Марешки плъзва из страната: 1,48 за литър дизел е нормално, не 2 лв.

"КЗК да стигне докрай с твърденията за картел на горивата, от това печелят хората"
Обновена: 26 фев 2016 09:52 | 26 фев 2016 07:30,
166
Марешки плъзва из страната: 1,48 за литър дизел е нормално, не 2 лв.
Снимка: Reuters

Веселин Марешки приветства решението на КЗК да започне проверка на вериги бензиностанции за картел на цените на горивата у нас.

Вчера Комисията обяви, че е готова със секторния анализ на пазара на горива. След приключване на процедурата институцията започва проверка за споразумение, нарушаващо конкуренцията на пазара срещу Shell България, Ромпетрол България, Еко България, OMV България, Петрол АД и Лукойл България.

Още по темата

Допълнително срещу Лукойл Нефтохим България е започнато производство за злоупотреба с господстващо положение.

"Очаквам да се стигне докрай, твърденията за картел да стигнат до край и КЗК да стигне до решение, а и от това цените да се нормализират", каза бизнесменът в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

По думите му към днешна дата цена  от 1,48 за литър дизел е нормална.

"Над 2 лева е пълно безумие, просто безобразие е това. 15-20% е печалбата на останалите", пресметна Марешки.

"Не съм на загуба, нашата сила е че успявам да намирам баланса между потребителите и моя интерес. Ние като бизнесмени сме доволни и това се харесва на потребителите", допълни той.

Веселин Марешки обяви, че не е получавал съвети да се оттегли от бизнеса с горивата, но "имам съвети как да движа своя бизнес, да виждам какви са цените на останалите и да слагам същите цени на моите бензиностанции, това е безобразието, защото липсва конкуренция", настоя той.

Бизнесменът обяви още, че скоро ще отвори свои бензиностанции в ив други градове, освен Варна и Айтос.

"Няколко са градовете - Сливен, Стара Загора, Пловдив, София – скоро" изброи ги Марешки и сподели новината, че се надява идния месец да отвори врати и бензиностанция в София.

"Няколко месеца твърдяха, че си правим PR. Влязоха в някаква безумна битка с лоукост бензиностанции и от едната крайност - да продават на свръхвисоки цени до другата крайност да правят дъмпинг на нашите цени", отбеляза той.

Според него така се ограбва българина и затова нивото на живота ни е толкова ниско. Веселин Марешки бе категоричен, че не притеснява от конкуренция.

"Нека дойде някой и продава на по-ниски цени от нас, това е добре за българина", категоричен бе той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
26
 
! Отговори
малко факти преди 8 години
Иван Костов продаде Нефтохим на Лукойл и затова сега положението е такова.Лидия Шулева (НДСВ) продаде ЕРП-тат на ЧЕЗ,EVN и Енергопро.И сега няма оправия.В началото на 1999 та година дизелът струваше 52 стотинки.Политиците ни убиват държавата вече 71 години!
47
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ББ отново се кани да яхне гребена на вълната появила се от действията на някой друг и да си припише заслугите.Къде бяха толкова време ,като цялата власт бе в ръцете им??? Обърнаха палачинката ,когато няма как да ни баламосват повече и решиха поне да извлекат дивиденти от ситуацията.
46
0
 
42
 
! Отговори
черно море 1913 преди 8 години
КОГА ЩЕ ПАДАТ ЦЕНИТЕ НА ВСИЧКО,ЗНАЧИ КАТО СТАНА 2.70 ГОРИВОТО ВСИЧКИ БИЗНЕСИ РЕВАХА,ВДИГАМЕ ВСИЧКИ УСЛУГИ,ХРАНИ И АЛА БАЛА НАРЕД, А СЕГА 1.49 ДЕТ СЕ ВИКА 2 ПЪТИ ПО ЕВТИНО А ЕДНО НЕЩО НЕ Е ПОЕВТИНЯЛО,Е НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА,ГОЛЕМИЯ ИЗБРАННИК НА НАРОДА БОЙКО ЩО НЕ НАТИСНЕ ВСИЧКИ ДА НАМАЛЯТ ОТ ХЛЯБА И ВСИЧКО..АБЕ 1 СТИНКА БЕ 1 СТИНКА ДА ПАДНЕ НЕЩО, ААААА НЕ ТУКА НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ПОЕВТИНЯВА,САМО НАГОРЕ..НИЕ СТЕ ДЪРЖАВА С УНИКАЛНО РАЗПОЛОЖЕНИЕ И ПРИРОДА,НО ПО ЛЕСНО Е ДА СЕ КРАДЕ,ВМЕСТО ДА СЕ ПЕЧЕЛИ..
45
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Онзи ден в Добрич лукойл газта беше 2 70 ....
44
22
 
2
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
Радвайте му се *** маймуни !!! Тоя като гръмне КТБ ще ви се види като пиратка !!!
43
1
 
28
 
! Отговори
Санчо преди 8 години
Аз реших, доживотно да не зареждам повече от Лукойл- ***.
42
2
 
41
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Картелът не е само при горивата.Същото е положението при ЕРП-тата и при мобилните оператори.Кихат на Тиквата и си правят, каквото искат.Факт !
41
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо да сте доволни от Марешки , вие го критикувате но отивате и зареждате евтино гориво НАЛИ? Радвам се че най-накрая някой се изправи пред мизерниците които се хранят от нас .Надявам се да направи същото като с аптеките"Марешки" тогава успя дано и сега успее.
40
0
 
29
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Марешки -ПРЕЗИДЕНТ;все пак прави човека нещо...полезно за народа,не като сегашният...прецедент.
39
0
 
38
 
! Отговори
подигравката преди 8 години
Големите вериги колко са жалки, пуснали цени с 1 до 3 стотинки по ниска цена от Марешки ама само около бензиностанцията на Марешки в кв.Владиславово и на излизане от Варна...Стигаме на 30км от Варна до Девня и ко да видя 30 стинки от тея същите вериги нагоре,идвам към Пампорово 45ст нагоре...Е значи около Марешки пускат цени под него, а на другите места кучетата ги яли българите,и Бойко се прай на тъпан,да гласувайте за него..Аз тръгнах с 20 литрова туба, а и майте приятели така,не сме балъци.
38
1
 
43
 
! Отговори
koprio преди 8 години
Аз бих бил много щастлив ако имаше повече като него,но и той е достатъчен като за начало. Ще ви дам един пример за едно лекарство (осцилококцинум) което в една денонощна аптека в Пловдив струва 9.60 лв,а в Марешки струва 7.40лв,от къде идва тази разлика от над 2 лева???? Да не би и лекарствата да са му от ИД???
37
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано се кандидатира за президент. Ще гласувам за него. Има кураж тоя пич.
36
0
 
15
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Интересно защо никой не ще да каже каква трябва да е реалната цена???Щото не е трудно за пресмятане.Петрола и производните са борсови стоки,производствените цени са много близки по целия свят,акциза и ДДС са константи,всичко друго е печалба на едро и дребно.
35
1
 
29
 
! Отговори
До 41 преди 8 години
А ти от Варна ли си ? Или си идвал преди няколко години да видиш моренцето и да свършиш работа в някой офис? Сградата на централната поща е негова собственост, купи я преди 6 години и малко след това сложи въпросния плакат по времето, когато бяха предпоследните кметски избори във Варна. Плакатът отдавна го няма, а и ако иска може да си сложи и гола снимка там - сградата си е негова и му прави чест, че не я е направил на мол, а продължата да си е действаща поща.
34
41
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Веселин Марешки е популист натоварен да отклони максимален брой гласове на предстоящите избори за президент на които ще бъде кандидат. Няма да се учудя ако 2 седмици преди изборите свали цената под 1 лев. По системата на Марешки е възможно да се работи, но само ако броя на бензиностанциите намалее със 70% в страната. Тогава ще има опашки по бензиностанциите и достатъчно оборот за да работи с тези надценки. То ако можеше да се работи по този начин, отдавна щяха да работят така и на запад.
33
2
 
32
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 8 години
Що за заглавие-"ПЛЪЗВА"-като че ли става дума за някаква гнусна твар??? Човекът заслужава само овации . Един от малкото осмелили се да тръгнат срещу мафиотския "бизнес"...
32
2
 
29
 
! Отговори
Митьо преди 8 години
Едно е да си политик, и то потомствен, свикнал само да ***, друго е да си бизнесмен и чрез него да правиш успешна политика. Успех на г-н Марешки. Радвам се, че отново от Варна тръгна промяната, както беше при големите протести. Жив и здрав да е, искрено му пожелавам!
31
2
 
27
 
! Отговори
художника преди 8 години
Смел човек- Браво !!!
30
1
 
4
 
! Отговори
spasov преди 8 години
Не мога да разбера,нарочно ли го правите,търсите сензация или просто не си проверявате фактите?Защо сте изпуснали Нис Петол оод ?Техни бензиностанции са Газпром.Същото стана онзи ден,бяхте написали ,че ще тряба да се кара с змни гуми от 1 ноември до 1 април,а не първи 1 март!
29
5
 
32
 
! Отговори
Qwerty преди 8 години
Марешки прилича малко на мутра, но пък ако направи това, което направи с аптеките също и с горивата заслужава паметник да му се направи. В България всичко е картел, като се почне от малките заплато до цените на всякакви продукти. Как да не сме бедни после.