Nissan Micra става доста по-бърз

Nismo подготвя спортна версия на модела
2
Nissan Micra става доста по-бърз
Снимка: Nissan

В края на септември Nissan представи новото поколение на хечбека си Micra, а вече е известно, че японците готвят и "напомпана" версия на модела. Тя ще бъде подготвена от спортното подразделение на компанията - Nismo, откъдето обявиха, че виждат автомобила като главен конкурент на един от отличниците в класа - Renault Clio R.S.

Това означава, че най-бързата Micra ще получи двигател с мощност 200-220 к.с.

Любопитното е, че Nissan и Renault всъщност са партньори, но в случая ще предложат автомобили, които ще се борят един срещу друг за привличането на клиенти. При това в сегмент, където продажбите не са значителни, а Clio R.S. е един от най-успешните модели. Това обаче не притеснява експертите в Nismo, които имат огромен опит в направата на мощни и бързи машини.

Впрочем, през 2013 г. в Япония се предлагаше модификация Nissan March Nismo S (на снимката), която разполагаше с двигател, развиващ мощност от 116 к.с. Новата спортна  версия на хечбека обаче вероятно ще получи 1,6-литровия мотор със 190 к.с., който се поставя на Nissan Juke Nismo. За Micra агрегатът ще бъде форсиран допълнително.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: nissan micra
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След Нисан Микра да се готви Лада Никва.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А добрата новина, че в концерна Нисан-Рено, присъства и Автоваз. Които ще вземат всички нововъведения без пари! Велик е Путин!