Над 17% поскъпване на газа прогнозира „Булгаргаз”

През декември дружеството внася предложение в енергийния регулатор
Обновена: 15 ное 2011 08:34 | 14 ное 2011 19:15,
97
Над 17% поскъпване на газа прогнозира „Булгаргаз”
Снимка: Булфото

„Булгаргаз“ прогнозира поскъпване със 17,61% на природния газ през първото тримесечие на 2012 г. Според разчетите на компанията цената трябва да бъде 699,05 лв. за хиляда куб. м.

Това е със 104,68 лв. повече от утвърдената от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) цена за четвъртото тримесечие на 2011 г.

От „Булгаргаз” припомнят, че през 2011 г. енергийният регулатор всяко тримесечие е утвърждавал по-ниски от предложените от газовото дружество цени с общо около 14,5%.

Това, заедно с високите цени на алтернативните горива, са основните причини за прогнозираната стойност на природния газ от 1 януари 2012 г., аргументират се от газовото дружество. Също така трябва да се има предвид и повишеният обменен курс на долара спрямо лева.

Посочената прогнозна цена може да бъде променена в известна степен до внасяне  на официалното предложение на „Булгаргаз”, което ще стане в началото на декември.

За последното тримесечие на тази година „Булгаргаз” поиска вдигане цената на газа с почти 14%, но комисията за енергийно регулиране позволи увеличение с малко над 8%.

Още икономически новини в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
3
 
! Отговори
ННН преди 12 години
АХАА,ЯСНО ИЛИ...ХАХАХАХ,ЯСНО!! ТА ЯСНО Е,ХАХ,ЧЕ БУГРАСКИЯ НАРОД Е ОТ ***,А ДЕМОКРАТИТЕ И ЧИСТНИЦИТЕ СА ГЕРБЕРЧЕТАТА!!ТАКА ЛИ,ХАХА!!А 2 МЛН.ИЗБЯГАЛИ НАВЪН ОТ КОИ СА,ПИТАМ!! ПИТА СЕ ДОКОГА САМО?:-))ДОКАТО СЛЕД 1-2 Г. СЕ СКАПЯТ И ВСЕ ЕДНО НЕ ГИ Е ИМАЛО-КАКТО И ТИЯ КОИТО БЯХА ПРЕДИ ТЯХ! СЛЕД КАТО СЕ РАЗКАПЯТ-НО И ОТМЪКНАТ МИЛИОНЧЕТАТ НАРОДНИ-ЩЕ Е ОСТАНАЛО ТОВА,КОЕТО ВИНАГИ ОСТАВА В БГ-ЕДИН ПОГРОМ!! ДАЙТЕ ИМ ДА СИ ИЗКАРАТ МАНДАТА-КАТО И НА ПРЕДНИТЕ-ЗА ДА СИ СВЪРШАТ "РАБОТАТА" ДОКРАЙ ПО ПОГРОМА!
76
4
 
19
 
! Отговори
до 75 преди 12 години
По-гнусни комунисти от ГЕРБ няма.
75
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе вие *** съвсем изкукахте след като загубихте президентските избори. Преди това ежедневно пророкувахте, че смешника Калфин е бъдещия президент, а аз ви подигравах, даже и няколко стихчета му посветих на тоя *** и познах, че некадърник като него никога няма да стане президент, щото е тъпо комунистическо същество. Сега пак ще позная, като ви кажа, че Борисов ще стане за втори мандат премиер, ако щете и шистов газ да пропикаете, това е положението, власт вече няма да видите! А иначе ако наистина пропикаете от яд шистов газ най-после ще има някаква полза от вас! Иначе сте много вредни за страната ни, вредители които отгоре на всичко са безочливи *** с антибългарска закваска още от Комунистическия интернационал.
74
0
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
vie 4uxte li novinata *** 6teli da gi integrirat bezplatno zdraveopazvane,obrazovanie,i vsi4ko ex 6to ne sam ***,da me integrirat
73
1
 
17
 
! Отговори
къде сте?? как е?? преди 12 години
къде са "новите" ,от "друг" вид БГ юнаци-т.нар.Гербери ?? къде са да кажат те ще плащат ли тия цени,доволни ли са....или като верни избиратели ще бъдат -само те-опазени и зашитени от тия цени,а?? ще ви дам едни САМО първи 100 дни,800 дни или САМО 2,5 год.!! все е малко,все е САМО!!И какво се чака,народе изкуфял...да мине поредния мандат,да донатоварят влаковете с имането народно,да излязат във вечна отпуска и..ще търсите скедващите ***...щото много ви трябват,а??напротив- власт от ЕС в БГ !!
72
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
a taka i toka 6te poskapva s tolkova ako ne i pove4e ,pak bunacite se redqxa na opa6ki da glasyvat,xa,xa,xa kakto se smee profesor Vu4kov
71
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Алооо комуненцатаболят ли ви още дупенцатаа сърбят ли ви, ако ли даидете пак при Доган ага!С по-здрав поздрав ващ Мустафа ***!При желание ще ви онождам на бял чаршаф и ще останете предоволнинищо че дупенцата вище са малко болнино бързо ще ви минеи ще бъдете щастливи а коментарите ви по-дръгливи!Червени свраки кресливи!
70
1
 
0
 
! Отговори
верен преди 12 години
докато в БГ не направите чистка на комунозиродите -"нови" бизнесмени,които въртят вашите,народни,ограбени пари..така ще е! може да си отлагате още и още тая чистка..до 23 век я отложете...но накрая ще трябва да се извърши.Изтървахте питомното 90/91 г. ,но и дивото не гоните,а отлагате и отлагате тая гонитба нужна на вече не питомното,а дивото!Колкото повече отлагате ...толкова повече пошръклявате и подивявате!!През чистки назад във времето са минали и близки,и далечни страни..и затова са напред!
69
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 64Кои са "червените"?Че нещо се пообъркаха боите.
68
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На другарите педалицелувката на Доганоще по дупенцата им париа СерГейко е най-преебани сега гледа като насранно това не му пречи вечер по ТВ да се репчино напоследък нещо взе да омеква изведнъжкато *** на дъждтози нежен женски мъж
67
2
 
5
 
! Отговори
финалното решение преди 12 години
Не се отчайвайте, скъпи сънародници! Изход има - въжето и сапуна все още са евтини! А ако нямате пари - вземете въжето и сапуна от ближния си, след като той си свърши работата.
66
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чудите се защо вече няма много гербери по сайтовете?Ами изборите минаха и парите на Цецо свършиха.........и така до следващите избори.Тогава пак ще "има" много гербери и много пари.
65
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добрите новини от днес:По-скъп газКъщи за мангалитеЕдни 300 милиона са изчезнали от Мин. на земеделиетоЗъбите ще ни ги вадят без упойкаС ГЕРБ до гроб!
64
11
 
2
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Ооо да! Става ми приятно на душата като виждам как червените ***, тръшкат се, пикаят газ и сипят ругатни! Идилийка :)
63
4
 
0
 
! Отговори
lainomet преди 12 години
муаааа, ко мом изсерем толко, сите че ви умажем бе уеииии
62
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
61Може ли да си е..еш майката?!Без извинение ***!А решението Е ....с камъни пред парламента както стана 1997година!!!
61
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
EDINSTVENIA NA4IN ZA SPRAVIANE S KRIZATA E TOTALNO OZAPTIAVANE I SMAZVANE NA SVETOVNATA BANKOVA I FINANSOVA VARHUSKA I PRE4UPVANE NA IMPERIALISTI4ESKITE I NAMERENIA!!! A EDINSTVENIA NA4IN TOVA DA STANE E MASOVO IZLIZANE NA PROTESTI . SVETA VE4E GO PRAVI,A NIE KOGA??????????????????????????????????????????????????
60
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бъди така добър герберска подлого да не замесваш разни БКП-та и т.н.!!!Крайно време е да се разбере че няма сини,чербени,розови и пембени!!Има можещи и неможещи!Има крадливи и по-малко крадливи!Има умни и глупави!Е.....тези са глупави,много крадливи и НИЩО НЕ МОЖЕЩИ!!!
59
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми кат поскъпва се отказваме докато поевтинее...Който може дига комини и почва да влачи дърва и въглища или да ползва ток... Щом ще ни изнудват то си има ответни реакции и не е казано че пък газта е единственото което трябва и може да се ползва....Още преди да свикнем с газта гледат да ни откажат от нея.
58
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе ,а как ви говореха Боко и ДянкOFF преди изборите,а?"Имаме новини за заплатите и много други ама няма да ги кажем за да не изглежда ....ПРЕДИЗБОРНО" ХА-ХА-ХА,хайде сега лапайте *** СЛЕД ИЗБОРНО баламурници!