми те са били техни хора бе.И аз се чудех на един бял джип преди време колко хора засече на сфетофара и се държеше сякаш цялото пътно платно е негово,а когато мина покрай ченгетата никой не го спря да се движи с бясна скорост и на зиг-заг.На кой ли беше тоя джип?
107
0
 
7
 
! Отговори
Алфред преди 14 години
Сега вече на всички стана ясно, че българската "държава"се е ръководела от МАФИЯ. Цели 20 години. Честито, както се казва. Нека хората наистина се замислят сериозно, къде е мястото на Социалистическата партия в България. Там,на "Позитано" 20, където добре си живуркат охранени бандити, хомосексуалисти,наркомани и алкохолици. И на "Врабча"1 е същото. Да.И на "Ал. Стамболийски" - централата на ДПС, същите хубавци. Ето тези"хора" ни убиха като народ, чрез безумните *** с дебели вратове.
106
0
 
15
 
! Отговори
Nasko преди 14 години
Стига вече с тия простотии!Вестниците така си продават тиражите!На кой му пукс, какви са и от кой са вкарани в службите, ако можете да ги заковете го направете!От тия *** по челните страници на изданията, на човек му се повдига!
105
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
нещатни сътрудници разбирайте ,че са се отчитали на големите шефове в МВР.аз като ви разправям,че МВР дълги години продават конфискувана дрога,движат бизнеса с проституция.сина на шефа на МВР в София харчи по 2 бона на вечер,занимава се с кражби на коли - ами сръчно е момчето,отдава му се,още повече,като няма кой да го пипне....
104
1
 
3
 
! Отговори
abc преди 14 години
Естествено, че *** са виновни затова защото се държът като животни с животински манталитет- номадски начин на живот не спазват законите на БГ. и прочие.А това че БГ. е в това положение не са виновни БГ. ГРАЖДАНИ нито българи нито *** нито турци и др.А проклетите управници.
103
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
То накрая излезе, че най-известните бандити, били от добрите. Хората очакват арести, ама то няма кого да арестуваш, останаха само кокошкари, които да не са от добрите. Най-добре ще е да вземат да разпуснат службите, че май колкото по-малко служби, толкова по малко прикрити агенти (пардон - мутри). Митьо Очите го затвориха, сигурно не е агент, ама докато излезе, службите голям пазарлък ще се пазарят коя да го вербува. хаха
102
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ако не са съгласни на конфискация и орден Стара планина, значи са бандити и сътрудничеството не важи.
101
2
 
6
 
! Отговори
някой преди 14 години
Какво значи "нещатен сътрудник"???И защо ли ми се струва че правят аналогия с бившата вездесъща Държавна Сигурност?Прочее, едното няма нищо общо с другото. Бившата Държавна Сигурност беше тайна служба - политическа полиция на БКП. Нещо като комунистическо "ГЕСТАПО", и ми се струва нормално да се разсекретят всички бивши агенти.Сегашните са на полицията, а разузнаването пък е съвсем друго нещо.
100
6
 
18
 
! Отговори
таен агент на ДС преди 14 години
Значи и ББ, когато е бил бандюга, пардон, охранител, също е бил таен агент на ДС!
99
7
 
5
 
! Отговори
gha преди 14 години
Абе Атанасов, ходи се лекувай някъде, че съвсем си изперкал. От това ДСБ нищо не става.
98
16
 
9
 
! Отговори
Циганин преди 14 години
*** ви били виновни а . М. ам. к . а Ви гагаузка . Какви българи бе . Никакви не сте . Унищожихте държавата .И пак *** ви били виновни . Робски народ и това е
97
0
 
12
 
! Отговори
EU преди 14 години
Може да шашнем пак Европата ако нещатните започнат да арестуват щатните или да се самоарестуват. Това ще е един вид БГ ноу хау в борбата срещу лошите.
96
0
 
0
 
! Отговори
ДАРВИН преди 14 години
нужен е ВИДЕН антрополог да одобрява нещатните сътрудници...не направо от ЗООТО :)))

Спонсорирани публикации