Ford Fiesta заприлича на Focus

1.0-литровият EcoBoost двигател вече работи и на два цилиндъра
30 ное 2016 13:37, Красимир Ангелов
6
Ford Fiesta заприлича на Focus
Снимка: Ford

Европейското подразделение на Ford представи снощи новата версия на Fiesta, която излиза на пазара като модел от 2018 г.

Популярният компактен модел получава промени в дизайна - нови фарове и по-заоблени форми на предницата и така все повече започва да прилича на по-големия си брат Focus.

Моделното семейство на Fiesta се допълва от нов вариант – Active. Той представлява повдигна вариант на Fiesta с малко по-високо окачване и пластмасови защитни елементи по екстериора. От компанията твърдят, че основната му целева група ще се състои от хора, които търсят компактен градски автомобил, който не се плаши от високите бордюри.

1.0-литровият бензинов двигател EcoBoost, който донесе поредица отличия на Ford, вече разполага и със система за деактивиране на един от трите му цилиндъра. Тази мярка се използва за икономия на гориво, а системата гаси и пали цилиндъра изключително бързо – за 14 милисекунди, като двумасов маховик се грижи за това моторът да продължи да работи плавно и без излишни вибрации, макар и на два цилиндъра.

От Ford уточняват, че системата се използва в режим на работа на двигателя до 4500 об/мин.

Fiesta става първият модел на Ford, който получава висококачествената аудио система B&O Play, а в интериора са намерили място нов тъчскрийн с висока резолюция, както и новата мултимедийна система Sync 3.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Ford Fiesta
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
4
 
! Отговори
уау преди 7 години
До Партиен членРазбирам защо се изказваш така неподготвен и дрънкаш такива глупости-понеже си партиен член !
5
1
 
6
 
! Отговори
До 3 преди 7 години
Аз си купих нова Фиеста от дилър Януари 2011 - 1.4i бензин 98 к.с. 4 цилиндъра ръчни скорости, вече е на 132 600 км - харчи ми 6-7 на сто.
4
1
 
2
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Всичко е много хубаво, но ако сикат да я наложат на пазара трябва да помислят и за 4x4 вариант, нещо в което Форд доста изостават. Пазарът в Европа търси компактен 4x4 кросоувър, какъвто Форд към момента не могат да предложат. Новият EcoSport e само с предно, а Кугата е подигравка и като цена и като възможности. Време е и за хибриден двигател, защото инвестиции в бензинов са си загуба на време и пари, предвид тенденьиите в Европа.
3
3
 
13
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
Няма вече коли.Какви са тия дву и три цилиндрови мотори?Само пластмаса .*** пълни без значение от марката.
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не, че изобщо са много "екологични", де - като на 100 000 км се наложи да я изхвърлиш, нито природата ще се запази, нито джобът ти. Много важно, че харчела 6-7 на 100.
1
2
 
18
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Пустата му екология направи от колите турбо миксери с 3 цилиндъра, тези щели и на 2 да я карат. Всичко хубаво, само да е нова, понеже изкарва гаранцията и след това нов двигател.