Руският газ може да мине през Гърция, Македония и Сърбия

Путин: Създаването на хъб на границата между Турция и Гърция зависи от ЕС
Обновена: 18 дек 2014 14:12 | 18 дек 2014 13:37, Елка Василева
100
Руският газ може да мине през Гърция, Македония и Сърбия
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Създаването на европейски газов разпределителен център на границата между Турция и Гърция ще зависи от европейските партньори, като от своя страна Русия е готова да работи в тази насока, заяви руският президент Владимир Путин на годишната си пресконференция.

Още по темата

„Искат ли те да имат устойчиви, гарантирани, абсолютно понятни доставки на енергийни ресурси от Русия, от които те крайно се нуждаят, без транзитни рискове? Чудесно, тогава ние ще работим, може през Гърция да стигнем и до Македония, може по-нататък да влезем в Сърбия, пак да пристигнем в Баумгартен /газов хъб/ в Австрия. Ако не искат, няма", каза руският президент. 

Що се отнася до Турция, Путин заяви, че в момента икономиката на тази страна расте и тя се нуждае от допълнителни ресурси. „Турските партньори поставят въпроса за увеличаване на доставките преди всичко на вътрешния турски пазар. И какво, ние да се отказваме ли? Имаме всички договорености с тях, свързани с формулата на цената, с графика на доставките“, посочи Путин, цитиран от РИА Новости.

На 1 декември Владимир Путин заяви в Турция, че при настоящите условия Русия не може да продължи реализацията на проекта за газопровод „Южен поток“. Като причина той посочи неконструктивната позиция на ЕС, както и че до момента не е получено разрешение от България за влизане на проекта в нейната изключителна икономическа зона.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Турците не пропускайте своя независима държава , че не харесват някои
64
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 12Аз лично се надявам нов народен съд да не видя през живота си, защото историята показва, че след последният такъв, държавата не е могла да се съвземе цели 45 години, да не говорим в момента с този преход.
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
balgaria q ypraliavat 26 god samo izmenici na rodinata narode zaspal zablyden ....
62
3
 
7
 
! Отговори
Ъц преди 9 години
Последният да загаси осветлението и да зотвори вратата след себе си!С общите усилия на "чужди доброжелатели" и нашенските предатели и продажници, планът по унищожаването на БГ е пред своя завършек.Жалко за наивноста и глупоста ни, с които сами доведохме нещата до този му край.
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а защо не през южния полюс?
60
5
 
16
 
! Отговори
Иванов преди 9 години
Не шамар, а шут в *** получиха наште псевдополитици. Слугинажа само това заслужава.
59
1
 
16
 
! Отговори
Защо се напъвате? преди 9 години
Не се блъскайте повече да мислите за Южен поток! Там където има държава, има и икономика, има нужда от енергоносители. Не виждате ли, че ние вече грохнахме от товара на банки, ЕРП-та, промишлени монополи, НЕК и какво ли още не! Ако не тази, то другата година след като потънем съвсем с тъпашкия си избор на политици и интелигенция, Турция ще ни предложи хуманитарна помощ и ще се настани тук-по Ран-Ът. Не кандисахте да се правите на фоби и фили и докато правехте номера самолета ви излетя! Ха-ха-ха
58
7
 
4
 
! Отговори
Сливянин преди 9 години
До Анонимец-66"Не пишат за свалянските народи какво е казал Путин"Аха, и това беше голямо изтрещяване - "На регионално ниво, отношенията на Русия със съседите й са "дружески и сърдечни",Само дето като се почнат славяните от поляците и се свърши с украинците никой не иска да чуе за руснаците вече. Спасибо Путлеру для это!
57
0
 
11
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
Винаги съм твърдял, че борче-бос и мениджър са две различни категории.Особено ако боса е и бил за 2г.пожарникар.Пък борчета- кметове дал госспод в нашата татковина.
56
1
 
25
 
! Отговори
реалист преди 9 години
Ние отдавна сме 99-тата дупка на кавала, никой не ни бръсне за нищо, изолирахме се от Русия, на път сме да се изолираме и от Запада, макар, че много господа се хваля точно с обратното.....Ако сега сме най-бедни, трябва да ви кажа, че вървим още надолу
55
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не пишат за свалянските народи какво е казал Путин, защото не им отърва. Истината боли за силните на деня. Не бива за се плюе по ***, хамериканците и еврогейците. Затова не пишат. А това в белия свят се нарича цензора.
54
0
 
4
 
! Отговори
ГЪРЦИЯ-ИТАЛИЯ преди 9 години
ПРОЕКТА НА ОСНОВНАТА ТРЪБА Е ДО ИТАЛИЯ!!!!! (ТУРЦИЯ-ГЪРЦИЯ-ИТАЛИЯ)ИТАЛИЯ ИМА РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИ ТРЪБИ ДО АВСТРИЯ И ФРАНЦИЯ!ОТ ГЪРЦИЯ МОЖЕ ДА СЕ РАЗПРЕДЕЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ-РУМЪНИЯ, И МАКЕДОНИЯ-СЪРБИЯ(Путин иска да каже, че няма да останем без газ!ОСНОВЕН РАЗПРЕДЕЛИТЕЛ Е ИТАЛИЯ, А ПО ТРАСЕТО И ГЪРЦИЯ!
53
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България ще строи интерконектор и хъб.
52
7
 
4
 
! Отговори
стоян петров преди 9 години
Наистина стига ни е занимавал с тая газ. Лягам газ, ставам пак газ, обядвам газ. Приказки за наивници. лошото е, че българите му се връзвате. Той ви казва вижте колко сте прости, защото тръбата няма да мине през вас. И българчето кима с глава , да ние сме прости. Вместо да му ревнете да си гледа рублата и да не ни занимава с простотиите си.6
51
3
 
9
 
! Отговори
до 60 преди 9 години
Да, Германия направи Северен Поток, защото проектът е 40% НЕМСКА собственост, газта се доставя директно от Русия до Германия и немците ПРОДАВАТ. Освен това немците го направиха със СОБСТВЕНИ ПАРИ. Хайде сравни сега с наший бай *** или Пурко от 'Г-н за един ден' - нямаме пари за проект, даваме си територията транзит, няма ние да продаваме газ, нямаме подписан нито един договор за приходи, данъци, количества и си харизахме даже и транзитните такси за 25 години напред, заедно с плажовете???
50
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за десети път ви казвам, че ние никога нямаше да станем 'енергиен център', 'разпределителен хъб', 'енергийна борса' или каквото там дрънкат говедата в парламента. щяхме да сме, ако тръбата свършваше тук и НИЕ продавахме на европа, но проектът от самото начало беше да сме една транзитна територия. като капак, даже нямаме пари да си платим нашата част от строежа на ТРАНЗИТНАТА тръба, че взехме и заем от газпром с плаваща лихва. и продадохме девствени плажове от черноморието на безценица!
49
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Германия си потроши краката по-скоро да направи Северния поток, и дори не взе предвид Европейските норми, Турция се радва, че взе Южен поток, даже вече си го прекръстиxа Турски поток, само ние гламавите още се чудим печелим или не. Просто НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА
48
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
газ не ползвам, както и 90% от българите! държавата ни няма изградена газопреносна мрежа, газификация на градовете, хранилища. единствените, които на теория щяха да лапат пари от това, са булгаргаз с техните мазни надценки и няколко политици посредници. и разбира се, руснаците или който там ни продава. колко от коментиращите тук готвят на газ или се топлят на газ? а колко от вас зареждат на газ, избягвайки монополиста булгаргаз? т.е. директно от чужбина? че ние изнасяме евтиния си роден ток!
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
българия и преди не 'играеше'. не си мислете, че сме някакъв си фактор. точно никои сме - една кирлива територия, през която минава една чужда тръба. боли, но това е истината. руснаците и сега ни продават газ и от друг не купуваме. 12 милиарда долара цена за морска тръба от русия до варна - сещате ли се колко сме им 'изгодни' на газпром като пазар? от нас се искаше да сме безмълвна територия, ако имахме финансисти и дипломати, щяха да изтъргуват нещо, те и това провалиха!
46
0
 
18
 
! Отговори
Варна преди 9 години
Днес.бг ...а защо не напишете какво отговори на въпроса за славянските народи?