БГ-туристът кът на родното Черноморие

Освен отливът заради строежите, хотелите гледат на българите като на туристи "втора ръка"
27 юни 2008 08:52,
116
БГ-туристът кът на родното Черноморие
Снимка: БГНЕС

„Спряхме да предлагаме летни почивки на българското Черноморие, както и други големи български туроператори“, каза за Investor.bg Гриша Костов от Алфатур.

Според него причините за това са комплексни и в резултат на фактори като отлив на български туристи, високи цени за местните туроператори, както и некоректност от страна на някои хотели.

По думите му хотелите правят отстъпка за чуждите туроператори до 50%, а за българските – само 10%. Като причина за това той посочва, че хотелите гледат на българите като на туристи „втора ръка“ и резервен вариант.

Костов е категоричен, че се наблюдава много голям отлив на български туристи от морските ни курорти. Една от причините е презастрояването, както и строителните обекти, които макар и замразени, остават грозна гледка, коментира той.

Вижте още

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
nqma преди 15 години
abe ti do kade si hodil ? :) ...i az hodq mnogo po evropa ..poslednia put bqh komandirovan v Berlin i tam bqh v super gotin 5 zvezden hotel cqla sedmica ....i vsichko mi izlezna 680 evro :)... kade sa tezi 1000evro ...1000 evro az lichno ne sum plashtal nikoga nikade :) no si prav za brushurkite :)
54
0
 
0
 
! Отговори
mark преди 15 години
..za 4ernomorieto.Vse 6te si namerq nqkoq baba da me podsloni za nqoi lev,ne mi trqbvat xotelite vi na fona na mizeriqta v koqto ziveq.Polovinata narod ziveqt kato mizernici oba4e na 1-vata zaplata telefon4e,2-ta v Mola i posle nqmat lev za kafe i se 4oplqt semki pred bloka.Tova ne e standart na zivot,tova e imitaciq na zamoznost ili ina4e kazano golqma bednotiq.
53
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 15 години
хахахахаха, ок мой човек пак се изказа неподготвен :) Значи ето как стоят нещата - когато се ходи до турско чрез тур оператор, цените са съвсем различни защото се ползват намаленията за групи. Съвсем различно е като ходиш на командривка, както в твоя случай. И да представи си наистина за 1000лв можеш да почиваш в 4 звезден хотел (4 звезди като бг стандартите),плюс самолетния билет. Ясно е че си много не наясно. Виж когато става въпрос за почивка на Ибиса е друга историята...
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не ми се влиза в безсмислени полемики, но поне до тук се стараеш да пишеш възпитано и аргументирано, та за това ще ти отговоря.Последна почивка - 10 дена в Гърция, този месец, Халкидики.1. Море - за това се казва "отивам на море" - имат много море и много, ама много чисто море - по цяло халкидики има пречиствателни и биоразграждащи станции и плуваш и децата ти играят в чиста и прозрачна вода а не в съмнителна консистенция.2. Плаж (ове) - има песъчливи, има каменисти - каквото си харесаш. Не ти скачат по главата, не те наобикалят с царевица и семки, ако искаш чадър - купи си (10Евро) и си го ползвай където и колкото искаш. Има коридори за лодки, яхти и джетове, а когато са близо до брега, карат с 1-2 км в час, въпреки че са в техния коридор. И място, много място за всички - все пак Гърция има около 100 пъти по дълга брегова ивица от нас...3. Отношение на персонала - нямам думи - винаги усмихнати, отзивчиви и приятелски настроени.4. Отношение на останалите почиващи - толерантно! Има правила и те се спазват! В полунощ музиката от заведенията се намалява и не пречи на почивката ти. Същото е и следобед. Да не говорим че детето ми един следобияд реши да поспи на плажа и компания гръцки младежи наблизо, жулещи яко узо и купонясващи, веднага "намалиха оборотите" и изчакаха да се наспи за да продължат...Не съм им голям фен на гърците, но на бялото - черно не можеш да кажеш.Храната ми е последна грижа- важно е да се донесе бързо, да е прясна и да отговаря на написаното в менюто. Така беше. Усмивката също не е най важното нещо - по важното е сервит-а да не ти е сърдит..., е в Гърция имаше усмивки бол, а у нас са ти все сърдити за нещо,,, е, да го д...т сърдито тогава. на шведска маса не ходя, освен за закуска - много грозни картини видях 95-99 г и не желая да си го причинявам отново.Отговорих ли ти на въпроса, или имаш още?
51
0
 
0
 
! Отговори
mark преди 15 години
Za xotelite v Paris da vi dam malko info. 1.Mnooooogo e skupo ot 100euro nagore no6uvkata v 2*-3* nekva mizeriq.Za 4* hotel trea da broite ot 250euro nagore za no6tuvka za standartna staq ina4e vi rezat glavite s vlizaneto na leti6teto,60 euro taxi 8 euro vlak4e s *** vutre.
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Който не му харесва в Сънито да не идва . Никой не ви кара на сила ама вие все пак да се оплачете. То това си е манталитет ,давам си мнението без да ми го искат . Някой ако обаче успее някога да отиде в най-добрия Европейски курорт-Палма Де Маьорка в Испания ще разбере какво е застрояване с хотели и бетон и ще му се стори ,че в Слънчев Бряг хотелите са много раздалечени и се строи нарядко. Просто това е по цял свят. Ама вие ако в предсавите си за море мислите за диви и безлюдни плажове то такива няма.
49
0
 
0
 
! Отговори
и ловец съм и рибар преди 15 години
в заключение ще кажа, че всеки има право да пътува където си иска и дори е желателно българина да види колкото се може повече неща в чужбина. Това обогатява културата му и познанията му. А къде е по-евтино и по-хубаво, не съм съгласен да се правят генерални изводи, че видите ли там в чужбина всичко е супер. Много зависи от това с каква цел отиваш на почивка. Дали си решил да пестиш пари или да се отпуснеш и да се кефиш. Много зависи дали си със семейството си или дали си сам и искаш да купонясваш. И най-важното. Винаги когато пътуваш организирано и ползваш пакет услуги ти излиза в пъти по евтино, вместо ако примерно решиш да се качиш на колата си и да си търсиш хотел на място без резервация предварително.
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Супер ходете в Турция и Гърция!! ха ха ха така поне балъците нама да са по българското черноморие. Ходете в прехваления Анадол или чакълестите гръцки плажове . Аз обаче ще си разпускам в България и без това вече е пренаселено с хора тук така ,че поне няма да гледам пияни българи плюещи и хвърлящи фасове по земята и бутилки по пясъка. Никой не ви кара да ходите на Българското море. Супер оплаквайте се и се лъжете взаимно колко е супер в чужбина. Канарските острови за 600лв. със самолетни билети, то само билета до там е 500 долара ама човека нали трябва и той да излъже и да се направи на много видял. Прав ви път.
47
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ти си *** лъжеца !! Първо Анталия е само една главна улица а като свърнеш в странична уличка виждаш все едно *** махала ,мизерия и мръсотия и натрапваща миризма на урина. Ако за теб това е кеф ходи си там да живееш в Турските миризми.
46
0
 
0
 
! Отговори
Мунчко преди 15 години
БГ:1. бензин отиване и връщане до Обзор + къси разходки там 3 резервоара Х 150 = 450лв.2. Хотел 5 нощувки със закуска Х 190лв. (3 /ТРИ/ звезди) = 950лв.3. Джобни (обяд НЕ слагам!) само за вечеря за 2 човека Х 25лв. Х 5 дни = 250лв. (боже, колко ми се иска тази сума наистина да е вярна, но едва ли!)4. До тук БЕЗ да включвам обяд, шезлонги, биричка на плажа, цигарки други каквито и да е било екстри - екскурзии, разглеждане на забележителности и прочее = 1 650лв. .almatorur.net (не че са добра агенция, просто давам пример):7 дневна почивка в 4!!! звезден хотел за - 800лв. Х 2 човека = 1600В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:-7 нощувки със закуска и вечеря в Корфу в хотел Corfu Garden Village 4* -Престой в Йоанина (около 4 часа);-Полудневна екскурзия на столицата Корфу с лицензиран екскурзовод и превод на български (продължителност около 4 часа) ;-транспорт с луксозен автобус с двама шофьори;-ферибот Игуменица Корфу Игуменица;-представител на Алма Тур по време на цялото пътуване;-медицинска застраховка Assisstance.ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:-Входните такси за посещаваните обекти: Ахилион - 4!!!! евро; -ферибот в Йоанина до острова на Али Паша 4!!! евроАз лично съм ходил на тази почивка - НЯМА ТАКИВА УСЛОВИЯ - в България, в 5 звезден хотел имат още 5 години за да настигнат този 4* от Гърция!!!!!
45
0
 
0
 
! Отговори
ilia преди 15 години
Kym nomer 41, Pich ti si mnogo nazad s materiala. Vlez v expedia i vij cenite. Az lichno hodih na more na Kanarskite ostrovi za 600 leva paketna cena, povtarqm 300 evro s vkluchen samoleten bilet ot Barselona do Tenerife i obratno i 6 noshtuvki v 3-zvezden hotel. Bileta mi do Barcelona izleze 500 leva s Alitalia. Taka che ako obichash hodi se grymni nqkyde s tezi ceni kym 1000 Evro. Tova ne e taka nikyde nqma takava skypotiq, kakto i che kafeto na Zapad bilo skypo. Emi edno qdene ama qko qdene zaedno s dobro obslujvane ti e 6-7 Evro. Taka che ne znam koi ti gi snasq tiq informacii, no na Zapad si e dosta dobre kato obslujvane i ceni, a nashte se stremqt da gi zadminat na ceni bez da podobrqt gram obslujvaneto - spravka Letishte Sofia - nai-skypoto barche v celiq Evrosyuz - na Heathrow i v Geneva e po-evtino mamka mu.
44
0
 
0
 
! Отговори
и ловец съм и рибар преди 15 години
номер 40. Само един въпрос имам към теб. Дай ми пример за поне една услуга, която е по-добра според теб в чужбина. Дали ти се усмихва сервитьора или не? Това ли имаш предвид. Аз лично например не държа сервитьора който ме обслужва да ми се усмихва мазно и да е вежлив с мен, а зад гърба ми да ме псува наум. Дай пример за една услуга. Повече храна на шведската маса ли ти дават?
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Никога повече няма да отида на почивка на Българското Черноморие! Там е отвратително, обслужването е небрежно и навсякъде е чудовищно мръсно! Тая година през юни почивахме с жена ми в 5-звезден хотел в Анталия в Турция. Всичко ни излезе на човек по 670 евро за 8 дни-7нощувки-ултра всичко включено-двупосочен билет за самолет-трансфер от летището и накрая до летището! Обслужването беше перфектно, персонала е приветлив, храната изобилна, чистотата в хотела в стаите и около басейна - направо невероятна. Както казват младежите - нема такава почивка!Никакви забележки, а ние сме капризни клиенти!Беше разкошно и не съжалявам нито за една стотинка от парите!!! Наесен или догодина ще отидем пак!
42
0
 
0
 
! Отговори
пролетарий преди 15 години
След няколко години като свърши евтиния алкохол и чужди туристи няма да има . Ама на тях пука им те си "изпраха"мангизите. Как от съюза ще повярват че сме бедни от сутрин до късен здрач керваните от коли не секва Скъпо било горивото не не е верно . Това е за робите в собствената си страна. Страна на феодалния капитализъм.Нищо не може да се промени . Вече е ТВЪРДЕ КЪСНО.
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Първо едва ли има държава в Европа в която да не съм ходил ,включително и бившите соц. Румъния ,Полша,Чехия Унгария и т.н. Просто такава ми е работата търговски представител съм. Но ти едва ли някога си ходил на вън - хотели с 4 и 5 звезди за 800лв. и то със самолетните билети ти да не ходиш но почивка за 1 ден? Трябва да ти кажа ,че под 1000 евро за седмица няма да влезеш в хотел по-голям от 3 звезди. Недей да четеш брошурки или да разказваш съчинения и да лъжеш хората .
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пич, явно си тинейджър, щом като твърдиш че морето сега е същото, както преди.Мноого повече плуват в него и мноого повече от бетон са изсрани около него. В общи линии един наш курорт прилича на ж-к Младост в час пик с тази разлика, че там някъде, около Горубляне, има и море ....За чужбина - нито съм ***, нито пульо, не живея на морето, но от 5 год ходя само по работа на нашето море, и то с отращение. В чужбина получаваш това, за което плащаш (Турция, Гърция, Тайланд, Мале, Египет - това са ми преките наблюдения). Не очаквам от никой да ме уважава, заради "сините очи", а да получа услугата, за която плащам. Оказва се, че там (Гърция и Турция) е много по евтина от тук.Това е, нищо сложно няма. А за мутрите и злобата - не ме интерсуват, да цъфтят, да ***, боли ме к...ра.
39
0
 
0
 
! Отговори
ilia преди 15 години
Vsichku mutri, deputati, psevdo biznesmeni s hotelishta, hoteli i hotelcheta po nasheto rodno Chernomorie da go duhat. Kogato razberat kak se pravi biznes i kak se zadyrjat klienti togava shte gi pozdravq. Spravka predniq weekend - otivame na plaja v 5 chasa, zavedenieto raboti , nikoi ne idva da ni obsluji shtoto seritiorkite bili izmoreni. V rezultat na koeto otivame i si kupuvame ot magazina. Estestveno sled cqla nosht pyt ot Sofia sme izmoreni, zaspivame i se sybujdame v 11 i 30 plaja pylen, kupon jeni qsna rabota. Namirame si hotelche, na sledvashtiq den otivame pak v syshtiq bar pri polojenie che predniq den ot 3 kafeta 4 vodi i dve biri imame 25 leva smetka, onezi ni kazvat - momcheta poneje vchera imashe hora deto si nosili ot magazina i chadyra i shezlonga na plaja bili po 6 lv parcheto dnes bara ima 30 leva zadyljitelna konsumaciq. Seshtate se kakvo gotino ni stana che nqkoi ni kara da pravim neshto nasila nali? Taka che za vsichki psevdo turisticheski biznesmeni s razni hotelcheta, restorantcheta i t.n. - da go duhat i edin chovek da ne im stypi na plajovete, hotelite i zavedeniqta.
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Явно ловците и рибарите са доста откъснати от цивилизацията и не знаят, че за Турция все още е необходимо да се пътува със задграничен паспорт
37
0
 
0
 
! Отговори
и ловец съм и рибар преди 15 години
между другото този процес на преоткриване на курорти в чужбина е напълно нормален и е желателен. Това обогатява културата на българина и го учи на доста неща. За шведската маса доста българи се впечатляват, и това е разираемо. Аз също за първи път като бях на хотел с шведска маса 99 година не можах да стана от масата от преяждане :) :) Направо ги смаях колко мога да изям :) :) беше в България но никой не ме е гледал накриво
36
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 15 години
Номер 34 сущо май никаде не е мурдал по далеч от Сънито :)Много са ми смесхни такива хора, никаде не са си показвали носа извън БГ оба4е се правят на мноооооого компетентни :)))