Добре облечени бизнесмени били тайни агенти на МВР

Братя Галеви, Самоковеца, Маджо, Маргините – сред нещатните сътрудници
28 фев 2010 23:05,
145
Добре облечени бизнесмени били тайни агенти на МВР
Снимка: БГНЕС

„Добре облечени бизнесмени” били привлечени за нещатни сътрудници на МВР. Сред тях са Братя Галеви, Косьо Самоковеца, Маргините, Маджо, съобщава "24 часа". Твърди се, че и Иво Карамански е бил таен агент.

Привличането на знаковите фигури било елегантен начин част от политическите сили да използват финансовите ресурси на групировките по време на избори.

"Определен кръг от хора, включително свързани с подземния свят, са имали карти за нещатни сътрудници", коментира бившият шеф на контраразузнаването Атанас Атанасов.

Братя Галеви, Косьо Самоковеца, Младен Михалев – Маджо, братя Маргини били сред нещатните сътрудници на МВР. Според Атанасов нещатните сътрудници злоупотребявали с картите си.

"Ползвали са ги да си уреждат например нарушенията на пътя. Дори работихме по сигнал, че някои са си плащали, за да вземат карта. Не успяхме да съберем достатъчно информация и да го докажем. Факт е обаче, че част от нещатните сътрудници освен карта са получавали и оръжие", твърди ген. Атанасов.

По думите му като нещатни сътрудници освен хора от подземния свят били привлечени публични фигури от различни сфери - телекомуникации, едър бизнес и др.

"Работа на службите е да вербуват хора от тези среди, но категорично заявявам, че Поли Пантев не е бил сътрудник на НСС. За други служби – не знам. Нямам информация и за Иво Карамански", отсече генералът.

Високопоставен източник от службите по времето на НДСВ, от 2001 до 2004 г., обаче твърди, че и при генерал Атанасов Братя Галеви, Маргините, Маджо и още прочути имена са продължили да бъдат агенти под прикритие и никой всъщност не им бил събрал картите.

Тогавашният министър на вътрешните работи Георги Петканов е разпоредил по онова време да се изземат документите им от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
13
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
А кажи една информация която да ни изненада. За заменки ли не знаехме, че Алексей Петрав и Джамбов на сред Софиа по сред бел ден се стреляха ли не знаехме- Петров до вчера беше ЛОЯЛЕН гражданин, а ДЖАМБОВ е настоящ КМЕТ Не знаехме, че Галевите владеят града си.... Какво не знаехме.
14
4
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 14 години
Иво не беше сътрудник, той и затова изостана от Маргините и ВИС
13
0
 
12
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Ама то сами си го направихме. Разтурихме спортни училища и школи. А вътре мъжаги в разцвета на силите приучени да се млатят и да поемат на ден по 4000калории. Разбихме и МВР и хиляди останаха на улицата - и те общо взето не знаят нищо да работят извън пагона. Какво им остана-събраха се и направиха охр. фирми, и други силови структури. Сега един друг се ловят и пускат. Не мога да разбера само връщат ли си един на друг или театро ни правят???
12
0
 
18
 
! Отговори
Салахадин преди 14 години
Що бе?Ей ви я на истината за 6 месеца излезе толкоз инфрмация,дето не смеех да си я представям и наяве.Лошото,че само с информацията си оставаме.
11
0
 
5
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
прод.на 5.Е как сега да не идеш с кеф да гласуваш на местни и каквито и да са избори, като знаеш достойните кандидати от къде и с чия помощ са тръгнали?
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
аз винаги съм казвал,че границата между ченге и престъпник е много малка.разликата е,че ченгето все още не е станал престъпник!
9
2
 
22
 
! Отговори
WTF? преди 14 години
И какво сега ще излезе, че най-големите мафиоти били работели под прикритие в МВР??? Ей богу в каква държава живеем??? И това ако е вярно вече няма какво да ме задържи в тази *** страна!
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Нека да излезе един и да разкрие цялата истина от началото до края ! Ама изглежда на никого не му изнася !
7
0
 
10
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Какво чудно. Те са си един отбор. Те нещатни в МВР- МВР на щат при тях:))))) впрочем май е:((((((
6
0
 
18
 
! Отговори
МИТКО преди 14 години
ТОВА Е НОВИНАТА,КОЯТО НАЙ-МАЛКО БИ МОГЛА ДА МЕ УЧУДИ! РАНО ИЛИ КЪСНО - ВСИЧКО СИ ЗАСТАВА НА МЯСТОТО... ГОРНИЯТ МАТЕРИАЛ Е ОФИЦИАЛНО ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА СТАРИЯ ЛАФ,ЧЕ АКО ПО СВЕТА ТАЗИ,ИЛИ ОНАЗИ ДЪРЖАВА СИ ИМА МАФИЯ,ТО В БГ-ТО МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА... ДЪРЖАВА-МАФИЯ,ДЪРЖАВА-ПРЕСТЪПНИК! НЕВЕРОЯТНО,НО ФАКТ! НЯМА СПАСЕНИЕ,БРАТЯ БЪЛГАРИ.....
5
0
 
12
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
Много пъти съм писал тук че от 1989 година до ден днешен всички са се преплели като свински черва, и не знаеш ако почнеш да дъпраш червено от началото на края какъв цвят от дъгата ще се покаже.А и както е казал един Римски император:"Парите не миришат!".Има ли още наивници да смятат, че у нас мутрите станаха добре облечени бизнесмени и после влязоха във властта въпреки а не с помоща на тайните служби?Нима армия и полиция не можаха да пресечат това в зародиш?
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
роднина милиционер, роднина милиционер
3
9
 
3
 
! Отговори
Sun преди 14 години
Боли *** шпековия салам
2
0
 
32
 
! Отговори
макаров преди 14 години
Е ако е истина просто нямам думинаистина България е била и е мафиотска държава.Просто всичко си идва на мястото пресъпници и политици ръка за ръка.Нячач думи,бедна и нещасна България бог да те пази.
1
0
 
30
 
! Отговори
Съвестен преди 14 години
Деебааа гадната държава ,няма срам,няма съвест,няма морал,егати зверовете.

Спонсорирани публикации