Руснаци, украинци и беларуси напират за почивка у нас

Икономическото министерство прогнозира сериозен ръст
Обновена: 17 юли 2012 14:57 | 17 юли 2012 10:53,
112
Руснаци, украинци и беларуси напират за почивка у нас
Снимка: БТА

Зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов прогнозира успешен летен сезон за българския туризъм.

"Като цяло на всички пазари има интерес за почивки в България. На база предприетите действия за облекчаване на визовия режим и откриване на допълнителен брой изнесени визови центрове в Русия, Украйна, Турция, страните от Персийския залив, наблюдаваме ръст на чуждестранните туристи, различен за отделните пазари", коментира той пред "Фокус".

Според Маринов очакванията за ръст между 10-15% на руския пазар се оправдават, защото като брой издадени визи ръстът е 15% спрямо миналата година.

"В края на юни има ръст от 75% на туристите от Украйна спрямо 2011 година. Същата ситуация се наблюдава и за Беларус. На този пазар повишението спрямо миналата година в края на месец юни е от 31%", отчете зам.-министърът.

По думите му данните на големите туроператори, изпращащи британски граждани на почивка у нас, също сочат ръст от около 10% за летния сезон.

"На пазара в Германия ще има лек ръст спрямо миналата година. В подкрепа на тези факти говорят данните, които имаме от летищата във Варна и в Бургас за увеличен брой чартърни полети и обслужени туристи. Добре се развива пазар Сърбия, Македония, Румъния. Данните са обнадеждаващи и очакваме успешен сезон", допълни Иво Маринов.

Той твърди, че върху вътрешния туризъм положително влияние оказват инвестициите, направени в пътната инфраструктура - пускането в експлоатация на пътния възел "Меден рудник" между Бургас и Созопол, Лот 3 на автомагистрала "Тракия" от Нова Загора до Ямбол и предстоящото откриване до Петолъчката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
или Турция да ...нищо общо с алкохолния туризъм в бг
50
7
 
7
 
! Отговори
Соня преди 11 години
каква Гърция какви глупости,истината е в Турция просто няма такова качество и добре замислени курорти!
49
4
 
6
 
! Отговори
пич преди 11 години
До:ESТака е...тук драскат само провансчета морски....
48
10
 
6
 
! Отговори
пич преди 11 години
До:радио СозополЕ *** си е тъпо....да *** пълно...руснаци-пияндури също...не ходят в Гърция,защото не могат да си платят поркането...а тук.....смучат ли смучат ментета...А на мен в офиса си ми е супер...за разлика от теб,който разчиташ на някой лев през лятото като си даваш *** под наем.....а зимата?!!!!какво правиш,бе отворко.....изпадаш в депресия..че виж няма работа...
47
13
 
12
 
! Отговори
ES преди 11 години
Хич не ме и вълнува, кой броди по бетона и мръсотията...Отдавна не стъпвам там. Нито стотинка за тея ***... Истината се казва Гърция и всички нормални хора ща го потвърдят...
46
2
 
6
 
! Отговори
каква идилия ! преди 11 години
Ами то и в Гърция има баланс на туристи . 35% шопи, 30% макета, 35% сърби :))Супер, просто нямам думи ...
45
2
 
4
 
! Отговори
до 53 преди 11 години
Вярно е, не са като българските-но стават...
44
5
 
12
 
! Отговори
do 51 преди 11 години
Ама те в Гърция имат ли плажове ? Само каманаци са там по Халкидики !
43
7
 
8
 
! Отговори
ИДЕ преди 11 години
Единственото лошно нещо по черноморието е БЪЛГАРИНЪТ. Той погубва хубавите ни плажове и прироа с *** си, незаконното си строителството, гръмогласието си, простотията си, чалгата си, селянията си, тарикатлъка си - отидете на море в началото-/средата на Юни, тогава по черноморието има само чужденци, не се чува българска реч, истински РАЙ е. Пристигне ли *** - майка плаче. Както обичат да казват чужденците за България - хубава държава, ама населена с българи!
42
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ми то реално и гръцките плажове са по-близко до София от черноморието, но по-добре да се харчат парите в българия а? *** :Д
41
12
 
7
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 11 години
Браво на Бойко най добрият премиер от 60 и повече години нсам!!
40
4
 
23
 
! Отговори
МОРСКИ преди 11 години
Точно руснаците са си доста културни по черноморието - от началото на лятото един руснак не видях, който да крещи, да се държи невъзпитано или пък още повече да е пиян. Същото обаче въобще не мога да кажа за шотландци и англичани - изпият 2 бири и се направят на кучета, не знаят къде се намират, крещят, трошат, стават агресивни. За българите пък не ми се говори - идват на черноморието главно през уикенда, няма такива ***, крещят, оставят си фасовете и *** навсякъде, селения до шия.
39
4
 
17
 
! Отговори
Морето преди 11 години
Добре, че са братушките да ни спасят за пореден път сезона, че иначе сме го окъсали отвсякъде.
38
6
 
10
 
! Отговори
sofia преди 11 години
И ние не сме умрели за вас селяци ама ща се насам ви влече...
37
6
 
12
 
! Отговори
varna преди 11 години
Не сме умряли за вас софиянци ! Букурещ е 3 -4 милиона . Разтоянието до Варна е 250 км. Нали се сещате къде са руманяските през уикенда ? Жокер- не , не са в мамая ...:))
36
13
 
8
 
! Отговори
DDT преди 11 години
Да изясним заглавието: Руската, украинска и беларуска *** напира за почивка у нас, платежоспособни руснаци, украинци и западни туристи бягат надалеч...
35
1
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
поносими цени в пердишния постинг
34
12
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
Кой е толкова луд, че да ходи на нашето Черно море, когато за приблизително същите цени може да отиде в Турция например? С още малко ще отиде примерно в Гърция, а на съвсем поносими жени може да отиде в Испания и да си почине като хората.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Propusnali ste top naciata - moldovci. Teia vsichkite sa kato marokanski skakalci - v restoranta sled tiah i pomia ne ostava. Ne znam koi ima smetka ot takova "svaliane na gashtite"..
32
1
 
1
 
! Отговори
do 29 преди 11 години
поредния ***,изкарал 2 лева повече и решил,че е хванал свети Петър за шлифера.аман от комплексирани селяци/селяните не влизат в тази категория/.

Спонсорирани публикации