Сътрудничество между водеща софтуерна компания и Нов български университет

Днес в НБУ се състоя официалното откриване на Fourth IT Lab.
20 юли 2017 19:40,
0
Сътрудничество между водеща софтуерна компания и Нов български университет

През есента сътрудничеството между Нов български университет и Fourth навлиза в своята втора академична година. Специалисти от компанията участват с лекции и провеждат практически занятия в учебната програма на университета в специалностите „Информатика“ и „Информационни Технологии“. Fourth е водещ международен доставчик на софтуерни решения за туристическия бранш, с офиси и представителства в Европа, САЩ, Австралия и Близкия Изток. Клиенти на компанията са вериги ресторанти и хотели като Hilton, Subway, Legoland, Travelodge, Gordon Ramsаy и много други. Мажоритарен собственик на Fourth са базираните в Ню Йорк Insight Venture Partners.

И през новата академична година студентите в своите занятия ще работят по практически проекти по подобие на реалните в бизнеса на Форт. Лекциите по технология по производство на софтуер, включващи анализ на изискванията, архитектура и дизайн, организация на работа чрез използване на Agile методи и техники, разработка, пускане в действие, тестване и подръжка дават на студентите знания за цялостния жизнен цикъл на софтуерните продукти.

Като част от сътрудничеството между университета и компанията Fourth оборудва и обзавежда специализирана компютърна лаборатория във втори корпус на Нов български университет. В компютърната лаборатория от есента ще се провеждат учебни курсове от програмите на департамент „Информатика“ (бакалавърски и  магастърски), с акцент върху разработване на бизнес  приложения. В лабораторията ще се провеждат и съвместни семинари на департамент „Информатика“ и Fourth.

Първи такъв семинар по информационна сигурност ще се проведе през септември. Семинарът ще включва принципи и основни процеси и организация на дейности по информационна сигурност,  технически мерки за защита,  аспекти на информационната сигурност при разработката и поддръжката на информационни системи и др. Записване за семинара тече в момента. Разходите за обучението се поемат от компанията.

Във Fourth IT Lab ще се обучават и IT специалисти по специална програма, разработена съвместно от преподаватели от НБУ и експерти от Fourth. Успешно завършилите ще получават сертификат.

В своята реч по време на откриването на компютърната лаборатория, Крисчън Бертелсен - изпълнителен директор на Форт-България и главен технически директор на Fourth - очерта бъдещото развитие на сътрудничеството. Той обяви, че компанията ще финансира докторантска програма в НБУ по машинно самообучение. Техническите разработки в резултат от дисертационния труд ще бъдат внедрени от компанията при нейните клиенти.

От своя страна, ректорът на Нов български университет проф. Бочков отправи покана към Fourth за съвместно организиране на научно-практическа конференция, посветена на изкуствен интелект, Big Data и приложението им  в съвременния живот и бизнеса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации