Volvo V60 се превърна във всъдеходно комби

Моделът излиза на пазара с един бензинов и един дизелов мотор
26 сеп 2018 11:37, Красимир Ангелов
9
Volvo V60 се превърна във всъдеходно комби
Снимкa: Volvo

Компанията Volvo представи всъдеходния вариант на новото поколение на комбито V60. Моделът се казва Volvo V60 Cross Country, като е получил пътен просвет от 212 мм. Това е със 75 мм повече от стандартния модел.

Още в базовата версия комбито разполага със система за задвижване на четирите колела и специален всъдеходен режим. Моделът е играден на модулната платформа Scalable Product Architecture (SPA), която се използваше и за моделите XC90 и V90 Cross Country. Шасито и окачването са доработени в сравнение със стандартния модел с цел подобряване на оф-роуд възможностите.

В списъка с оборудване на Volvo V60 Cross Country влиза система за помощ при спускане, контрол на стабилността в завоите, електронна система за стабилизация и автопилот Pilot Assist, работещ при скорост до 130 кч/ч.

Освен това крос-комбито е оборудвано с информационно-развлекателна система, работеща с Apple CarPlay, Android Auto и 4G. Има още система за предупреждение при напускане на пътя и специална функция подпомагаща излизането от паркинг на заден ход.

Още информация и снимки вижтe в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: комбиVolvo V60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Лидер преди 5 години
Яки коли са си Волво.А това да возиш семейството си в най-безопасната кола,показва,че го обичаш и мислиш за него!Ауди,БМВ и Мерцедес им гълтат прахта.
7
1
 
0
 
! Отговори
Bg дупка преди 5 години
Просвет 212 mm, малко е.
6
1
 
2
 
! Отговори
aa1830 преди 5 години
До 5 - Е то и лада да сменяш през три години ще се оправдаят очакванията ти.
5
2
 
6
 
! Отговори
Л-ШДА преди 5 години
От 11 години само Волва карам. Сменям трети модел и то не, защото се чупи, а защото скачам на по-нов модел. Оправдава всички очаквания!!!
4
1
 
5
 
! Отговори
Геле преди 5 години
Абе много скъпи тези "Волва", много скъпи - цените им наравно с тези на Мерц , БМВ , Ауди... не знам - оправдано ли е това , ама са си много скъпи. Има разбирачи - ще си кажат мненията, карал съм "Волво", имал съм "Волво" , опарих се с цените, не искам да си помисля повече...То всичко от Швеция като гледам - по цени бие това в Германия и т.н., доста е скъпо там , та и може би и затова и цените на автомобилите им...Не знам - оправдано ли е да се купува "Волво" у нас...
3
1
 
10
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
А-а, всъдеходно то - я-я да му се изпречи на пътя едно блато...
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това с кар плея и андроида е много удобно!
1
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добра марка, сигурна и здрава. Малко в 'стар" стил ги правят все още ама си е яка кола. По-добро комби от V и XC на волво е само комбито на ауди. Quattro е номер едно.