Глоба и условно – вероятната присъда за ужаса на "България"

Версията за нелегална гонка досега не е потвърдена
Обновена: 9 авг 2011 13:46 | 9 авг 2011 07:19,
329
Глоба и условно – вероятната присъда за ужаса на "България"
Снимка: Архив Булфото

1500 лева и условна присъда най-вероятно чакат прокурорския син Бисер Андреев и другия шофьор, които с колите си пометоха двама пешеходци, разказват запознати с разследването пред „24 часа”.

С над 150 км/ч ауди и БМВ блъснаха и убиха на място мъж и жена, които чакаха на спирка на градския транспорт  на бул. "България" в края на миналата седмица.

„Такова наказание ще има едва когато се докаже, че и двамата имат вина за тежкото произшествие. Като знаем големия обществен отзвук, почти е сигурно, че ще има съвина", коментира началникът на сектор "Тежки произшествия" Иван Златанов.

Досега в България има само една присъда за умишлена катастрофа и тя е през 80-те години, припомня вестникът. За по-тежко наказание е необходимо да се докаже умисъл или да има алкохол в кръвта на шофьорите.

При кървавия инцидент на бул. "България" двамата водачи - 21-годишният Бисер и 23-годишният Людмил, не са били пили.

Освен това не са избягали от мястото на инцидента, а са се включили да помагат с каквото могат.

Още по темата

Бисер е имал едва 2,5 години стаж като шофьор, а Людмил - 3 години. Имали са доста, но дребни нарушения на пътя - актове за неправило паркиране, каране без колан и лека катастрофа заради шофиране на заден ход.

Комплексната автотехническа експертиза ще стане готова до месец. Тя ще даде по-конкретен отговор на въпросите за това каква е вината на водачите.

Версията, че двамата са участвали в незаконна гонка по булеварда, досега не е потвърдена, съобщава „Труд”.
“Не разполагаме с данни, че двамата са се познавали”, каза пред вестника зам. градският прокурор на София Божидар Джамбазов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
304
0
 
11
 
! Отговори
S. преди 12 години
Ia chakaite malko: neshto ne razbiram!Dva choveshki jivota sa otneti, znae se ot kogo i niakoi iska da mi kaje, che, eventualno, nakazanieto shte bade 1500 leva i uslovna prisada?Ne...niamam dumi da izrazia vazmushtenieto i otvrashtenieto si!
303
0
 
17
 
! Отговори
no3HaT преди 12 години
Не слуайно кадърните отдавна ги няма...скоро ще има нова вълна емигранти, ,които ценят живота на семейството си!
302
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма умисъл ? Ако беше карал със 70 и без да иска изпусне колата - няма умисъл.При ограничение 70 да караш с 150 км/ч си е предумишлено убийство.
301
0
 
11
 
! Отговори
К. преди 12 години
Вие им публикувайте снимките - на тях и на родителите им, пък все ще се намери някой да ги понакаже, както заслужават!
300
0
 
20
 
! Отговори
Tуджарова преди 12 години
" ЗА МИЛИОНИ-НЯМА ЗАКОНИ, ЗА КОКОШКА-НЯМА ПРОШКА"Това е единствения закон в България!
299
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво има да се доказва бе?Тия карали със 150км/ч в града,в центъра на града....това си е престъпление......Никакви оправдания ,всички в кауша.....затриха сума ти народ такива простаци.....
298
1
 
11
 
! Отговори
Гербария..... преди 12 години
Човешкият живот е по- евтин от цената на кучето на Бойко
297
0
 
25
 
! Отговори
Васо преди 12 години
Какво значи: "Освен това не са избягали от мястото на инцидента, а са се включили да помагат с каквото могат."??? И какво като са останали? Хората са си заминали заради простотията ми, а вие се опитвате в две статии да ми натяквате колко "героично" са постъпили като са останали. Простотии.
296
0
 
16
 
! Отговори
ДЪрвава ли сме... преди 12 години
Човешки живот на цената на една бутилка в тузарски ресторант.
295
0
 
14
 
! Отговори
мишонка преди 12 години
аман от синчетата на някакви прокурори,депутати....тем подобни.Как не ги е срам?! Акъла ми не го побира,да са толкова безочливи и нагли!
294
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
я колко са поевтинели убийствата в беге-то? Ще настъпи залез на романтичната професия на наемния килър. Вече всеки ще може да си свърши сам работата срещу една глоба. Хубавото е че и тези *** които измислят тези закони лесно ще бъдат елиминирани. 1500лв... кво му плащаш?
293
0
 
3
 
! Отговори
Валяяя Ив преди 12 години
Има 2/3 души в моя квартал, които ме дразнят. Ще си събера малко парички, газ през тях с колата и проблема ми е решен! То решението било просто
292
0
 
13
 
! Отговори
Време е! преди 12 години
"За по-тежко наказание е необходимо да се докаже умисъл или да има алкохол в кръвта на шофьорите."E AGAIN??? Шофиране със 150 км/ч в градски условия при максимално разрешена скорост 50 км/ч не е умишлено действие? Колата се движи сама, така ли??? Вече наистина трябва законите да се поправят и приемат за часове, докато отвън поне 1000 от нас са под прозорците и чакат със сърбещи ръце. Законите са такива каквито ги приемаме, ние, нацията!
291
0
 
6
 
! Отговори
291 - и още преди 12 години
Има и още - за да не каже някой, че всичките случаи, които изброявам касаят професионални шофьори (автобуси, камиони), потърсете "Убиец на петима осъден на пет години затвор" в сайта на труд (пак от същия издател, като 24 часа). Цитирам: "Вели Мехмед, който през септември 2009 предизвика тежка катастрофа с петима убити на пътя Асеновград-Кърджали, е осъден на пет години затвор и шест години лишаване от права за управление на МПС, съобщиха от Пловдивски окръжен съд." МЕХМЕД НЕ Е ПИЛ!
290
0
 
12
 
! Отговори
Mr. Lynch преди 12 години
283, в и без това вече почти официално станалата *** България трябва да действаме по ***. Излиза едно такова синче на улицата, заобикаля го тълпа от стотина човека, отдръпва се след това, а синчето взело, че не мърда. През това време двама полицая стоят отстрани и "вземат адекватни мерки", тоест треперят от страх и не мърдат. И така всеки път, докато вземат, че понамалеят чувствително "синчетата", а останалите влязат в правия път.
289
0
 
13
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Дори самото шофиране със 150 км/час по булевард даже посред нощ си е престъпление за затвор! Дори и да нямаше ПТП и жертви!
288
0
 
8
 
! Отговори
291-продължение преди 12 години
А, и още един пример - онзи, дето с автобус блъсна колата с няколко абитуриенти покрай стара загора, получи 10г. присъда. Защо ли виждам само една разлика - в единия случай имаме "млади момчета"(прокурорски син), а в другите - обикновен работяга-шофьор (Лим), пенсионер (Бакаджика), просто момче от село (Бяла) и чужденец (Ст. Загора)Оборете ме, ако не съм прав...ама
287
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Досега в България има само една присъда за умишлена катастрофа и тя е през 80-те години, припомня вестникът. "Това е лъжа!!!!Веднага пример - шофьорът на автобуса на Бакаджика, този в Лим, както и шофьорът на камиона, дето удари автобуса на моста в Бяла са с големи присъди, всичките бяха трезвени. Последния, ако не се лъжа, дори отнесе 15г.!!! 24 часа пак манипулират, а и вие им се връзвате
286
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
съдебната ни система е най големия позор и враг на българиядържава в която няма справедливост загива и друга държава идва на нейно място
285
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Скапана държава! И жената е починала на път за болницата, при положение, че Пирогов е на 3мин (в 1 часа през ноща), а те са чакали 40 минути. И лигльовците бяха в шок едва ли са оказали някаква помощ.