БГ-туристът кът на родното Черноморие

Освен отливът заради строежите, хотелите гледат на българите като на туристи "втора ръка"
27 юни 2008 08:52,
116
БГ-туристът кът на родното Черноморие
Снимка: БГНЕС

„Спряхме да предлагаме летни почивки на българското Черноморие, както и други големи български туроператори“, каза за Investor.bg Гриша Костов от Алфатур.

Според него причините за това са комплексни и в резултат на фактори като отлив на български туристи, високи цени за местните туроператори, както и некоректност от страна на някои хотели.

По думите му хотелите правят отстъпка за чуждите туроператори до 50%, а за българските – само 10%. Като причина за това той посочва, че хотелите гледат на българите като на туристи „втора ръка“ и резервен вариант.

Костов е категоричен, че се наблюдава много голям отлив на български туристи от морските ни курорти. Една от причините е презастрояването, както и строителните обекти, които макар и замразени, остават грозна гледка, коментира той.

Вижте още

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Всичко в БГ е тотално разсипано, българските курорти са грозни, мръсни и неприветливи, обслужването е ужасно, обстановката е изнервяща и подтискаща едновременно - затова пък българските курорти са скъпи до безсрамие! Никога повече няма да отида на почивка на български курорт и да си давам паричките на мутри и бандити!!!Ето вече 4 години подред си ходим със семейството за по 1-2 седмици в Турция, там е евтино и хубаво, чувстваме се добре, почиваме си отлично и сме много доволни!
74
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
до кога за всичко ще сме като емигранти в собствената си страна?
73
0
 
0
 
! Отговори
hipnotik преди 15 години
какво да ви кажа, такова скапано обслужване няма никаде по света,на Слънчев бряг всичко живо те гледа като отворен портфейл, цените са безумно високи но затова неполучаваш нищо само едно голямо разочарование , главната алея е превърната в копие на илиенци, от всеки ъгъл се подава по един *** с дете и проси, каквото и да си купиш не си заслужава и 1/3 от парите, с две думи пълна отврат.
72
0
 
0
 
! Отговори
Петя преди 15 години
Аз съм много против чуждите туристи.1. правят им такива големи отстъпки, че ваканцията им излиза безплатна2. Въпреки това все са недоволни3. По-чисти и възпитани от българските туристи не познаваме, всяко стадо си има ***, но обобщено картинката се очертава ЗА българския турист.За съжаление ние сме отблъснати отдавна от курортите в България като "втора категория туристи" както пише и в статията, но пък има страхотни оферти за Гърция, Турция, Египет, Тунис и др. които можем да посещаваме и да се чувстваме наистина като туристи.Весела лятна ваканция на всички с пожелание да имате възможност за лятна почивка!
71
0
 
0
 
! Отговори
Томов преди 15 години
Лчино аз нямам нищо против българското черноморие и туризъм. Но след като сме в т.нар. капитализъм, българските хотелиери и ресторантьори, туроператори и др, или ще се научат как да намират и удовлетворяват клиентите си, или ще ги загубят. Въпрос на маркетинг и манталитет. Обичам да ходя на българското море, обичам да ходя и в чужбина. Но всяка година избирам според цената, обслужването и екстрите. Предполагам, че така правят повечето хора. Ако на бг морето няма добри оферти, няма добро обслужване, - няма да има клиенти.ДАно повече собственици на хотели по морето и планината да прочетат поста ми и да се позамислят. Клиентът не е даденост, той се печели.
70
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В момента нашето черноморие е само за турбо-селяни, социално слаби западняци и пенсионери. Единственото запазено място което става за почивка и останало непроменено от Живково време, без строежи и изобилна зеленина е курорт Албена. Само там ходя иначе Канарските острови.
69
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Стига са писали собственици на хотели по-черноморието постоени с крадени пари, пари от наркотици ,рекет, проституция... и да не изброявам стига сте излизали истории че нощния живот е номер 1 в слънчев бряг колко е як итн.. направо се оляхте Всички разбрахме че ако ни се такова вие имате , наркотици и алкохол. Но никой от вас не казва какво нямате нямате нормални хотели за почивка нямате нормални плажове нямате нормален персонал нямате адекватни цени нямате култура за работа с клиенти нямате мозък в главите си най-вече до година две и пари нямате да имате ако продължавате да отблъсквате хората с малко мозък да идват да почиват при вас и да разчитате на секс туризъм от пияни руснаци.
68
0
 
0
 
! Отговори
Petko преди 15 години
Тука не става дума за злоба и мрънкане мой човек става дума за обективна оценка че българските курорти са много ама много на зад сравнение с турските и гръцките а парите са същите а както и вече си прочел нагоре в статията и българинът е първа резерва след чужденците на бъгарското черноморие така че да си гледат работата... имам пари и ще ги дам в чужда страна където няма да съм резерва а турист който си плаща.
67
0
 
0
 
! Отговори
nqma преди 15 години
taka e prav si ..znam ...znam che e taka ...
66
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ха ха ха.. Толкова си *** ,че чак прозираш. Лепиш квалификации на хора ,които не познаваш - ти си типичен представител на Пропаднал и мързелив ,вечно хленчещ и мрънкащ Българин на който всеки му е виновен.. Ако обаче вместо да гледаш в канчето на НОВОБОГАТАШИТЕ и вместо да гласуваш "за" а не против може и някога да ти светне в главата ,че така няма да се оправи жалкия ти и мизерен живот. България е на последно място по брутен вътрешен продукт на глава от население. В превод- най-малко работим и произвеждаме. И вместо някой да реши ,че е време сами да си помогнем ние плюем. Може да ми е тъпо но ще почивам в чужбина ,за да не спечелят НОВОБОГАТАШИТЕ!!! Но от това наливаш вода в чужда мелница, вдигаш брутния продукт на друга държава от това страда твоята заплата. Ако някога и на картичка си виждал Палма Де Маьорка Курорт 1 в Европа щеше да видиш ,че там няма и един квадратен метър незастроен. Ама нали нащо е най-лошо а чуждата кокошка е . Все гледаме другия ами я се погледни какво си направил ти за мен или за други Българи. *** си брадъре и *** ще си останеш и цял живот ще караш Москвича и ще плюеш по успелите. Та нали те винаги са на ЧОВЕКА човек и всички са забогатели с измама. Това е да ти е празна главата. Ама докато се наумуваш и живота ти ще е фръкнал в злоба и самосъжаление.
65
0
 
0
 
! Отговори
Петко преди 15 години
На Българското черноморие всичките *** и прости мутри дето тръгнаха да правят хотели без да имат бегла идея какво се търси как се прави защо се прави и за кой се прави важното е да се строи да се лее бетон и да се тъне в акита .И споко българския турист е достатъчно умен и информиран за да не иска да ходи там а да предпочете една Гърция или Турция за почивка защото всеки знае че цените са същите обслужването е 3 класи по нагоре да не говорм за чистотата на водата и други много подробности. Аз съм си националист но неща да пълна гушките на разни новоизлюпени предприемачи за които печалбата е над всичко !
64
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Еее малко сега ни хващаш за риблета нещо. Спокойствие в Слънчев бряг!! На Влас не се къпели чужденците!! Ми то на Власт просто няма плаж .. Освен в началото на къмпинг Синева но той е охраняем и там не биха ви пуснали. А Рахотките от Стария Несебър до Слънчев бряг са доста дълги като разтояние все едно да разказваш как си се разхождал от Люлин до Дружба.. Нещо ни вземаш за канарчета май..
63
0
 
1
 
! Отговори
Знаещ преди 15 години
Много ниско ти е нивото от всякъде.Интелекта ти е на 12-годишен пикльо.Заради такива мекерета недоносени като теб сме на това дередже.***,ако отидеш в Лас Вегас(макар,че не е мой тип курорт)ще ахнеш от разликата със смешния,жалък,евтин и мръсен Слънчев Бряг.и най-жалкото е,че евтинията на нашето Черноморие не се изразява толкова в цените,а в излъчването.Да,имат евтино и скапано излъчване.След време ще се усетят тези безхаберни новобогаташчета,които сега си нямат и идея от хотелиерство и ще започнат да изкупуват съседни хотели и да ги взривяват,за да имат нормалната и така нужна зеленина.Без зелени площи сме едни жалки зомбита.Сега положението е такова,че никой от чужбина никога няма да повтори и да дойде в курорт,който по нищо не се различава от най-долнопробните техни жилищни квартали!Бетонни комплекси те си имат и там и на никой не му е приятно да почива в тази ужасна обстановка,която ти с безхаберните си разбирания за живота хвалиш!Марш в коптора!
62
0
 
0
 
! Отговори
m преди 15 години
не съм фен на черноморието(*** радиоактивна локва), но понеже не мога да пътувам дълго ми се налага да летувам в бгпочти винаги ходим на Несебър - спане в новия град: миналата година платихме 12 лева на калпак на ул. Изгрев - точно на брега, който гледа към стария град - за стая, баня на етажа, но нямаше други гости, тв, хладилникнамерихме и за 8 лева на ул. Левски - стаята гледаше към вътрешен двор и не ни хареса, но имаше тв кабел и хладилникоколо пазара една жена ни предлагаше стая в апартамент в блок за 3 лева на калпак...просто нямаше туристихранихме се на самообслужване до централната поща - разкошно готвят и е по-евтино отколкото в софияплажувахме на южния плаж - на безплатния, беше рехаво, спокойно, тиховечер се разхождахме покрай морето от Стария Несебър чак до Слънчев брягбяхме един ден на Равда - спокойно, но ужасно *** вода и мръсни плажчетаедна година бяхме на Влас и ми направи впечатление, че чужденците не влизат във водата - даже и на плажа не ходят - стоят си около басейна в хотела (една група австрийци)
61
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За Слънчев Бряг или курорта на греха. Заделяте си 1000лв. Резервирате си стая за 3-4 дни и не ходете с жена си или с мъжа си. По добре е да сте група приятели или приятелки. И се забавлявайте. *** се! Точно за това е този курорт. Да не ви пука да спите по баровете в басейните в скута на красиви каки пияни до припадък и се довършени с холандски-джоинт. Поне като се върнете ще имате спомени ,които да ви топлят до другото лято. А иначе ако сте тръгнали за спокойствие да няма да намерите такова в Сънито. Сънито е за хора на живота а не хора на спането и спокойните вечери. Просто е въпрос на гледна точка.
60
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ми много хубаво тогава не идвайте на Българското черноморие. То и без това вече човек не може да се размине от хора в Слънчев бряг. А относно пенсиите ,че идвали в България само тая глупост доказва ,че от години подминавате БГ черноморието. Напротив във Момента от 2-3 години Слънчев Бряг има невероятно красиви хотели със СПА процедури и стотици забавления ,бъка от Туристи на възраст 18-25 години баровете дънят яко музика танцьорки със супер тела танцуват качени на бара и дори в полунощ купона е в разгара по главните улици има хиляди хора все едно е през деня. Това е курорт тип Лас Вегас със атракции не е дива джунгла и горички. Който иска горички да ходи в планината. Слънчев Бряг е курорт от друг тип за млади хора дето искат купон и секс. А не за майки и бащи с деца. Признавам че тия хора няма да си ПОЧИНАТ в буквалния смисъл на думата.
59
0
 
0
 
! Отговори
Банско преди 15 години
Да се готвят Банско и Пампорово, бетоновите гори. Жалко, нискочелите ***, създадени от Луканов превърнаха България в бетонен ***. Е, сега само някакви прошляци отвън ще идват заради евтиния алкохол и проститутките ***.
58
0
 
0
 
! Отговори
redordead преди 15 години
абе вижте, най-малкото на в БГ не трябва да им се дават пари, защото са мути - значи - 1. Откраднаха парите и си псотроиха хотели2. *** черномориетои заради това трябва да им ходя в мизерните хотели ли?Ай сиктир!
57
0
 
0
 
! Отговори
хакана бургазлия преди 15 години
така говориш щото не си виждал сънито преди 30г. Правя сравнение преди и сега.Ще си говорим пак след 2-3г като свърши евтината пиячка . Първо работих в една фирма за недвижими имоти и втора правех трансфер с микробус от Летище Бургас до сънито . Имам преки наблюдения кои идват през акивния сезон Разни старчоци и в по-малка степен семейства. И западняци които копуват имоти за по13-17 евро. -ваканционно селище Черно море. А ако се върна назад през летата работех / за пример харпун. /Плаж широк супер рехав . Цялото съни потънало в зеленина. Няма смисъл да ходя някъде за да гледам как е там. Чужденците тогава казваха че всичко е гот но нямаме обслужване.Уж беше социализъм а сега би трябвало да е по добре ама пуста алчност -няма граници .И ковчега няма джобове
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Mi tezi kakvo ochakvaha? Che na men mi e po-dobre da iva v Gartsia i da si pochina kato normalen chovek za sashtite pari, otkolkoto da prekaram niakolko uzhasni dni v Bg kurort. Prichinite sa iasno, prezastroiavane, losho obsluzhvane, visoki tseni, mrasni plazhove, che i da me tretirat kato 2-ro kachestvo zashtoto sam balgarka, a ne sam ot Tsentralna Afrika, primerno. Ne che iskam da obidia afrikantsite.