Делото срещу Маргините спря! Пускат ги на свобода

Един от подсъдимите страда от сърце и имало опасност за живота му; братята Маргини свободни срещу 20 хил. лева, но до април
3 дек 2007 15:53,
44
Делото срещу Маргините спря! Пускат ги на свобода
Братята Маргини трябва да платят по 20 хил. лева и са свободни. Снимка: БГНЕС
Заради тежкото здравословното състояние на един от подсъдимите по делото срещу Маргините - Иво Карагеоргиев, съдът спря наказателното производство.

Съдът мотивира решението си с медицинската документация за заболяването на Иво Карагеоргиев и представената днес тройна съдебно-медицинска експертиза, която показа, че подсъдимият страда от тежко сърдечно-съдово заболяване, което сериозно застрашава неговия живот.

Наказателното производство беше спряно не само по отношение на Иво Карагеоргиев, но и по отношение на другите обвиняеми.

Съдът промени мярката на Красимир и Николай Маринови  - Маргините от домашен арест в парична гаранция от 20 000 лева за всеки един от тях.

До края на март следващата година трябва да бъде готова новата медицинска експертиза за състоянието на Иво Карагеоргиев, която ще бъде изслушана от съда на 9 април 2008 г.

„Надявам се до края на март да се подобри здравословното състояние на Иво Карагеоргиев и делото да продължи“, каза прокурорът по делото Николай Кокинов.

На въпрос защо не е протестирал искането на адвокатите за спиране на делото, Кокинов каза: “Когато фактите говорят, и боговете мълчат”.

„Експертите твърдят, че обвиняемото лице не може да участва в наказателен процес. Ние не може да го принудим да се подложи на операция за подобряване на неговото здравословно състояние и това трябва да стане, когато той прецени“, коментира Кокинов.

Прокурорът посочи, че ще се прецени дали да се обжалва днешното решение на съда.

В момента Маргините са под домашен арест, след като престояха повече от година в ареста по обвинение, че са подготвяли покушение срещу генерала от запаса от МВР Любен Гоцев, убития Иван Тодоров-Доктора и близкия до групировката ТИМ бизнесмен Никола Дамянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Илиян преди 16 години
ние сме страна от третия свят и там ще си останем.Да живее царството на кучетата,тук оцеляват само те.Приятен ден.П.П. Мразя тази страна!
2
0
 
0
 
! Отговори
paco преди 16 години
Bulgaria nikoga nqma da se opravi,nedeite se zablujdava!!!
1
0
 
0
 
! Отговори
ani преди 16 години
И защо?