Квестори и одитори започнаха проверката на КТБ

БНБ повтори ангажимента си одитът да приключи за 10 дни
Обновена: 25 юни 2014 15:09 | 25 юни 2014 15:07,
45
Квестори и одитори започнаха проверката на КТБ
Снимка: Ройтерс

Проверката на състоянието на Корпоративна търговска банка (КТБ) и дъщерната й банка Креди Агрикол България е започнала, съобщава БНБ.

В процеса на оценка на активите, пасивите, кредитния и инвестиционния портфейл назначените квестори ще бъдат подпомагани от одиторските компании „Делойт Одит“ ООД, „Ърнст и Янг“ ООД и „Афа“ ООД, докато в "Креди Агрикол" работи само „Афа“ ООД.

Централната банка потвърждава ангажимента си проверката да завърши в рамките на десет работни дни, както беше съобщено в неделя.

От БНБ съобщават още, че има смяна на квесторите, които трябва да управляват банковата група. Станислав Лютов и Елена Костадинчев, които първоначално бяха пратени в Креди Агрикол България, ще се заемат с КТБ.

В Креди Агрикол България пък влиза Христина Стамова, която ще работи съвместно с Божидар Аршинков. Той е назначен на мястото на Славияна Данаилова-Велева.

Промяната цели големината на екипите на квесторите да съответства на обема на работата с оглед на различната големина на двете дружества от групата КТБ, поясняват от централната банка.

По-рано днес стана ясно, че БФБ спира търговията с КТБ на борсата за срока на специалния надзор, наложен от БНБ. Търговията ще бъде възобновена след края на тримесечния срок на надзора или до отпадането му.

Още банкови новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо тъпите квестори изгонихте 200 момчета, цялата охрана на банката. Те с какво са ви виновни? Освен да създавате безработица от готови обучени кадри друго нещо можете ли?
43
0
 
1
 
! Отговори
ДО 42 преди 9 години
ВАСИЛЕВ ДОРИ И ДА Е В БЪЛГАРИЯ-НЯМА ПРАВО ДА СЕ МЕСИ В РАБОТАТА НА КВЕСТОРИТЕ. ПИТАЙ ДЕЛЯН И ЦАЦАРОВ, ЗАЩО ДОКАРАХА БАНКАТА ДО ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ.ПИТАЙ СЪЩО И ДОГАН.ТАЯ БАНКА ОТ- ПОСЛЕДНА ,БЕШЕ ИЗДИГНАТА ДО- ЧЕТВЪРТА ПО ГОЛЕМИНА В БЪЛГАРИЯ И СЕГА Е МНОГО АПЕТИТНА . ИСКАТ ДА Я ПРИЛАПАТ И ДА ВЗЕМАТ ПАРИТЕ НА СОБСТВЕННИКА,КОЙТО ДЪРЖИ 50% ОТ АКТИВИТЕ НА БАНКАТА.ТОВА Е ПЛАДНЕШКИ ГРАБЕЖ!!
42
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А КЪДЕ Е МУСТАКАТИЯТ ОЩЕ ЛИ СИ ВЕЕ МУСТАКА У ВИЕНА? БАНКАТА МУ ФАЛИРА А НАШЕТО СЕЛСКО ТАРИКАТЧЕ СИ ВЕЕ МУСТАКО. УЖ БИЛ МАЖОРИТАРЕН СОБСТВЕНИК. ДВЕ СЕДМИЦИ ПРЕДИ ДА МУ ФАЛИРА БАНКАТА МУСТАКО СИ БИ КАМШИКА И ИЗЧЕЗНА ОТ ПОГЛЕДА НА ТЕЗИ КОИТО СА МУ ГЛАСУВАЛИ ДОВЕРИЕ И СА СИ ВЛОЖИЛИ ПАРИТЕ В БАНКАТА МУ. ЕТО НА ТОВА МУ КАЗВАМ ОТГОВОРЕН МУСТАК. ОМАЗА РАБОТАТА И ИЗЧЕЗНА. ВЗИМАЙТЕ ПРИМЕР ОТ ТАКИВА КАТО ТОЗИ МУСТАК. ТАКА СЕ СТАВА МИЛИАРДЕР. ИНАЧЕ ЩЕ РОВИТЕ У КОФИТЕ ЗА ***.
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прокопиев прилапва парите по изпитана схема. Първо купува апетитно държавно предприятие или се докопва до изгодна концесия. После ги залага срещу заем в банка. Накрая докарва фирмите до фалит или ги продава на офшорки. И разбира се, спира да си плаща повечето кредити.
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Близо 400 млн. лева е засмукал от български и чужди банки скандалният олигарх Иво Прокопиев. Само на родни финансови институции забегналият в Сингапур измамник дължи 175,3 млн. лева, а на чужди близо 223 млн. лева.
39
1
 
5
 
! Отговори
Gardeva преди 9 години
Повече от ясно е на всички, че в момента държавата стои зад гърба на Пеевски, защото много добре знаем кой управлява държавата задкулисно. Как беше създаден Делян Пеевски и кой му даде всичката тази власт не мога да разбера?
38
1
 
4
 
! Отговори
Jordan преди 9 години
Банката си е изрядна и не мисля, че е имала каквито и да било финансови проблеми. Всичко свързано с кризата е дело на Пеевски, така че за мен той е главния виновник в случая и трябва да си получи заслуженото час по-скоро. Повече от ясно е накъде отиват нещата докато ДПС са на власт.
37
3
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Банката е изрядна, ама насила я докараха до това дередже.Сега-нека да си мине по -реда с проверка .Чакаме ,обаче,виновните са суматохата да бъдат разследвани и наказани ,а Пеевски-да си плати задълженията.
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде са спали тия одитори в края на 2013 г. нали са същите фирми дето КТБ им плаща?!
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Две Прасета , две гнусни прасета, разнищиха цялата държава, в мъки да се давите вашта кожа, *** долни.
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единственото което ме притеснява е тази промяна на квестори в последния момент. Да не се окаже после, че имат нещо общо с Пеевски или майка му?!
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не думай! Сега за първи път чувам, че квестори ще влизат в КТБ!
32
0
 
3
 
! Отговори
Kosta преди 9 години
"Промяната цели големината на екипите на квесторите да съответства на обема на работата с оглед на различната големина на двете дружества от групата КТБ, поясняват от централната банка." - Еми значи си има логично обяснение. Нека изчакаме и видим какво ще стане, а медиите да се успокоят с тия публикации.
31
1
 
1
 
! Отговори
Илияна преди 9 години
Нека нправят. До тогава медиите да вземат да се успокоят и да не спекулират с информация. Има време до крайният резултат от одита на БНБ. А това, как ще протече той си е изцяло решение на БНБ
30
1
 
2
 
! Отговори
гого преди 9 години
Това са нормални процедури, всичко ще мине нормално .
29
2
 
1
 
! Отговори
мария преди 9 години
Нека проверяват, няма да намерят нарушения и всичко ще приключи .
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДжониНа 21 юли ще можеш САМО ДА ВНАСЯШ, но не и да теглиш... След 3 месеца... евентуално... може някой да си вземе парите...
27
0
 
1
 
! Отговори
бубулина преди 9 години
Интересно ми е тази смяна от какво е продиктувана, не е хубаво да се правят толкова много спекулации докато не минат всички проверки,.
26
0
 
2
 
! Отговори
Karina преди 9 години
Да видим какво ще заключат след проверката, но медиите трябва да спрат със спекулациите по тази тема, хората трябва да се успокоят малко.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
обраха на хората парите.да продават на виновкика всичко и да върнат депозитите на хората.