Добре облечени бизнесмени били тайни агенти на МВР

Братя Галеви, Самоковеца, Маджо, Маргините – сред нещатните сътрудници
28 фев 2010 23:05,
145
Добре облечени бизнесмени били тайни агенти на МВР
Снимка: БГНЕС

„Добре облечени бизнесмени” били привлечени за нещатни сътрудници на МВР. Сред тях са Братя Галеви, Косьо Самоковеца, Маргините, Маджо, съобщава "24 часа". Твърди се, че и Иво Карамански е бил таен агент.

Привличането на знаковите фигури било елегантен начин част от политическите сили да използват финансовите ресурси на групировките по време на избори.

"Определен кръг от хора, включително свързани с подземния свят, са имали карти за нещатни сътрудници", коментира бившият шеф на контраразузнаването Атанас Атанасов.

Братя Галеви, Косьо Самоковеца, Младен Михалев – Маджо, братя Маргини били сред нещатните сътрудници на МВР. Според Атанасов нещатните сътрудници злоупотребявали с картите си.

"Ползвали са ги да си уреждат например нарушенията на пътя. Дори работихме по сигнал, че някои са си плащали, за да вземат карта. Не успяхме да съберем достатъчно информация и да го докажем. Факт е обаче, че част от нещатните сътрудници освен карта са получавали и оръжие", твърди ген. Атанасов.

По думите му като нещатни сътрудници освен хора от подземния свят били привлечени публични фигури от различни сфери - телекомуникации, едър бизнес и др.

"Работа на службите е да вербуват хора от тези среди, но категорично заявявам, че Поли Пантев не е бил сътрудник на НСС. За други служби – не знам. Нямам информация и за Иво Карамански", отсече генералът.

Високопоставен източник от службите по времето на НДСВ, от 2001 до 2004 г., обаче твърди, че и при генерал Атанасов Братя Галеви, Маргините, Маджо и още прочути имена са продължили да бъдат агенти под прикритие и никой всъщност не им бил събрал картите.

Тогавашният министър на вътрешните работи Георги Петканов е разпоредил по онова време да се изземат документите им от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
3
 
4
 
! Отговори
Батман преди 14 години
Касичките на СДС ги има, това не мога да отричам, но как може да ги сравняваш с трезорите на БСП (бивша БКП, управлявала страната 40 години)? Ти си доста глупав вероятно или имаш някакъв мотив да говориш глупости. Я марш обратно при милиционерите!
94
2
 
16
 
! Отговори
кравар преди 14 години
след такава новина нищо вече не може да ме чуди в тая държава-дори утре да напишат че яне е нормален.........
93
5
 
10
 
! Отговори
Robin преди 14 години
Бъркаш , приятелю! Костов и Атанасов го направиха! Те пълниха касичиките на СДС. Защото са неосъществени комунисти!
92
0
 
13
 
! Отговори
брада преди 14 години
ако тези са нещатните.представете си само какви са щатните..*** държавата скапана
91
0
 
4
 
! Отговори
куранист преди 14 години
Забремени го!
90
1
 
11
 
! Отговори
Batman преди 14 години
ДОБРО УТРО! ТАЗИ "НОВИНА" Е ПУБЛИЧНА ТАЙНА ОТ 20 ГОДИНИ!!! ЕЙ НА ТОВА МУ ВИКАМ АЗ ГОРЕЩИ НОВИНИ :) СЕГА ДА НЕ ВЗЕМЕТЕ ДА РАЗКРИЕТЕ, ЧЕ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ СТОИ ЗАД ВСИЧКО? ВСИЧКИ ЩЕ СЕ ИЗНЕНАДАТ! ТЕЗИ ПРОСТИ МОМЧЕНЦА С ВЕЧЕ АТРОФИРАЛИ МУСКУЛИ ОТДАВНА Е ЯСНО, ЧЕ СА ИЗОБРЕТЕНИ И ИЗПОЛЗВАНИ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДС, ЗАТОВА СПРЕТЕ С ТАКИВА "РАЗКРИТИЯ"...
89
0
 
5
 
! Отговори
куранист преди 14 години
Пази си пещерата, като се кланяш на Корана. ***, заради такива като тебе в Анадола правят опити мъж да забременее!
88
0
 
9
 
! Отговори
кравар преди 14 години
е ква стана тя-излиза че в момента държавата арестува най-големите бандити а то се оказват нещ.служители в МВР -някъде има нещо сбъркано ама къде?Ако некой ми каже че има подобен случай в друга държава па ако ще и в африка да е..........??????
87
3
 
5
 
! Отговори
бравос преди 14 години
От тая настъпана жаба винаги съм очаквал подобни мероприятия. Генерал Атанасов е един от гробокопачите на МВР. Алексей Петров по негово време е привлечен към службите. Сега използва най - старата тактика: Най - добрата отбрана е нападението.
86
0
 
5
 
! Отговори
11 чудо преди 14 години
божеееееее БОЖЕ БОЖЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ БООООЖЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ..какво ми дойде до главатааааааа.да се смея ли,да рева ли,да се беся ли,да стрелям ли не знам вече..както казваше котарака ИЙК -КОГА ЩЕ СПРЕ БОЛКАТА!?
85
1
 
15
 
! Отговори
ЗЛОБЕН преди 14 години
ИСКАМ ДА СЪМ *** В ЩАТА АЛАБАМА.ЧУДЯ СЕ ДАЛИ СЛЕД 30 ГОД. ЩЕ ИМА ДЪРЖАВА- БЪЛГАРИЯ,ЗАЩОТО ПОЛИТИЦИ И МАФИОТИ ЩЕ НИ ПРОДАДАТ И ЩЕ СИ РАЗДЕЛЯТ ПАРИТЕ, БЕЗ ДА РАЗБЕРЕМ.
84
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Братя Галеви, Самоковеца, Маджо, Маргините сред нещатните сътруднициАБЕ КАКВО СЕ СЛУЧВА В ТАЯ БАНАНОВА РЕПУБЛИКА ? КЪДЕ ЖИВЕЕМЕ БЕ ?
83
1
 
18
 
! Отговори
Димитър Петров преди 14 години
Да кажат и за добре облечените олигарси - кой им раздаде парите на държавата и ги направи милионери...?
82
0
 
16
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 14 години
Хаааааахахаха.Ей това е.......А убийствата,а фабриките и трасетата за наркотици,а отвличаните хора.....?Сигурно това са били "прикритията"?Сега остава да им се даде от президента и по един орден за заслуги, да им се издигне паметник - да помнят поколенията "героите",та да бъде пълен "циркът".Няма да се учудя ако и погребенията на някои са били пълен пунтаж.Сигурно Г.Илиев е бил шеф на разузнаването,а?Хааааааахахахаха.Срам за страната.Сега идват новите агенти.те продължават дейността.Резил.
81
0
 
5
 
! Отговори
отчаян преди 14 години
Големите си въртят бизнеса, подлагат дребните риби и колелото си се върти и върти и върти и въртиии..........................
80
1
 
6
 
! Отговори
do 71 преди 14 години
ei 71 sigorno si ot balgarskite *** det sa mislqt za tur4ilq :D koi znai kav mazen 4eren mindilqn si :D haha nikoi nqma da ta pusni v turciq da jivei6 6tot i tam takiva bokluci kat tebe mai ne gi haresvat :D
79
0
 
11
 
! Отговори
Съгласен преди 14 години
Що ми се чини, че верно казваш......Цитат:"Ама то сами си го направихме. Разтурихме спортни училища и школи. А вътре мъжаги в разцвета на силите приучени да се млатят и да поемат на ден по 4000калории. Разбихме и МВР и хиляди останаха на улицата - и те общо взето не знаят нищо да работят извън пагона. Какво им остана-събраха се и направиха охр. фирми, и други силови структури. Сега един друг се ловят и пускат. Не мога да разбера само връщат ли си един на друг или театро ни правят??? "
78
0
 
12
 
! Отговори
Докторо и Самоковецо преди 14 години
Е па на Докторо и Самоковецо, лично Атанасов /наречен галено генерал/ им ги даде!!! Има снимка на това как ги дава, един човек ми каза......
77
0
 
27
 
! Отговори
;) преди 14 години
май така излиза,но следвайки логиката СЛЕД КАТО СА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ ДОБРЕ ОБЛЕЧЕНИТЕ МАФИОЗИ СА БАНДИТИ ПОД ПРИКРИТИЕ ?!стигаме до извода ,че ДЪРЖАВАТА ПРОВЕЖДА ГЕНОЦИД НАД НАРОДА СИ.......................НИМА ИМА СМИСЪЛ ДА СЕ КОМЕНТИРА СЛЕД КАТО ВСИЧКО Е ОЧЕВАДНО???!!!
76
1
 
6
 
! Отговори
Do 71 преди 14 години
Ti mojesh da mrazish kogoto ci iskash turchino,no parvo miastoto ti ne e v Bulgaria i vtoro v tozi forum.Zaminavai po barzo bez otlagane kadeto iskash za da ne dishash vazduxa na zemiata koiato ti dava hliaba.Ne zabraviai da vzemesh s teb vsichki ostanali koito spodeliat tvoeto neshtastno sastoianie

Спонсорирани публикации