Гърция с отказ от предоговарянето на програмата

Атина ще ускори структурните реформи, посочи гръцкият финансов министър
Обновена: 6 юли 2012 13:13 | 6 юли 2012 13:08, Бойчо Попов
30
Гърция с отказ от предоговарянето на програмата
Снимка: Ройтерс

Новото гръцко правителство се отказва засега от плана да предоговори спасителния пакет за страната заради предупрежденията, че предложенията му ще бъдат отхвърлени от международните кредитори, пише FT.

Финансовият министър на Гърция Янис Стурнарас твърди, че управляващата коалиция ще трябва да ускори реформите, преди да иска облекчаване на условията по програмата.

"Изпълнението на програмата изостава от графика и не можем да искаме каквото и да било от кредиторите ни преди да наваксаме", коментира Стурнарас пред изданието.

"Има светлина в края на тунела, но тунелът е дълъг", допълни той.

Още по време на предизборната кампания коалиционните партньори обещаха да издействат някои облекчения от международните си кредитори. Премиерът Андонис Самарас обеща също така да ускори структурните реформи и приватизацията и да работи за създаването на нови работни места.

Гърция официално призна, че изостава с ключовите структурни реформи, включително на данъчната администрация, която е насочена към борбата с укриването на данъци.

Изпълнението на бюджета тази година също е извън договорените с кредиторите на страната граници, въпреки подобреният контрол на разходите.

Още новини за икономиката на Гърция четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: дълговете на Гърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
до 25 преди 11 години
1. Лъжеш, че си бил в Гърция, щом казваш, че бензина бил по-евтин. 2.Какво да коментрирам лъжи на пропагандатори... Иначе да, за момента със сигурност живеят по-добре от нас...
20
0
 
1
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Oгромния БВП на Гърция просто е един мит и балон, надут за нуждите на КРЕДИТОПОЛУЧАВАНЕТО! Сега, когато на дневен ред идва КРЕДИТОВРЪЩАНЕТО, този балон ще се спука с гръм и трясък! И истината, ГРОТЕСКНАТА ИСТИНА за гръцкото благосъстояние, ще стане видна на цял свят! И ще служи като пример, КАК НЕ ТРЯБВА ДА СЕ УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВА!!! Но кредиторите, не мога да се начудя на кредиторите! Гърция е държава, с която не трябва да се водят НИКАКВИ ПРЕГОВОРИ! Каквото могат да вземат, да вземат и да бягат от там - всеки ден, месец и година ще им носят НОВИ И НОВИ ЗАГУБИ!
19
0
 
1
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Гърците нямало да свиват разходите, а щели да се борят с рецесията!!! Смешници! И КОЯ Е ГЪРЦИЯ В СВЕТОВНАТА ИКОНОМИКА? И как Гърция ще спре рецесията! Че това изобщо не е само гръцки проблем! Такива по-големи и по-велики от Гърция стоят смирено мирно пред рецесията, Гърция щяла да я бори! То е видно, че и сами не си вярват, но КРЕДИТОРИТЕ им ИЗОБЩО НЕ ГИ РАЗБИРАМ! Май не са и чували поговорката "ПО-ДОБРЕ КРАЙ С УЖАС, ОТКОЛКОТО УЖАС БЕЗ КРАЙ"!!!:0)))
18
0
 
3
 
! Отговори
До 666666 преди 11 години
По това можеш да разбереш,колко са прости твоите приятели!Нещастниците си мислят,че като си върнат драхмата ще си върнат и ДЖАБА лефта, където вземаха от целият свят толкова години!Има опашки от млади лекари,чакайки за превод да отиват в Германия.
17
8
 
3
 
! Отговори
666666 преди 11 години
Абе аз не знам кое е вряно и кое не за Гърция, дали Евростат лъже и дали ще надуват кавала. Обаче... миналата седмица бях в Гърция. Та какво видях там? 1. Кръчмите пълни досреднощ; 2. Пълно с нови коли; 3. Бензина е по-евтин отколкото тук; 4. Пълно е с млади хора, никой не бяга. Единстевното нещо, което ми споделиха моите домакини е че искат да си върнат драхмата. Та това е гръцката криза. Хайде направете сравнение по тези 4 точки и ще разберете кой е наистина в криза!!!!
16
3
 
8
 
! Отговори
6 до16-ти преди 11 години
Щом вярваш на Евростат значи наистина не си се събудил 19-ти правилно ти е написал че вярва на джоба си а не на евростат. По твоята логика обаче ако вярваме пък на Бойкостат значи сме задминали повечето държави в Европа.
15
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има и по-лошо развитие на нещата, Германия да си въведе марката и да каже на Гърция Италия и Испания оправяйте се с еврото щом сте толкова отворени, е те тогава ще видят всички кон боб яде ли магаре оцет пие ли и кой ще пие узо и кой ще прави сиеста,
14
4
 
4
 
! Отговори
do 13 преди 11 години
Експорта на Гърция е с 20% по малък от експорта на България ......ima6 pravo ! iznasiat mnoooooogo po-malko ***,*** i kradci !
13
5
 
10
 
! Отговори
16 преди 11 години
Не сравнявай покупателната стойност на лева преди 10 години и сега. А и ти, ако вярваш на Евростат, аз вярвам на джобовете си, а те не са съгласни с Евростат.
12
5
 
8
 
! Отговори
14 преди 11 години
14, Не си честен, човече. Ние не сме седнали със скръстени ръце.... дълбаем дупка за да затънем още повече :) А гърците никога няма да ни посетят в нашия ад, защото на тях всеки месец им правят по няколко милиарда подаръци.
11
2
 
7
 
! Отговори
Бай Иван преди 11 години
а покупателната способност колко ни е паднала за тези 10 години
10
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
6, това са пълни глупости, че потъваме! Според евростат средният доход на един българин се покачи от 3000 на 9000 лева на година за последните 10 години. Това си е ръст от 200% на стандарта само за 10 години, но разбира се и 9000 лева на година доход е доста малко спрямо заплатите на запад.
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да бе, да! всички кредитори им казаха в последните дни недвусмислено, че нямат намерение да предоговарят каквото й да е - гръцкото правителство се било отказало, дрън-дрън, та пляс!
8
3
 
29
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Гърците отиват на...там,където ние сме...стигнали,седнали и ги...чакаме.
7
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Експорта на Гърция е с 20% по малък от експорта на България и въпреки това заплатите им са все още с пъти по високи от бългаските (поне на тези които имат работа!). Има още много да се реже от стандарта на гърците докато си дойдат на мястото!
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има светлина в края на тунела! Виждат се фаровете на бързия влак от Бургас :-)
5
7
 
21
 
! Отговори
шут отзад преди 11 години
Получиха каквото заслужаваха - шут отзад! Ти бива ***, ама тяхното надминава всякакви граници! Гърците очевидно никога няма да порастнат да станат европейци.
4
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам дали те потъват ама ние сме потънали отдавна по лошото обаче е че вместо да се опитаме да изплуваме ние продължаваме да дълбаем надолу.
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще има пак барикади по границите наесен.
2
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Има светлина в края на тунела, но тунелът е дълъг", -----------------------------вие гоните светлината в тунела, а отвън МВФ, СБ и ЕС строят и го удължават.