Добре облечени бизнесмени били тайни агенти на МВР

Братя Галеви, Самоковеца, Маджо, Маргините – сред нещатните сътрудници
28 фев 2010 23:05,
145
Добре облечени бизнесмени били тайни агенти на МВР
Снимка: БГНЕС

„Добре облечени бизнесмени” били привлечени за нещатни сътрудници на МВР. Сред тях са Братя Галеви, Косьо Самоковеца, Маргините, Маджо, съобщава "24 часа". Твърди се, че и Иво Карамански е бил таен агент.

Привличането на знаковите фигури било елегантен начин част от политическите сили да използват финансовите ресурси на групировките по време на избори.

"Определен кръг от хора, включително свързани с подземния свят, са имали карти за нещатни сътрудници", коментира бившият шеф на контраразузнаването Атанас Атанасов.

Братя Галеви, Косьо Самоковеца, Младен Михалев – Маджо, братя Маргини били сред нещатните сътрудници на МВР. Според Атанасов нещатните сътрудници злоупотребявали с картите си.

"Ползвали са ги да си уреждат например нарушенията на пътя. Дори работихме по сигнал, че някои са си плащали, за да вземат карта. Не успяхме да съберем достатъчно информация и да го докажем. Факт е обаче, че част от нещатните сътрудници освен карта са получавали и оръжие", твърди ген. Атанасов.

По думите му като нещатни сътрудници освен хора от подземния свят били привлечени публични фигури от различни сфери - телекомуникации, едър бизнес и др.

"Работа на службите е да вербуват хора от тези среди, но категорично заявявам, че Поли Пантев не е бил сътрудник на НСС. За други служби – не знам. Нямам информация и за Иво Карамански", отсече генералът.

Високопоставен източник от службите по времето на НДСВ, от 2001 до 2004 г., обаче твърди, че и при генерал Атанасов Братя Галеви, Маргините, Маджо и още прочути имена са продължили да бъдат агенти под прикритие и никой всъщност не им бил събрал картите.

Тогавашният министър на вътрешните работи Георги Петканов е разпоредил по онова време да се изземат документите им от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Лека на всички. Утре трябва да изкараме парички за да си чатиме:((((
54
0
 
3
 
! Отговори
личо преди 14 години
Според изданието един от собствениците на "ЗеКом" - Романов, твърдял, че има значително политическо и икономическо влияние сред българския елит. В писмо, което той написал до британските инвеститори, се казвало: "Всички въпроси ще се решават по българското законодателство. Това означава само едно - Бог да ви е на помощ."-този също е доносник,раздава правосъдие наляво и надясно,е сега е дошло време за разплата и за него,амин
53
0
 
5
 
! Отговори
ش&#161 преди 14 години
XAXAXA ETO I TOVA SE SLU4I,VE4E OFICIALNO MOJE DA SE KAJE ,4E NYAMA OPRAVIYA V BG!
52
0
 
5
 
! Отговори
tvardia преди 14 години
za tova nqma mafia vav bg i sarcati i umni gangsteri vsi4koe palen fars kumonistite sedqt zad tqh darjavata 4engeta....taka moje vseki da stane gangster;)
51
1
 
8
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Да бяхме изгубено по добре приятел. Не сме. България се управлява от това поколение и то лошо за съжаление. Аз не търся електорат, не ми трябва. Добре, ще псуваме във фарума Станишев, Масларона, Бойко, Костов... Не им пука. Те са като футболните рефери. Първо с това свикват и си свирят както им отърва после. Аз мисля , че форума ни дава възможност не само да критикуваму , а и да взимаме решения. Много силна подпора за едно гражданско общество е чатенето. Затова се страхуват и го контролират.
50
0
 
2
 
! Отговори
trtrtrttt преди 14 години
2012г.януари????????
49
0
 
5
 
! Отговори
? преди 14 години
какво както са били? да си останат такива и в затвора, но ако тия дето са ги вербували са знаели какво правят - и те също
48
1
 
13
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
В белите държави когато агент под прикритие бъде изтеглен, цялото имущество придобито до като е бил в бандата отива в полза на държавата. Тук те агенти и продават дрога да речем за да не се усъмнят в тях партньорите им. Да ама после всичко си остава за тях. Те по скоро са бандити под прикритие в МВР. Ега ти -това си е перпето мобиле, а казват че не съществува:)))
47
2
 
1
 
! Отговори
до 58 годишния преди 14 години
Точно хората на твойте години е*аха майката на държавата.Може би не ти лично,но и вие сте едно от изгубените поколения.....Ти си бил на 38 когато са дошли промените.....С такива печални коментари страшно много "електорат" може да си спечелиш тук в форума.Но не такива хора,които ти харесват изстрадалите писаниица прявят НЕЩО....не такива хора успяват.
46
3
 
4
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Добре де , ама ние какви сме. Кой от нас който има свободна практика или частен бизнес не е крил данъци, не е давал рушвет за лиценз, строеж и проче... Аз да кажем "спестявам" 10 хиляди онези "лоялните" 10 милиона. Пискаме, ама защото сме дребни. Май повече се ядосваме защо не сме не тяхно място. Порано ме е учудвало как е възможно хората да се радват/на кинолентите е неподправено/ на решения на народния съд. Сега мисля, че ако се случи нещо подобно радостта ще е същата...Озверели сме...
45
3
 
0
 
! Отговори
до 42 преди 14 години
ше заплача още малко
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
еха, страхотно алиби... Изобщо има ли поне един чист разбойник в тази страна? И ако агент на МВР можеш да си развяваш коня колкото си искаш, така ли?
43
0
 
7
 
! Отговори
sweden преди 14 години
abe ya gi vkarayte tiya po 30 godini vitre agenti bili gluposti e_baxa na dirjavata maykata wen
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до:42 КАДЕ тръгна бе - стой да се мъчиш.
41
5
 
13
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Не си прав приятел. Живяли сме в режими, живели сме бедно, нъстания, преврати, войни... Било е ад, но толкова недостойно съществуване не сме водили. Ходил съм и ходя в чужбина. На 58 години съм и където мога не казвам, че съм бълтарин. Засека ли се с нашенци минавам "на другия тротоар" Нямат ни за хора, и не мога да им се сърдя. Когато бяхме моето поколение млади чужденките ни преследваха по курортите, сега младежи ако заговорят западнячка онази се оглежда за полиция. Не си заключвахме вратата..
40
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
аз се махам от Бг-един от последните от моето поколение(на 33 съм ) оправяйте се. Пропуснах да кажа-махаме се цялото семейство
39
1
 
6
 
! Отговори
trtrtrttt преди 14 години
Излиза, че БГ.може и да се оправи след 20-30г.но няма да има Българи! хихихи Е тогава, защо се мъчиме да оправиме тая държава за *** и *** ли!
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Този Атанасов и Иван Костов какво се правят на света вода ненапита!!Много ми е интересно!И те какви ги вършеха и с какви кругове се бяха обградили, май забравят, че много от нас помним тяхното управление!И не съм комунист, преди всички да наскачат, че едва ли не, защитавам тях!
37
0
 
4
 
! Отговори
люляк преди 14 години
ТЕАТЪР 65 ГОДИНИ КОМСОМОЛ и след още 35 - 20 негроса 20 азиатеца 20 *** 1 евреин и 1 бял ... 4естит ви интернционал ... маи само жалтурите ще ви ба4кат тоггаз ама те праят си4ки развалено щот им са дръпнати о4ите и явно не виждат добре ... факт ! *** пак не ми се ба4ка а *** не подлежат контрол освен като роби ... е да ви е 4естито и да не забравяме и мюсулманите които с кеф ще застанат на4ело на такава папла4 и ще ви изтикат от световната власт
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
хаха да намалея алкохола, ***!

Спонсорирани публикации