БГ-туристът кът на родното Черноморие

Освен отливът заради строежите, хотелите гледат на българите като на туристи "втора ръка"
27 юни 2008 08:52,
116
БГ-туристът кът на родното Черноморие
Снимка: БГНЕС

„Спряхме да предлагаме летни почивки на българското Черноморие, както и други големи български туроператори“, каза за Investor.bg Гриша Костов от Алфатур.

Според него причините за това са комплексни и в резултат на фактори като отлив на български туристи, високи цени за местните туроператори, както и некоректност от страна на някои хотели.

По думите му хотелите правят отстъпка за чуждите туроператори до 50%, а за българските – само 10%. Като причина за това той посочва, че хотелите гледат на българите като на туристи „втора ръка“ и резервен вариант.

Костов е категоричен, че се наблюдава много голям отлив на български туристи от морските ни курорти. Една от причините е презастрояването, както и строителните обекти, които макар и замразени, остават грозна гледка, коментира той.

Вижте още

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
0
 
! Отговори
Dodo преди 15 години
трябва да си пълно ку-ку за да правиш сравнение на обслужването в Турция и това в България! аз съм бургазлия, но сега ходя само за седмица по Нова година за да се видя с приятели и роднини! иначе твърдо в Турция1 за парите които плащаш там никога няма да получиш това в България!чистота, ред и усмихнати хора! плажовете чисти, шезпонги и чадъри - безплатно, а не разни мутрички с кръвясали очета да ме гонят по плажа за да им плащам за чадър ща или не ща! "морето" което беше в България остана само далечен спомен! всичко е така осрано, че ми се плаче като застана на брега! хич не ми дръжте патриотарски речи ами се погледнете как освинихте цялото крайбрежие!само че сега ще трябва да си се въргаляте сами в си! има и други брегове освен вашите! *** нещастни!
94
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Как какво ми пак ще мрънкат ама на опашките за соц. помощи. От Мързелив Българин какво да очакваш.
93
0
 
0
 
! Отговори
Марина до 91 преди 15 години
Точно от такива предприемачи страда Българския бизнес и България от сорта ...Я моем съм *** *** ку не ти аресва марш у Турция осъзнаите се злобно малко злобно човече и почнете да приемате критики и да ги използвате позитивно а не само да гоните и крещите приятен ден и не получаваите инфаркт още тази вечер така няма да можете да гоните туристите цяло лято.
92
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
обслужващия персонал в България е под всякаква критика не само по Черноморието Аз имах КАФЕ имах Магазин и трябва да ви кажа ,че първо не мога да намеря хора да работят а давам по 900лв. заплата. Вечно клиентите ми се оплакват от сервитьорките и магазинерките ,какво да направя уволнявам я и следващата е същата , просто толкова да ни е мързелива младежта ,че нямам думи и всичките едни устати от девет реки вода ще ти донесът но само да стане на тяхната. Просто е ужас и действително чух ,че се внасят младежи за работа от Литва,Естония ,Русия ама май само за Курортите и май наистина ще почнем да внасяме работна ръка! И майсторите ни леш и сервитьорите и магазинерите ааа а пък магазинерките как крадът малее, никога не ми е излизала ревизия в магазина НИКОГА! Обаче утре като се напълним с желаещи работа чужденци кво ще правят нашите мързеливци и техните деца?
91
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
като ти казах ,че си *** ти само го потвърди.. Само ,че не осъзнаваш ,че *** си ти. Въобще не те искам. предпочитам 100 чужденеца пред обиждащ на ***.. Тоя персонал дето не става , не става щото е български ако не знаете почваме да си внасяме и персонал. Толкова сте *** и мързеливи ,че и за сервитьори не ставате по 1500лв не ги харесвате. Хайде марш в Турция да чалгосвате то и без това станахте по-големи турци и от истинските турци. Мързел и злоба. Хайде *** да не си стъпил в БГ курорт. За това ще се дават стаи на половин цена в Слънчев бряг за туристи щото от капризни и мрънкащи българи никой няма нужда а след година ,две като ви научат и в чужбина ще трябва да почивате на Луната.
90
0
 
0
 
! Отговори
todorova преди 15 години
biax minaloto liato na Primorsko sus semeistvoto si,v edin toky-shto postroen xotel do plaja-s kakvi vpechetlenia ostanaxme..mnogo loshi ..ne ni smeniaxa charshafite,niamashe chisti kurpi,obslyjvaneto beshe pod vsiakakva kritika,kogato pomolim kamerierkite da ni smeniat ili ni donesat neshto ,te zapochvaxa da ni ovikvat ,obijdat ,abe beshe niakakuv kosmar ,edva izdurjaxme i 5 dena i si trugnaxme za chyjbina ,tui kato jiveia pove4e ot 21g.dale4 ot rodinata si,vzexme reshenie ,4e nikoga pove4e v BG.na more-YJASNO E.....
89
0
 
0
 
! Отговори
Stoil преди 15 години
predisniq mi komentar beshe za 85
88
0
 
0
 
! Отговори
Stoil преди 15 години
Да от такива "Патриоти" като 87 черноморието ни заприличало на помийна яма щото осират всичко до което се докоснат и после псуват всички че не им харесвало яко тъпо парче си Оправи си услугите и после псувай *** просто
87
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Младеж стой си в Несебър ако толкова ти харесва за доста от нещата който спомена съм напълно съгласен, но просто обслужването е под всякаква критика, понеже всеки селски бек гледа да наеме възможно най-евтина работна ръка - сърдити сервитьорчета и бармани, а изобщо не го интересува, че само от добро обслужване би успял да привличе доста добра клиентела.
86
0
 
0
 
! Отговори
Ко преди 15 години
Човече ако някога си ходил в Турция или изобщо във всяка друга нормална държава ще видиш колко сте зле,.. ама много зле !! Цялото мое любима южно черноморие е абсолютно осрано ! Един къмпинг не остана,..
85
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ха ха ха една сюрия *** един през друг ръсят тъпотии след тъпотии. Я се огледайте къде почиват родните звезди. Естествено ,че в България.. Тъпаните като вас и преди 30 години не ходеха на Слънчев Бряг аз съм от Несебър и трябва да ви кажа ,че само чужденци почиваха там и преди 30 години. като бяха 20 хотела и имаше горички. Стига сте се правили на големи родолюбци пък да ходите по Турските курорти. Никой не е умрял за вас В Слънчев бряг е фул с туристи и въобще не ни трябвате. Наистина сте болни мозъци осверипели от злоба и завист. Не ни трябвате , ходете и тъпейте в чужбина ,сричайте над менютата и обикаляйте като хамави. Само дето още тъпите ви глави не разбраха ,че ако от някъде все още влиза лев във тая държава то е от тия дето движат частния бизнес от тях ви идват заплатите и пенсиите. Да сечеш клона на който седиш си е типично работа на мноого *** човек. Да наливаш вода в чужда мелница също. Но каквито хората такава и държавата им. В Турция всичко е на ред а в България не.. Чуждата кокошка - .. *** народ мрънкащ и псуващ всичко Българско и родно не е народ, дори не сте *** вие сте едно голямо нищо. и знам ,че след тоа пост ще завалят нови тъпотии но от тъпани, умно нещо няма как да прочетеш
84
0
 
0
 
! Отговори
marun marinov преди 15 години
Jiveya ot 19 godini na zapad i standarda im mnogo visok naprimer 1,500evro-2000evro na meses ok imat pove4e danitsi no ako pravim razlika v hotelskite seni male ne moga da ida na mora ako sim v bg ot zapada pi za smesni seni sredno 1000lv s samolet i hotel kato nyma kultura za obslujvane o6e karame kato komunisti4esko vreme ne sme edinstveni v sveta ima mnogo mesta drugade
83
0
 
0
 
! Отговори
mi6o преди 15 години
Тук не става дума за въжета и др. неща в тая насока става въпрос къде си останал доволен от качеството на услугата и би ли се върнал на място където услугата не отговаря на твоите изисквания? в случая БГ.И пак по темата другите страни правят от пустинята оазис ,ние от оазиса пустиня ?? евала !!
82
0
 
0
 
! Отговори
и ловец съм и рибар преди 15 години
чуждото е винаги по-хубаво, :):) особено ако са те държали на въже цял живот :)
81
0
 
0
 
! Отговори
знаещ преди 15 години
Абе безхабернико!Явно много се засегна на тема новобогаташи.Нека те открехна за нещо!Почивам само в чужбина,не за друго,а защото идеята на почивката е да си изкараш добре!Както доста хора тук вече ти подсказаха,обслужването и условията в хотелчетата на псевдотуристическите босове тук е на ужасно ниво!На новобогаташите пък не мога да завиждам,мога само да им съчувствам.Те са нещастните,аз съм си добре,защото доходите ми са достатъчнио за да живея добре,а и не ме тресе болната амбиция.Яд ме е единствено,че там където обикновено ходя на почивка(Западна Европа)просто хората са по интелигентни щом могат да създават прекрасни условия,а реално като природа нямат нищо повече от нас.Разликата е обаче,че там озеленяват,облагородяват,спазват класическата архитектура и са любезни,защото знаят,че всичко това ще им донесе добри приходи.Освен това и на тях им е приятно да живеят и работят в приятна среда.На теб обаче и на дебеловратите *** явно ви е приятно да живеете в *** и разруха.Да се държите като диви животни и да оставяте само руини след себе си.Затова и нивото тук е такова,едва ли някой трезв и интелигентен българин уважаващ себе си ще почива в бетонните комплекси у нас,претендиращи за курорти.Айде със здраве!
80
0
 
0
 
! Отговори
kiro преди 15 години
Поредния *** дето ходи на море да се орежда за стотинки ...ти да не държиш някви момичета и сега да си правиш рекламка за секс туризъм що ли ??? !
79
0
 
0
 
! Отговори
Aman преди 15 години
БОЙКОТ НА БЪЛГАРСКИЯ ТУРИЗЪМ!!!!!!!!!!!БОЙКОТ НА БЪЛГАРСКИЯ ТУРИЗЪМ!!!!!!!!!!!БОЙКОТ НА БЪЛГАРСКИЯ ТУРИЗЪМ!!!!!!!!!!!БОЙКОТ НА БЪЛГАРСКИЯ ТУРИЗЪМ!!!!!!!!!!!БОЙКОТ НА БЪЛГАРСКИЯ ТУРИЗЪМ!!!!!!!!!!!БОЙКОТ НА БЪЛГАРСКИЯ ТУРИЗЪМ!!!!!!!!!!!БОЙКОТ НА БЪЛГАРСКИЯ ТУРИЗЪМ!!!!!!!!!!!БОЙКОТ НА БЪЛГАРСКИЯ ТУРИЗЪМ!!!!!!!!!!!
78
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
awe moje da e mrysno, smotano i mizerno, ama pyk s mnoo malko stotinki moje6 wsqka we4er da se urejda6 s razli4na bez nikwi problemi, taka 4e za zasega 6te si xodq na na6to morence
77
0
 
0
 
! Отговори
Момчил преди 15 години
И тази година, и миналата, съм в Кушадасъ. Много съм впечатлен от турските курорти - там клиентът наистина Е ЦАР! В България гледат на мен като на някакъв просяк, въпреки че си плащам даже повече от чужденец!!! И това ако не е някакъв абсолютен абсурд - в чужбина да ти е по-евтино, отколкото в собствената ти страна!!!
76
0
 
0
 
! Отговори
mi6o преди 15 години
Абе дано поне един Тур оператор или собственик на някой така наречен хотел по българското черноморие чете тия коментари за да му светне червената крушка в главата и види какво мислят хората за "Услугите" които предлагат. После да си правят изводите те ли не искат български туристи или българският турист не ще да чува за тях. Късмет на Всички мутри по морето развиваите бизнес докато можете после да го....