Руснаци, украинци и беларуси напират за почивка у нас

Икономическото министерство прогнозира сериозен ръст
Обновена: 17 юли 2012 14:57 | 17 юли 2012 10:53,
112
Руснаци, украинци и беларуси напират за почивка у нас
Снимка: БТА

Зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов прогнозира успешен летен сезон за българския туризъм.

"Като цяло на всички пазари има интерес за почивки в България. На база предприетите действия за облекчаване на визовия режим и откриване на допълнителен брой изнесени визови центрове в Русия, Украйна, Турция, страните от Персийския залив, наблюдаваме ръст на чуждестранните туристи, различен за отделните пазари", коментира той пред "Фокус".

Според Маринов очакванията за ръст между 10-15% на руския пазар се оправдават, защото като брой издадени визи ръстът е 15% спрямо миналата година.

"В края на юни има ръст от 75% на туристите от Украйна спрямо 2011 година. Същата ситуация се наблюдава и за Беларус. На този пазар повишението спрямо миналата година в края на месец юни е от 31%", отчете зам.-министърът.

По думите му данните на големите туроператори, изпращащи британски граждани на почивка у нас, също сочат ръст от около 10% за летния сезон.

"На пазара в Германия ще има лек ръст спрямо миналата година. В подкрепа на тези факти говорят данните, които имаме от летищата във Варна и в Бургас за увеличен брой чартърни полети и обслужени туристи. Добре се развива пазар Сърбия, Македония, Румъния. Данните са обнадеждаващи и очакваме успешен сезон", допълни Иво Маринов.

Той твърди, че върху вътрешния туризъм положително влияние оказват инвестициите, направени в пътната инфраструктура - пускането в експлоатация на пътния възел "Меден рудник" между Бургас и Созопол, Лот 3 на автомагистрала "Тракия" от Нова Загора до Ямбол и предстоящото откриване до Петолъчката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
6
 
! Отговори
Уорлик преди 11 години
Защо не пишете какъв е ръста на летовниците от САЩ? Отново подценявате усилията, които полагам последните 3 години!
70
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В България да попаднеш на скапан хотел и плаж е почти 100%, даже и да си ходил преди това там. В Халкидики вероятността да се прецакаш е по-малка - около 80%.
69
4
 
3
 
! Отговори
Румен преди 11 години
Поздрави от Сен Тропе
68
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
най-хубавите курорти в европа са в хърватия и сардиния, халкидики е ***, а за черноморието и турските курорти да не говорим. отделно при нас туризмът винаги ще е провален заради манталитета на обслужващия персонал, администрацията и държавата.
67
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
русия, украйна, беларус, румъния са на изток!!! и никакви лот 3 и подобни глупости не им вършат работа. немците и англичаните кацат на бургаското и варненското летища. стига сте лъгали - тракия, марица и подобните му не помагат на туризма, а на турските гастарбайтери да преминат през Бг по-бързо. Бургас няма и работещо пристанище, така че не ми излизайте с басни как се е подобрил бизнесът. Същото като голф игрищата - строят се заради 20 човека в държавата.
66
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Плюят разни ***, които нямат пари за море! Кой му пука за вас. На морето е страхотно!
65
4
 
8
 
! Отговори
Халкидики преди 11 години
Кое му е евтиното на Халкидики? Скапан хотел е 100-200 лв. на вечер, бирата между 5 и 10 лв, обяд за двама 50-100 лв. Не че е лошо, но съвсем не е евтино, както тук пишат разни лапнишарани, които никога не били там.
64
5
 
8
 
! Отговори
Евгени преди 11 години
Поздрави от "бетонната джунгла" Слънчев бряг! Такава красота, спокойствие, забавления и уреденост няма в никой курорт на Балканския полуостров!!!!
63
4
 
4
 
! Отговори
до 78 преди 11 години
7.цени по евтини или равни на БгИСТИНАТА Е ГЪРЦИЯ -ХАЛКИДИКИ --искаш да кажеш, в пъти по високи от БГ?!Кръчмата там излиза 5 пъти по-скъпо.
62
3
 
14
 
! Отговори
Бо преди 11 години
Чудесно, нека се наблегне на дащни рускини и крехки украинки (с чисто национален интерес де) - да разнообразим генофонда, пък и без това седят на сухо при техният мъжки недоимък и не да последно място да се постегнат нашите кифли, че се отпуснаха нещо!
61
1
 
4
 
! Отговори
Пустиняк преди 11 години
а когато навлязат молдовските и татарските туристи, тогава вече съвсем имиджово ще дойде. летна отмора за най-бедните народи и обществени сегменти в Европа...... Беларуси, хахаха
60
4
 
9
 
! Отговори
do 70 преди 11 години
Извинявай, ама на Албена няма 4 лентов булевард със светофари както на Сл.бряг. То в София бул.България има по малко трафик от тоя в "сънито" егаси ! На Албена се почива, а на Сл.бряг се купонясва това е
59
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и за кога го очакват?то сезона свършва-а тука идват техните БЕДНЯЦИ и селендури,да поркат и да покецват евтините българки...богатите са на други места
58
2
 
5
 
! Отговори
Яна до 71 преди 11 години
ти си ментално увреден, злобата е пагубна
57
8
 
5
 
! Отговори
do qna 69 преди 11 години
обикаляш а ку..во вееш си шундарата по мутроморието аааа??? а аз да ба4кам тука като скот у софето за 300 лв ако те хвана схте станеш главна героиня от филма- I spit on your graves-- бугарски *** ше ми вее *** по морето през седмица аи сиктир ***
56
10
 
9
 
! Отговори
Яна преди 11 години
не знам какво толкова не ви харесва, аз се върнах вчера от Сл. бряги с 2 приятелки си изкарахме супееер, след 2 седмици пък ще обиколим на юг от Бургас
55
4
 
9
 
! Отговори
Варна преди 11 години
Ами като искате спокойствие ходете на север бе ! Вие се тъпчете на южното черноморие , където плажовете са супер, но са малки да съберат цялата софийска зган , после ревете. Който иска парти с Армин ван бюрен , отива на Сл.бряг. Който иска спокойствие ,отива на Албена или на Иракли на палатка . Защо трябва да плюете , май някой има изгода от това ?
54
4
 
11
 
! Отговори
Соня до 64 преди 11 години
а в моите очи Гърция е една гола напечена скала почти без плажове или с каменисти такива и вътре пълно с таралежи! Турция мммм няма такова качество, обслужване, отношение, вкусна храна и т.н.
53
3
 
5
 
! Отговори
ES преди 11 години
Така е пич пълно е с провансчета...Те и без това имат три месеца да бачка, ама като ги гледам само висят по форумите..Соня- Турция предлага по различен тип туризъм и услуги от Гърция...Също става, но лично аз не си падам по него.
52
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малко градче с къщички потънали в зеленина и зукуми с опияняващ аромат.Малки семейни ресторантчета с вкусна храна.От заведението те черпят с узо или диня сладка като нектар.Кристално чисто море.Плажове полупразни.Има малки местенца,където има сложени чадъри с шезлонги.Много често никой не идва да ти вземе 3-то евро за тяхното ползване.Останалата част от плажа е на разположение на летуващите.Това е Гърция през моите очи.

Спонсорирани публикации