В МВР били назначени много некомпетентни хора от Демерджиев

Тенчо Тенев: В КАТ организацията е много лоша
36
В МВР били назначени много некомпетентни хора от Демерджиев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Организацията на работа на „Пътната полиция” в момента е в много лошо състояние. Поради лошата кадрова политика на бившия министър на вътрешните работи – Иван Демерджиев, през последните 10 месеца на определени постове в системата на МВР бяха назначени некомпетентни хора. Това заяви пред Нова телевизия бившият началник на отдел „Пътна полиция” в СДВР Тенчо Тенев.

От началото на юни на територията на страната са регистрирани 174 тежки произшествия, при които са загинали 8 души, а 217 са ранени. Това показват данните на МВР. В момента се водят дискусии от депутатите за промяна в Закона за движение по пътищата, с които негативната статистика да се промени.

„До момента в София има с 10 убити и с 40-50 повече ранени в сравнение със същия период миналата година. На кой ще тежат на съвестта тези жертви? На бившия вътрешен министър или на ръководството на МВР? Имаше предложение за увеличаване състава на „Пътна полиция”, което беше спряно от Демерждиев. Трябваше да има с 30 полицая повече в КАТ. Надявам се новият министър бързо да вземе мерки”, уточни Тенев.

За случая със стрелящ мъж от кола в тунела на столичния квартал „Люлин“:

„Нямам думи. Да излезеш от колата и да стреляш с газово оръжие е пълна тъпотия. Това е предпоставка за тежка катастрофа. Ако шофьорът натисне рязко спирачките, това момче ще изскочи от автомобила и ще падне на пътното платно”, коментира бившият шеф на КАТ-София.

На въпрос дали ще се върне в структурите на  „Пътна полиция”, той поясни, че това зависи от настоящия министър на вътрешните работи. „Ако мога да бъда полезен, ще се радвам да помогна за безопасността на движението по пътищата. Имам 32 години опит в системата“, уточни Тенев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: КАТТенчо Тенев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
Урсулка Кон Дилава преди 10 месеца
Майко мила, сега се почва.. това призвание го обърнахте на професия. Никой никого не зачита, а го използва като стълба да му стъпи на рамената и да се подигне.. Такива гавази, като Тенев мошеникааа да им издадът ограничителна заповед да не припарват до такива ведомства.
19
0
 
1
 
! Отговори
В. преди 10 месеца
Нали имат школа. Не ги ли обучават нов!
18
0
 
4
 
! Отговори
Xa-xa преди 10 месеца
Това министерство и Господ не може да го оправи
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Айде почна се филма с "предишните". Сега щото само капацитети ще са хахахах
16
1
 
4
 
! Отговори
читалище заря преди 10 месеца
чисто и просто.
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако оправите пътищата да са широки както е по стандарт 3.75м на платно и да нямат дупки, да направите кръстовищата на скоростните пътища на 2 нива с лента за включване в движението поне 300м както трябва, а не както са при нас БГ 25м ще можем спокойно да премахнем 95% от КАТ. Ако легализират оръжия за всички, ще можем и 80% пт МВР да разкараме.
14
1
 
17
 
! Отговори
Ой, Ой преди 10 месеца
Организацията е лоша от години и заради специалисти като Тенев. Ама лошия министър го пенсионирал и той оооо, чудо прогледнал.
13
1
 
16
 
! Отговори
Grom преди 10 месеца
И тоя е един дългогодишен експерт като Богдан Милчев...
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
като тоя рашков например!
11
2
 
14
 
! Отговори
Коментар преди 10 месеца
Башибозук!Преди,сега и за в бъдеще!Закриване и уволнение до последното копито!А тоз Тенчо и той същия производствен отnagък!
10
0
 
14
 
! Отговори
от далече преди 10 месеца
Ха , ама чак сега ли го установиха?!;И какво ще направят в случая-ще ги сменят със същите такива или още по-корумпирани и некомпетентни!??Всичко е "про форма" в тази държава - промяна НИКАКВА!!!
9
4
 
14
 
! Отговори
В МВР преди 10 месеца
Винаги са назначавани некомпетентни хора.Само Рашков почна да ги чисти и да маха тези на пенсия и заплата.Ни вие се обърнахте срещу него .
8
0
 
18
 
! Отговори
Име преди 10 месеца
Държавата е цялата некомпетентна. Всеки е компетентен само на хартия.
7
0
 
23
 
! Отговори
Шефове на преди 10 месеца
Главната дирекция за подпомагане на организираната престъпност са с обвинения за трафик на дрога
6
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Цяла БГ знае как милиционерите прикриват трафика на дрога, само тоя не знае. Всички знаят кои са депата - автомивки, гумаджийници и бензиностанции. Всички знаят как камиони на вълка разнасят дрогата. По районните няма нито един дето да не е корумпиран. МВР се държи от мафията а не от министъра. Всички са на заплата при кварталните дилъри. Видяхме ги как са се самозабравили в Пловдив. Народа - кучета го яли. Важното е далаверата да върви.
5
0
 
15
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 10 месеца
АЙДЕ СЕГА....СЕФТЕ , ДАЛАВЕРИ....!!!!
4
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вчера пък даваха по телевизора как си назначават и отглеждат братя Галеви и подобни - началника им как си ги е намерил, колко ги е харесал, колко "оправни" били, как се занимавали с наркотици, как им бил сводка с лекари. Чист развъдник на трафиканти и гангстерчета. Апропо, какво стана с екзекутора на двете момичета на спирката на Черни връх?
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То сега щото,ще " застъпят" баш " и най кадърните" ли?? А бе яяя си!!
2
1
 
28
 
! Отговори
Тобо Баретата преди 10 месеца
Истината е че кадърни свестни хора които искат да спазват закона да пазят хората от мутрите и тн В МВР почти няма защото системата е корумпирана и най големите утрепко стоят на върха и тоест най корумпираните и тя се опитва да репресира свестните и да ги принуждава да служат не на народа а на системата!Трябва да има детоксикация скоро!
1
1
 
20
 
! Отговори
: преди 10 месеца
Много хубаво , ами изхвърляйте ги. Всъщност изглежда трябва да започнете от шефовете и магистратите , защото не е нормално пилонд ийката дето носи стълби по нощите на Семерджиев да мине само с уволнение ... с уволнение е редно да минат 40-те фуражки дето са си мили колите при него , а пилонджийката и гаджето и в кауша , прикриване на двойно убийство - уволнение ??? Това трябва да е лош сън ...