Great Wall показа най-скъпия си кросовър

Китайците разкриха редица нови модели в Шанхай
23 апр 2013 10:51,
38
Great Wall показа най-скъпия си кросовър
Колаж: Automedia.bg

Най-скъпият модел на китайската компания Great Wall, която произвежда автомобили в България, бе показан на изложението в Шанхай. Освен Haval H8 азиатците използваха изложбата, за да разкрият и още редица нови модели.

Haval H8 е построен на напълно нова платформа. Той разполага с 2.0 литров двигател с директно впръскване на горивото и турбо, като мощността му достига 218 к.с. Агрегатът работи съвместно с 6-степенна автоматична скоростна кутия на ZF. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 10.6 секунди, а максималната скорост е 180 км/ч.

Това е най-големият като размери модел на китайците – дължината му 4806 мм, а междуосието - 2915 мм. В същото време той е и най-скъпият автомобил, предлаган от Great Wall, като цената му варира между $37 000 и $48 500.

В Шанхай бе показан и новият кросовър Haval H7, който се задвижва от хибриден агрегат. Според китайците благодарение на него машината по нищо не отстъпва като разход на колите от компактния клас. H7 разчита на агрегат, включващ бензинов 2.0 литров двигател и електромотор с обща мощност 272 к.с. Скоростната кутия е автоматична с възможност за ръчна смяна на предавките.

Следващият нов модел е познатият у нас Hover H5 / Haval H5, който е претърпял фейслифт. Обновени са фаровете, броните, решетката на радиатора и интериора на кросовъра. Освен това има и нов бензинов турбодвигател с мощност 190 к.с. и въртящ момент от 250 Нм, който работи съвместно с 6-степенна механична скоростна кутия и напълно нова система за задвижване на четирите колела. Hover H5 може да се похвали и с модерна система за безопасност - ABS от Bosch (последно, 9-о поколение), ESP и 7 въздушни възглавници.

Great Wall влиза и в сегмента на малките кросовъри с икономичния Haval H2. Той разчита на 1.5 литров турбо-мотор с 6-степенна скоростна кутия. Моделът може да бъде както само с предно предаване, така и със система 4х4. В оборудването му има ESP, круз-контрол, безключвото стартиране на двигателя и други екстри. Заради универсалния си дизайн и лекото управление кросовърът ще бъде насочен най-вече към женската аудитория.

Още снимки на новите модели вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: Great Wall
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имам само 1 въпрос - Кой нормален човек ще си купи джип на Грейт Уол за 45 000 $, като за тези пати може да се купи Мерцедес GL на 1-2 години?! Тойота Ленд Крузер пак на 1-2 години?! Ново Субару B9 Tribeca?! Да не споменавам утвърдили се производители на джипове като Mitsubishi, Nissan, Toyota, Jeep....
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Определено модела си го бива, а компанията доказват, че правят коли, които са конкуренти на утвърдени вече марки. Пък като гледам се предлагат все повече модели за всякакъв тип потребители, което също ги дърпа напред.
25
1
 
9
 
! Отговори
до 24 преди 11 години
Ами виж какво ми трябва !4 гуми -двигател 100 на коня 4 седалки - радио и колкото се може по *** и надежден двигател!
24
2
 
9
 
! Отговори
до 29 преди 11 години
Още Дачия уби търговците на скраб.А Литекс ги смаза!Предпочитам 1000 пъти нов автомобил пред какъвто и да е морално-остарял таралясник на 200-300 хиляди км и тотално амортизирани парчетии.Да и аз се набутах с 2 ръка кола и повече никога тая грешка ,с ремонтите консумативите и всичко останало е дори по скъпа!
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
китайците произвеждат всичко , това че в България се продават най-евтините им стоки за широка употреба е друг въпрос , при таблетите има и цени на производителя в Китай от 33 долара има и 240 долара има и 45 долара , но в България се вкарват тези от 45 долара , защото при тях има някакво търсене , то и Apple има компоненти , които се произвеждат в Китай.
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за сведение на интернет разбирачите , оказа се че бореца Гриша Ганчев , добре се е орентирал , а вие си коментирайте кой германски автомобил е по-добър , аз съм съгласен да си заменя 10 годишния ми Мерцедес , за нов китайски произведен в България .
21
4
 
4
 
! Отговори
торбалан преди 11 години
за сведение на хейтърите тук ВОЛЕКС -а от ловеч е копие на тойота яриспри това с V V T I мотор
20
1
 
4
 
! Отговори
пежо преди 11 години
До 25 дааа и голф 2 с пернишка регистрация
19
6
 
1
 
! Отговори
TRAKIEC преди 11 години
DO 21:MI KUPUVAI SI EVREISKOCIGANSKI PRODUKTI BE GURLIV EVREISKI CIGANIOR HAHAHAHA TRUGNAL DA DAVA AKULI TUKA AIDEEEEEEE BEJ U GETOTO CHEREN HAHAHAHAHAHA
18
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Китайците отдавна да са завладяли света с автомобили, но когато имат толкова голям пазар в родината си това не ги блазни чак толкова много ! А по-скоро европейските и американските производители на автомобили се изнасят в Китай за да могат да продават на техният пазар !
17
3
 
5
 
! Отговори
TRAKIEC преди 11 години
EVREISKI *** VECHE E KRAINO VREME DA SI ZATVARQTE GURLIVITE MRUSNI USTI DA NE VI GI ZATVARQM AZ PO TRUDNIQ NACHIN HAHAHAHAHAHAHA
16
3
 
7
 
! Отговори
TRAKIEC преди 11 години
I PAK EVREISKITE GURLIVI CHERNI *** SA ZASPAMILI SRESHTU VELIKIQ KITAISKI NAROD!!!! AVE SMESHNI MOSHENCA I AVRAMCHOVCI(GURLIVI ***) VIE MOJE DA PROIZVEJDATA SAMO SAPUN(OT SAMITE VAS) KUDE STE TRUGNALI DA KOMENTIRATE VELIKITE I GOLEMI DURJAVI A? AIDE STOITE SI V CIGANSKOTO GETO NARECHENI JERUSALIM I KROTUVAITE DA NE IDVAM S LOSHITE NAMERENIQ I DA SLOJA KRAI NA MIZERNOTO VI SUSHTESTVUVANE HAHAHAHA PROKLETI EVREISKI *** MRUSNI CHERNI GURLIVI........... DA JIVEE TRAKIISKATA I KITAISKA RASA!
15
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Без Китай Сащ и ЕвропЪтЪ щеше да фалира, ако разчиташе на техните скъпи *** само за баровци с пари. Другите щяха да духат супата с тройно по-високите цени на меснто производство. Его е ако всеки българи разчита да си купи българско сирене като на Бай Маджара по 20 лева килото да е прерипал вече от глад :) Добре че китайците вкарват евтина рас. мазнина и сухо мляко че......
14
3
 
13
 
! Отговори
Уркото преди 11 години
Ееееееееех, Ганьооооооо, ***. Абе кой си ти, че да коментираш кой какъв бил бе, ***. Не виждаш ли, че не на Балканския полуостров и в Европа, ами в целия цивилизован свят ти си най-***, най-беден и най-болен. Същевременно ще ми коментира индустриална и високотехнологична нация като китайската. И докато го коментира се реди в кварталната бакалия да се моли отново за версия, а след това всяка сутрин е изправен пред житейската дилема кафе и цигари ли да си купя или да закуся. Еееех, ***....
13
1
 
18
 
! Отговори
Татко Гриша преди 11 години
Евала, татко Гриша, за това, че си единствения човек у милата ни татковина дето развива сериозно производство. Отдолу гледам културтрегерите отново компетентни по всички въпроси, че чак и с лека ръка зачеркнаха водещ китайски производител - страна дето е водеща световна икономика. Същевременно същите тия културтрегери сигурно бачкат охрана някъде за 310 лв, а жените им са шивачки при някой местен робовладелец. *** смеха
12
2
 
3
 
! Отговори
Унуфри преди 11 години
Въпрос с повишена трудност! Има ли произведен автомобил в България на фирмата "Великата Стена"? Отговор А: ИМА НЯМА Отговор Б: Няма ама има Отговор Г,з : Всичко идва в контейнери готово и се води сгобено в Европата за да получи лиценз за продажба. ТА ДА ДА ДАААААА...Китайците че могат и правят качествени неща факт но не и коли!
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПО ПРИНЦИП НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРОЙЗВОДИТЕЛ НА КОЛИ Е ИНДЙЙСКАТА ФИРМА Т А Т А АМА НЕ СЪМ ЧУЛ НЯКОЙ ДА ИСКА ДА СИ КУПИ ТАТА ХЕХЕХЕХЕХЕХЕХЕХЕХЕХЕ. нАЙ-ГОЛЯМ НЕ ЗНАЧИ ДОБЪР.
10
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ВИЕ КОИТО ХВАЛИТЕ КИАТАЙСКИТЕ КОЧИНИ КАКВИ КОЛИ СТЕ СИ КУПИЛИ
9
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВИЖТЕ В YOUTUBE КРАШ ТЕСТОВЕТЕ НА КИТАЙСКИТЕ КОЛИ И СЛЕД ТОВА СИ КУПЕТЕ КОВЧЕГ. НЕ СИ КУПУВАЙТЕ КИТАЙСКИ КОЛИ ОЩЕ ПО-ЛОШО СГЛОБЕНИ ОТ НЕКЪДЪРНИ БЪЛГАСКИ РАБОТНИЦИ
8
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е ТИЯ СКАПАНИ КИТАЙЦИ НЯМАТ СРАМА БЕ. МИ ТОВА Е НОВИЯ ТУАРЕГ ЕДНО КЪМ ЕДНО *** ДРЪПНАТИ. fUCKING CHINEESE