Руският Sherp гази водата, че и сушата

Задвижва се от 1,5-литров дизелов мотор с 44 к.с.
11 фев 2016 13:22,
71
Руският Sherp гази водата, че и сушата
Снимка: Sherp

Кой е най-добрият всъдеход в света? Това е въпрос, който мнозина си дават и на който се опитва да отговори изданието Jalopnik. Според американските колеги това е руският всъдеход Sherp, чието производство стартира през миналата година.

Снимки и видео на машината вече се появиха в интернет пространството. Тя е разработена от Александър Гарагашян от компанията Sherp, базирана в Санкт Петербург. Всъдеходът е оценен на 3,85 млн. рубли, или около 45 000 евро.

Превозното средство е оборудвано със специално създадени гуми с ниско налягане, както и със специални спирачна система и система за окачване на колелата. Всъдеходът е проектиран така, че двигателят му да бъде захранван непрекъснато с гориво дори при продължително движение по сериозни наклони или по вода.

Главната особеност на машината е специално окачване, което е собствено изобретение на Гарагашян. Всички гуми са свързани с въздушни канали с променливо сечение, което може да се регулира. При преминаване на препятствие налягането в гумите се разпределя поравно към всички колела, като им позволява сериозно деформиране.

Sherp се задвижва от 1,5-литров дизелов двигател, производство на японската фирма Kubota. Той развива мощност от 44 к.с., като работи в комбинация с 5-степенна скоростна кутия, дело на компанията Sachs. Максималната скорост е 45 км/ч, а във вода – 6 км/ч. Обявеният разход на гориво е около 3 литра на час.

Клирънсът на всъдехода е 600 мм, а товароподемността му достига 1000 кг. Самата машини тежи 1300 кг. Резервоарът побира 58 литра гориво, но могат да се поставят още два допълнителни резервоара с по 50 литра.

Като опции при Sherp се предлагат допълнителни 90-ватови фарове, 60-амперов генератор, печка и прципеп за теглене.

Видео и още снимки на Sherp вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
13
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
това е военна техника. превозва по около 4 души, евтино с нисък разход. с 10ина такива прехвърляш взвод където ти скимне, без значение на терен. товароносимост от 1 тон е напълно достатъчна за жива сила. дава и възможност за допълнителна бронировка при нужда. при този разход тия гадинки могат да пълзят през гори и реки непрекъснато. за сравнени по тежките хамъри и тигри, возят повечко хора но проходимостта им е ограничена само по суша, по голяма цел и разходът им е в пъти повече
11
9
 
3
 
! Отговори
77519 преди 8 години
3 литра на час.... дори и като не върви ли ?а на 100 км колко е ?
10
3
 
15
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
Не двигателят е най-впечатляващото в този всъдеход, в него можеш да сложиш какъвто си искаш двигател. Запознай се с характеристиките му, горивните системи, въздушните системи и окачването, които са дело на конструктора и тогава коментирай.
9
1
 
15
 
! Отговори
koprio преди 8 години
до 5кубота е японска марка и двигателя не е английски
8
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винаги русите са били по-добри от Запада в техниката. Така е било и така ще бъде. Промитите от пропагандата на злобните англосакси да пият една вода с лед (натрошен от тоя супер всъдеход).
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Идеална е за БГ.
6
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това чудо много мощно бе!!!Пък и много бързо, а и товороносимоста му и тя голяма!!!Само не ми е ясно, освен да газиш с него в снеговете и блатата на Сибир, за какво друго можеш да го ползваш???Защото с тази товароносимост, като го натовариш с бензин дрехи и екипировка за зимни условия, няма да остане мядто за храна!!!!
5
7
 
22
 
! Отговори
Оня там преди 8 години
Хайде сега всички "демократчета" да започнат да плюят какво са нарпави руснаците, и да започнат да ни обясняват как американците са по велики.
4
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците отново доказват, че са най-добрите в света за всякакви рядко срещани технологии. На Третия свят, контролиран от Запада, са оставени ширпотребните бъзикнета.
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставете снимките, вижте клиповете в youtube как това нещо гази през дълбок сняг, блата, езера без никаквъв проблем. Брутална машина.
2
1
 
17
 
! Отговори
lol преди 8 години
добри харекеристики като цяло, а цената му е повече от добра, само че 1т. товароподемност е мн. малко за машина клас всъдеход.
1
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Екпертите по руското автомобилостроене на сайта най добре може да ни обяснят.Но за мен цена - качество машината си е уникална.