Марешки плъзва из страната: 1,48 за литър дизел е нормално, не 2 лв.

"КЗК да стигне докрай с твърденията за картел на горивата, от това печелят хората"
Обновена: 26 фев 2016 09:52 | 26 фев 2016 07:30,
166
Марешки плъзва из страната: 1,48 за литър дизел е нормално, не 2 лв.
Снимка: Reuters

Веселин Марешки приветства решението на КЗК да започне проверка на вериги бензиностанции за картел на цените на горивата у нас.

Вчера Комисията обяви, че е готова със секторния анализ на пазара на горива. След приключване на процедурата институцията започва проверка за споразумение, нарушаващо конкуренцията на пазара срещу Shell България, Ромпетрол България, Еко България, OMV България, Петрол АД и Лукойл България.

Още по темата

Допълнително срещу Лукойл Нефтохим България е започнато производство за злоупотреба с господстващо положение.

"Очаквам да се стигне докрай, твърденията за картел да стигнат до край и КЗК да стигне до решение, а и от това цените да се нормализират", каза бизнесменът в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

По думите му към днешна дата цена  от 1,48 за литър дизел е нормална.

"Над 2 лева е пълно безумие, просто безобразие е това. 15-20% е печалбата на останалите", пресметна Марешки.

"Не съм на загуба, нашата сила е че успявам да намирам баланса между потребителите и моя интерес. Ние като бизнесмени сме доволни и това се харесва на потребителите", допълни той.

Веселин Марешки обяви, че не е получавал съвети да се оттегли от бизнеса с горивата, но "имам съвети как да движа своя бизнес, да виждам какви са цените на останалите и да слагам същите цени на моите бензиностанции, това е безобразието, защото липсва конкуренция", настоя той.

Бизнесменът обяви още, че скоро ще отвори свои бензиностанции в ив други градове, освен Варна и Айтос.

"Няколко са градовете - Сливен, Стара Загора, Пловдив, София – скоро" изброи ги Марешки и сподели новината, че се надява идния месец да отвори врати и бензиностанция в София.

"Няколко месеца твърдяха, че си правим PR. Влязоха в някаква безумна битка с лоукост бензиностанции и от едната крайност - да продават на свръхвисоки цени до другата крайност да правят дъмпинг на нашите цени", отбеляза той.

Според него така се ограбва българина и затова нивото на живота ни е толкова ниско. Веселин Марешки бе категоричен, че не притеснява от конкуренция.

"Нека дойде някой и продава на по-ниски цени от нас, това е добре за българина", категоричен бе той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
22
 
! Отговори
онзи преди 8 години
До аххаДобре де, като не искаш не купувай. Какво ти пречи да идеш на друга бензиностанция и да зареждаш по 2 лв литъра ? Остави бедняците да зареждат на 1.50, ти купувай по 2 лв. - бъди гъзар и си пази стандарта на живот.
87
4
 
23
 
! Отговори
Варна преди 8 години
Мачкайте Г-н Марешки! Ако някой Варненец заслужава един ден да му издигнат паметник то това е той. Желая успех с изграждането и на другите бензиностанции в цяла България. Марешки е национален герой и се гордеем, че е варненец!
86
26
 
4
 
! Отговори
ахха преди 8 години
Ехе Магарешки е вкарал в форумите аптакарите в аптеките си да казват колко е добър срещу 400 лева заплата нещастници
85
1
 
18
 
! Отговори
Шофьор преди 8 години
Безобразно, картелно, мафиотско...Абсурдистан :D Барелът да пада под 30$, нашите да се правят на ощипани госпожици, само тук може така.Ама българинО нали си знае само да мрънкя, така ще си бъдем...
84
2
 
33
 
! Отговори
Глас народен преди 8 години
Реалната цена на дизела е 1.48-1.50.На бензина 1.52-1.54.Другото е картел.фалш и измама.КАЗАХ.Евала г-н Марешки,идвайте и в Банско,добре сте дошли!
83
20
 
0
 
! Отговори
хах преди 8 години
До АнонименПоредния *** вързал се на тоя престъпник Марешки
82
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво Веселине! Имало мъже в България!
81
0
 
25
 
! Отговори
Капитализъм преди 8 години
При 120 долара за барел цената на дизела беше около 2,7лв, сега е 30-40долара а цената е около 1,8. Горивото пада на световния пазар близо 70%, а при нас поевтина с близо 30%. и колко време се чака.Да не говорим че чак сега са прогледнали нещо което всеки го знае. Само в България може да видиш цена на горивото в Сандански, който е в едния край, и Бургас който е в другия да са еднакви. Значи при нас някой трябва само синдикално да се опълчи, иначе нашите регулиращи органи са глухи и слепи.
80
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
вероятно играе за големите вериги!на тия цени отделни по- малки игра4и ще загубят и ще затворят! но лукойл, газпром,,,, - надали!! но няма лошо за нас!
79
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако си теглил кредит за бензиностанция ,не е построена на добро място,,,,, няма как да сложиш 5 ст надценка!
78
1
 
0
 
! Отговори
некой преди 8 години
Анонимен , половината от коментарите са твои.
77
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спират му тока на бензиностанцията,хакват му софа на касовите апарати и ред други номера....
76
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бензиностанциите около неговата във Варна смъкват цената под неговата за да го борят , но дали сипват същото количество ???!!!
75
8
 
2
 
! Отговори
некой преди 8 години
Левски , новия Месия , борец за свобода .... президент!!!Най - *** племе на земята !!! Тиквата е прав - много лош матрял !!!
74
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От северозапад съм.Мамят и с количеството. Масово.
73
7
 
1
 
! Отговори
Бакшиш преди 8 години
До А95,Не мълчим. Ето ти няколко факта върху които да помислиш:1. Цените ни са от времето когато метана ни го продаваха по 1-1.20 лв. Сега е 1,25-160.2. Наистина ли мислиш, че ние определяме цените ? Има 3-4 фирми (говоря за София) които картелно определят цените. Окей на FiBank (Цеко Минев), йелоу на *** и т.н. 3. Цената на горивото определя между 10 и 20% от цената на услугата. 4. Цените на такситата ни са едни от най ниските в европейския съюз , при сходни цени на горива и автомобили.
72
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като паднаха цените на горивата , някой да е чул да пада цената на храните или на градския транспорт .......картелите са буквално навсякъде
71
1
 
24
 
! Отговори
kan4o преди 8 години
Дами и господа,недейте така .До 2014 година Лукойл е на загуба,а сега с тези цени на горивата направо ще даде фира.Ой горките!
70
4
 
20
 
! Отговори
Приветствие преди 8 години
Да живее Веселин Марешки, борец за честност и справедливост! Колкото повече бизнесмени като него, толкова по-добре за икономиката на България и за просперитета на българския народ!
69
4
 
16
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Моля някой да ми обясни,как се установява картел. Какво,да не би да търсят записи на телефонни разговори? Само амазва положението това КЗК.