Марешки плъзва из страната: 1,48 за литър дизел е нормално, не 2 лв.

"КЗК да стигне докрай с твърденията за картел на горивата, от това печелят хората"
Обновена: 26 фев 2016 09:52 | 26 фев 2016 07:30,
166
Марешки плъзва из страната: 1,48 за литър дизел е нормално, не 2 лв.
Снимка: Reuters

Веселин Марешки приветства решението на КЗК да започне проверка на вериги бензиностанции за картел на цените на горивата у нас.

Вчера Комисията обяви, че е готова със секторния анализ на пазара на горива. След приключване на процедурата институцията започва проверка за споразумение, нарушаващо конкуренцията на пазара срещу Shell България, Ромпетрол България, Еко България, OMV България, Петрол АД и Лукойл България.

Още по темата

Допълнително срещу Лукойл Нефтохим България е започнато производство за злоупотреба с господстващо положение.

"Очаквам да се стигне докрай, твърденията за картел да стигнат до край и КЗК да стигне до решение, а и от това цените да се нормализират", каза бизнесменът в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

По думите му към днешна дата цена  от 1,48 за литър дизел е нормална.

"Над 2 лева е пълно безумие, просто безобразие е това. 15-20% е печалбата на останалите", пресметна Марешки.

"Не съм на загуба, нашата сила е че успявам да намирам баланса между потребителите и моя интерес. Ние като бизнесмени сме доволни и това се харесва на потребителите", допълни той.

Веселин Марешки обяви, че не е получавал съвети да се оттегли от бизнеса с горивата, но "имам съвети как да движа своя бизнес, да виждам какви са цените на останалите и да слагам същите цени на моите бензиностанции, това е безобразието, защото липсва конкуренция", настоя той.

Бизнесменът обяви още, че скоро ще отвори свои бензиностанции в ив други градове, освен Варна и Айтос.

"Няколко са градовете - Сливен, Стара Загора, Пловдив, София – скоро" изброи ги Марешки и сподели новината, че се надява идния месец да отвори врати и бензиностанция в София.

"Няколко месеца твърдяха, че си правим PR. Влязоха в някаква безумна битка с лоукост бензиностанции и от едната крайност - да продават на свръхвисоки цени до другата крайност да правят дъмпинг на нашите цени", отбеляза той.

Според него така се ограбва българина и затова нивото на живота ни е толкова ниско. Веселин Марешки бе категоричен, че не притеснява от конкуренция.

"Нека дойде някой и продава на по-ниски цени от нас, това е добре за българина", категоричен бе той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ли наказани политици за всички 25 години , няма да се оправимХората вече прогледнаха и е въпрос на време да се вземем в ръце
67
1
 
16
 
! Отговори
Мила преди 8 години
До Qzeka"......едровата цена в момента на Лукойл е 1,17 л (без ДДС)..." демек 1.404 с ДДС... х 5% печалба = 1.475.... Марешки казва 1.48 ОК, въпроса е тия 5% печалба дали ще му стигат за разходите.... иначе изглежда доста честно, като политика на цени
66
1
 
31
 
! Отговори
ист преди 8 години
Високите цени на горивата -високи постъпления от ДДС в хазната.Затова бат Бойко каза да внимаваме какво говорим. Заплаши ни с адвокатите.Мутрите ни ограбват с бухалки, собствениците на бензиностанции с цените.
65
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние тия филии сме ги яли след 5-6-7 месеца цените ще му са като на останалите ,това е просто стратегия за правене на бизнес и не си мислете че някой мисли за вас
64
0
 
29
 
! Отговори
zeus преди 8 години
До dkБъди сигурен, че в момента Марешки го проверяват под лупа всички възможни държавни институции. Виж за Лукоил мога да ти кажа, че не са платили един лев данък, понеже винаги са на счетоводна загуба, ама там проверки не се правят ;)
63
23
 
2
 
! Отговори
dk преди 8 години
искам да разбера колко данъци и акцизи е платил този марешки на държавата и тогава ще го приветствамто е лесно да купуваш от друга мафия на ниски цени и да продаваш на ниски и да си правиш милионитетука някой е изчислил ,че след всичко му остават 5 ст печалба и когато с тях наотрупа милиони да се обади99 трябва да ти дреме,защото после ще искаш да се лекуваш ,образоваш и т н, а те не падат от небето,въпреки че не винаги се харчат както трябва
62
0
 
20
 
! Отговори
до 88 преди 8 години
нещо си се объркАл , в България да,но Марешки зарежда от Румъния , точно както Ромпетрол.
61
0
 
35
 
! Отговори
А95 преди 8 години
А "бакшишите" защо мълчат?! Какви са тия цени бе господа таксиметрови шофьори?! Билетите за градски транспорт..нещо по въпроса да се "изкимти" от управниците?!
60
6
 
8
 
! Отговори
Батман преди 8 години
Цените са супер, ама ми се струва че на края ще излезе някоя далаверка :)
59
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чета някой комнтари, че Марешки купувал петрол от ислямска държава!Найш колко ми дреме от къде е петрола, щом е по-евтин!Пък и много ясно, че не е от там!
58
1
 
17
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До 93 ХА ХА ХА,Вие сега ли осъзнахте, че в България магия та е на власт ? Еми заради такива като Вас, дето чак сега се сетиха, сме на този хал. Ако се бяхте сетили преди 10 тина години, нямаше да ни управлява тиква. Препоръчвам ви , в следващата петилетка да откриете топлата вода.
57
0
 
17
 
! Отговори
Осман преди 8 години
За мафиотите знаем, че са начело на Държвата. Разбирам да си безскрупулен човек и т.нт. Само не мога да разбера направил си не милиони а вече милиард. Защо трябва да продължаваш? Абе има няма човек живее 60 години и си заминава. Нищо не караш отатък. Осигурил си деца, внуци, че и правнуци.Защо трябва да продължаваш да грабиш с пълни шепи?Това човешката алчност край няма. Както и човешката глупост.
56
14
 
5
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До qzeka,Което прави малко над 1.40 с ДДС. Което пък ще рече , че Марешки с неговите 1.48 ( от които 3 ст са още данъци) работи през 5 стотинки на литър. През такъв марж говорим или за социализъм (1 бензиностанция на 100 хиляди души на майната си),или за предизборна кампания, или за дъмпинг с цел влизане в оазарна ниша ( а дано ама надали) или за пране на пари .И така - лукойл си лапка печалбата още в Бургас (отделно неплатените данъци) , а Марешки е организирал кампания-пералня. Евала.
55
1
 
34
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Не ме интересува какъв е Марешки !Важното е, че човекът показа на цяла България, че всичко е МАФИЯ !Прочетете значението на думата "мафия" в тълковния речник и ще разберете, че всичко става със знанието и одобрението на ДЪРЖАВАТА. Факт !
54
2
 
26
 
! Отговори
Qzeka преди 8 години
Аре и нещо от "кунята" - едровата цена в момента на Лукойл е 1,17 л (без ДДС). Давам ви я наготово, щото там се иска код...Да не се измъчвате. Всичко над това е печалба.
53
1
 
12
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До Санчо,Братле, ти хубу си решил, ама в България всички петролни горива са от Лукойл Нефтохим Бургас. Включително и тези от колонките на Марешки. Не знам защо си мислите, че някой независим бизнесмен може да прави това, което прави Марешки , без да му се случи някой инцидент. Дори само по устав, ще са проверки , ще са чудо. В БГ законите са такива,че всички сме престъпници в собствената си държава. От една страна - въпрос на оцеляване. От друга...въпрос на контрол.
52
2
 
18
 
! Отговори
Владо преди 8 години
От толкова време чакам да се издъни този наш "премиер"...да види цяла България и света всъщност какъв е,а не PR продукта Б.Б....Дано това да е началото на края на ерата му.На България и трябва некорумпиран и честен премиер и президент за да тръгне напред,а не мутри заобиколени от други себеподобни.
51
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се подвеждайте по физиономията на Марешки. Човекът е завършил математическа гимназия, след това има висше инженерно образование. Както се досещате, не всеки може да завърши подобна квалификация, иска се акъл все пак. Да е жив и здрав, и да се кандидатира за президент. Има моя глас задължително.
50
3
 
25
 
! Отговори
Унизен преди 8 години
Мафията си има държава България.Браво на Марешки,все някой трябва да започне от някъде и да разкрие корупцията в тази държава.
49
1
 
5
 
! Отговори
Георги преди 8 години
До Румбо,Бихте ли ми обяснили какво разбирате под "реална" цена? Пазарна ли имате предвид или оная другата реалност с пари прим? Ако е първата , както виждате, когато е непазарно (картелно) завишена, пазара привлича нови продавачи(марешки) и цената бавно си намира пазарния баланс. Въпреки ,че в абсурдистан антитръстовото законодателство е олеле мале. Ако говорите за себейстойнстта като "реална" цена, идете да се прегледате на 4ти км.