Да овладеем пътя: Какво да правим при екстремна ситуация?

Автомобилни състезатели ще дават съвети как да овладеем автомобила
5 ное 2018 11:00,
14

За втора поредна година, академията "Mirafiori" организира образователната кампания за безопасно шофиране – "Овладей пътя".

Събитието ще се проведе от 14 до 18 ноември ноември във ВТУ "Тодор Каблешков" в София.

Кампанията се организира от автомобилни състезатели и експерти, които ще покажат на всеки, който се е записал на страницата на академията във Facebook, как да владеят автомобила си при екстремни ситуации и ще дават съвети за подготовката на превозните средства за студените месеци.

"Ще имаме подготвени автомобили и инструктори. Ще поставим хората в екстремни ситуации, за да ги подготвим за сезона", каза Явор Алексов в ефира на "България сутрин", който е от организаторите и инструкторите в кампанията "Овладей пътя".

Друг от организаторите и инструкторите на инициативата Александър Цветков пък обясни, че всичко ще е напълно безплатно, а идеята на "Овладей пътя" е хората да бъдат поставени в критична ситуацията, в каквато не са попадали. Разбира се това ще става напълно безопасно и в изолирана среда.

"Повечето хора се стряскат просто, защото никога не са били поставяни в такава ситуация или тя се е случила инцидентно и не са упели да я овладеят", подчерта той пред Bulgaria ON AIR.

Двамата организатори на инициативата "Овладей пътя" казаха, че подготовката на автомобилите за зимата е много важна и допълниха, че трябва да внимаваме при избора на зимни гуми и препоръчаха да се допитаме до специалисти, за да се ориентираме и да изберем какви да вземем, защото понякога е по-добре да ползваме изцяло нови, но по-нисък клас, а не такива, които са по-висок клас, но вече са на няколко години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Взимате си Audi AllRoad или Volvo XC70, карате умерено и забравяте за проблема. Няма човек който може да замени компютър с AWD система като бързина и точност на реакцийте.
11
0
 
32
 
! Отговори
Сп??нс до финландеца преди 5 години
Принципно си прав , от завой се излиза с газ, НО за целта трябва да си влязъл с правилната скорост, нещо което никой не се сеща докато не вземе да "изправя" завоя и тогава е късно.
10
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Автомобилизмът ми е страст от малък. Ходил съм на много курсове за състезателни пилоти, включително за рали-пилот във Финландия. В масовия случай- газта е тази, която те спасява при загуба на контрол. Човек се паникьосва и натиска спирачките- огромна грешка. В скандинавските страни има следният тест на шофьорските курсове. Пускат те в заледен кръг с даден диаметър и с изключени системи за стабилност ти блокират задните колела. Минаваш теста, ако авомобилът ти не излезе от кръга. Веселба е.
9
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СандоДнеска караш с 200, утре те карат с 20.
8
2
 
36
 
! Отговори
JJ преди 5 години
То всяка сутрин в София и неделя из републиканските пътища са си екстремно каране...
7
7
 
32
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
газ, газ и само газ!
6
4
 
37
 
! Отговори
До 5 преди 5 години
Твърдението ти принципно е вярно, но се научи да пишеш грамотно. В противен случай попадаш в категорията, която споменаваш, демек "каруцари".
5
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 40 години съм на пътя денонощно и нямам нито едно произшествие. Бог да ме пази че при тези дрогирани и пияни селя.ндури не се знае кой ще ми изкочи на пътя. Автомобил се кара със сиво вещество което липсва при много от каруцарите. Те си мислят че автомобил се кара с краката което води до катастрофи. Всекидневно вижадам малоу.мни с мощни автомобили които си мислят че са безсмъртни. Но свършват в гробищ.ата.
4
0
 
46
 
! Отговори
притеснен овладатор преди 5 години
Последно, че не разбрах, пътя ли ще овладяваме, или колата!?
3
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
https://facebook/gergi1997/videos/1220394851449620/В екстремни ситуации се спира за да премине кортежа на бойко!Дори да карате линейка на сирени и от вас зависят човешки животи! Винаги спирайте пред Баце и баведете глава в дълбок поклон!
2
2
 
60
 
! Отговори
.... преди 5 години
Карайте бавно, защото пътната инфраструктура създава предпоставки за ПТП на всеки 15 метра.
1
1
 
74
 
! Отговори
жоро преди 5 години
Карайте по-бавно. Това е молба от цяла България.